goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 17 >>
Microsoft waarschuwt voor stylesheet-bug in Internet Explorer
Duizend meldingen oplichting via Marktplaats
Burgers moeten drugsdealers filmen
Overtredingen zorgen voor meer overtredingen
Identiteitskaart is voortaan gratis
Mogelijk slot op Uitzending Gemist
Naaktbeelden bodyscan toch bewaard
'Ontwikkelaar steelt privégegevens miljoenen Android-gebruikers'
Google verkreeg e-mailwachtwoorden met Street View-data
Politie werkt voortaan met digitale vingerafdruk
Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding
Gewraakte beton banden eisen eerste botbreuken
Ophef om condoom met weerhaakjes
Weg met die 'apenpakkies'
Vernieler laat genoeg sporen achter op dak auto
Politie waarschuwt voor tuinpadklussers
Tot tien jaar voor misbruik 7-jarig meisje
'Jack de Prikker' aangehouden
Politie gebruikt twitter en hyves in onderzoek overval
Aantal onterechte brandalarmen opnieuw afgenomen
Politie mag kentekens niet opvragen
Meisje verzint ontvoering en verkrachting
Nepagent regelt huiszoeking
'China deelt besmette usb-sticks uit voor aanvallen op Britse bedrijven'
Stickers in plaats van duur noodpakket
''Voor elk drugslab dat we ontmantelen komen er vijf bij'
'Nieuwe fase in terugdringen aantal verkeersdoden'
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

24-12-10

Microsoft waarschuwt voor stylesheet-bug in Internet Explorer

Microsoft waarschuwt voor een bug in Internet Explorer waarmee kwaadwillenden via een css-bestand eigen code kunnen uitvoeren. De softwaregigant werkt aan een patch en voor bezorgde gebruikers is er een workaround.

De bug waarvoor Microsoft waarschuwt, maakt het mogelijk om uitvoerbaar geheugen aan te spreken en aan te passen, waardoor de data execution prevention in Windows wordt omzeild. Dep is bedoeld om het uitvoeren van code in niet-uitvoerbaar geheugen, bijvoorbeeld door middel van buffer overflows, te voorkomen.

Doordat een oud dll-bestand van Internet Explorer geen ondersteuning voor aslr heeft, is een aanvaller in staat om met een speciaal geprepareerd css-bestand uitvoerbaar geheugen te lokaliseren en er eigen machine-instructies in te plaatsen. Vervolgens wordt de code uit de exploit uitgevoerd, waardoor remote code execution heeft plaatsgevonden. De nieuwe versie van Metasploit bevat een proof-of-concept van de kwetsbaarheid.

Lees meer »

Permalink 17:05:31, 10522 hits, CategoriŽn: Nu

02-11-10

Duizend meldingen oplichting via Marktplaats

Bij het nieuwe Meldpunt Internetoplichting zijn in de afgelopen twee weken ruim duizend meldingen binnengekomen. Het gaat om mensen die zeggen dat ze zijn opgelicht via Marktplaats.nl.

De meeste mensen zijn opgelicht voor een bedrag van 50 tot 75 euro. Het gaat bij de oplichting vooral om consumentenelektronica, kleding en schoenen. Spullen worden niet geleverd of verkopers krijgen geen geld, terwijl ze al spullen hebben opgestuurd.

Het meldpunt is een samenwerking tussen de politie, het Openbaar Ministerie en Marktplaats.nl. Gedupeerden kunnen oplichting melden via de site Mijnpolitie.nl. Als er genoeg aanleiding is voor onderzoek, wordt hen gevraagd aangifte te doen. Een deel van de informatie gaat naar Marktplaats, zodat dit bedrijf advertenties van de site kan halen en accounts kan blokkeren.

Permalink 11:36:41, 2776 hits, CategoriŽn: Nu

21-10-10

Burgers moeten drugsdealers filmen

De politie in Enschede vraagt burgers om verdachte en overlastgevende personen, zoals drugsdealers, te filmen of fotograferen.

Er komt binnenkort een meldpunt overlast binnenstad waar burgers overlast kunnen melden en hun flimpjes en foto's kunnen plaatsen, meldt Tubantia. Met dit burgerinitiatief kan de politie mogelijk personen sneller aanhouden.

Het is een van de onorthodoxe methodes die worden opgepakt om overlast van met name drugsdealers en -gebruikers tegen te gaan in de omgeving van het Stationsplein.

De politie heeft vastgesteld dat er geen sprake is van een jeugdprobleem maar van een drugsprobleem. "We hebben eerst gedacht dat om het jeugdoverlast ging”, aldus Marco van Zanten, teamchef Enschede-centrum. Veelvuldige controles hebben een ander beeld gegeven. Er zijn inmiddels vijftien personen aangehouden, vooral wegens drugshandel.

Permalink 15:36:49, 978 hits, CategoriŽn: Nu

09-10-10

Overtredingen zorgen voor meer overtredingen

De omgeving bepaalt voor een belangrijk deel of en hoe mensen zich aan regels houden. Normovertredend gedrag zoals het spuiten van graffiti en rommel achterlaten op straat, werkt andere overtredingen in de hand.

Wanneer we straatvegers aan het werk zien, helpt dat juist weer om de hulpvaardigheid van mensen te vergroten.

Dat blijkt uit gepubliceerd onderzoek waarop psycholoog Kees Keizer volgende week promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

''Mensen pikken al dan niet bewust signalen van hun omgeving op en volgen dat gedrag. Het is volgens Keizer funest als mensen die het goede voorbeeld zouden moeten geven, dat juist niet doen.

''Zoals directeuren die fraude plegen of zichzelf riante bonussen geven. Of agenten die te hard of door het rood rijden.''

Lees meer »

Permalink 13:40:34, 1405 hits, CategoriŽn: Nu

07-10-10

Identiteitskaart is voortaan gratis

De aanschaf van de identiteitskaart is voortaan gratis. De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat gemeentes voortaan geen kosten meer mogen rekenen voor de aanschaf van de kaart.

Als reden voor de uitspraak noemt de rechtbank dat de kaart niet langer voor privédoeleinden wordt gebruikt en enkel wordt aangeschaft om zich te kunnen identificeren.

“Zo is iemand verplicht zich te identificeren als hij gaat werken of een uitkering aanvraagt. Ook als je een bankrekening wil openen of wilt gaan stemmen is een identiteitskaart verplicht”, aldus de rechter in de uitspraak.

Lees meer »

Permalink 13:40:05, 1038 hits, CategoriŽn: Nu

28-09-10

Mogelijk slot op Uitzending Gemist

Een pincode zou kunnen voorkomen dat kinderen via Uitzending Gemist op internet programma's te zien krijgen die niet voor hun ogen zijn bestemd. Dat blijkt uit antwoorden van demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt op vragen van PvdA en GroenLinks.

Ze stelt dat de publieke omroep een „veilige haven hoort te zijn voor jeugdige kijkers” en dat geldt wat haar betreft zowel voor uitzendingen op televisie als op internet. Dat daardoor wellicht volwassenen worden beperkt, neemt de staatssecretaris op de koop toe. „Op alle platforms dient de publieke omroep bescherming te bieden tegen mogelijke schadelijke inhoud voor jeugdigen.”

Van Bijsterveldt meldt dat het Commissariaat voor de Media en de publieke omroep bekijken hoe de bescherming in de praktijk technisch het beste kan worden aangepakt.

Lees meer »

Permalink 11:07:25, 1796 hits, CategoriŽn: Nu

17-08-10

Naaktbeelden bodyscan toch bewaard

De Amerikaanse overheid erkent tienduizenden afbeeldingen van de bodyscanner toch te bewaren. Ook voor luchthavens eisen de autoriteiten de mogelijkheid van opslag bij de aanbesteding. Dat zou nodig zijn voor het “testen, trainen en evalueren”.

Eerder beweerden de autoriteiten nog dat de afbeeldingen niet worden bewaard.

Zodra blijkt dat iemand geen explosieven of wapens bij zich heeft, zouden de afbeeldingen worden verwijderd. Daarnaast beloven de Amerikanen dat de medewerker op een andere locatie zit en dus de persoon niet ziet.

De Federal Marshals Service erkent nu ruim 35.000 afbeeldingen van bezoekers aan een rechtbank in Orlando (Florida) te hebben bewaard.

Lees meer »

Permalink 07:16:20, 1624 hits, CategoriŽn: Nu

04-08-10

'Ontwikkelaar steelt privégegevens miljoenen Android-gebruikers'

Een beveiligingsbedrijf beschuldigt een Chinese ontwikkelaar ervan privégegevens van miljoenen Android-gebruikers te stelen via wallpaperapplicaties die in de Android Market staan. De gegevens worden doorgestuurd naar een Chinese server.

Onder meer het telefoonnummer, nummer van de simkaart en wachtwoord voor voicemail worden naar China doorgestuurd, meldt Venturebeat op basis van informatie van Lookout, een bedrijf dat beveiligingssoftware voor smartphones maakt. De server is Imnet.us en staat op naam van een Android-ontwikkelaar uit Shenzhen in China.

De applicaties waarom het gaat, hebben namen als 'Google wallpapers' en 'Dragon Ball wallpapers', maar ook 'Sex women wallpapers'. De applicaties staan in de Android Market onder de naam 'Jackeey, wallpaper' en zijn naar schatting in totaal enkele miljoenen keren gedownload. De bevindingen kwamen naar buiten op de hackersconferentie Black Hat.

Lees meer »

Permalink 01:45:34, 2447 hits, CategoriŽn: Nu

23-06-10

Google verkreeg e-mailwachtwoorden met Street View-data

Google heeft met zijn Street View-auto's wachtwoorden van e-mailaccounts verzameld. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse autoriteiten. De zoekgigant houdt vol dat het deze 'payload data' niet opzettelijk heeft verzameld.

Google kwam in opspraak nadat bekend werd dat de auto's die foto's voor zijn Street View-dienst maken, privédata van onbeveiligde wifi-netwerken opsloegen. Volgens het bedrijf gebeurde dit per ongeluk. In reactie op de commotie beloofde de zoekservice de data te verwijderen en een derde partij in te huren om te controleren of dat ook goed was gebeurd.

Het verwijderen van de data stopte toen bleek dat de autoriteiten van onder andere Duitsland, Spanje en Frankrijk er onderzoek naar wilden doen. Uit de eerste onderzoeksresultaten van de Franse autoriteiten blijkt nu dat Google wachtwoorden van e-mailaccounts en uittreksels van verzonden berichten heeft opgevangen.

Lees meer »

Permalink 23:57:56, 2611 hits, CategoriŽn: Nu

07-06-10

Politie werkt voortaan met digitale vingerafdruk

Zo 1 juni 2010 heeft de Nederlandse politie het geheel vernieuwde vingerafdrukkenherkenningssysteem HAVANK in het KLPD-gebouw te Zoetermeer officieel in gebruik genomen. Dit heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) bekendgemaakt.

De openingshandeling is verricht door de heer D. Schoof, directeur-generaal Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en tevens korpsbeheerder van het Korps landelijke politiediensten.

Met het vernieuwde dactyloscopisch systeem HAVANK krijgt de opsporing in Nederland een flinke impuls. Biometrische kenmerken als vingerafdrukken en DNA zijn steeds vaker leidend bij de identificatie van verdachten. Dankzij het betere en snellere HAVANK zullen er naar verwachting meer misdrijven, maar ook cold-casezaken worden opgelost.

Lees meer »

Permalink 15:40:21, 1236 hits, CategoriŽn: Nu

28-04-10

Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding

De auto die in België de straten fotografeerde voor Google Street View heeft niet alleen foto's genomen. Hij heeft ook het wifi-netwerk opgeslagen van iedereen die naast het traject woont. Google heeft de unieke identificatienummers van alle draadloze routers (Mac-adressen) geregistreerd en hun geografische locatie opgeslagen, ook bij die van privépersonen.

Als je dan via je thuisrouter naar Google surft, weet Google via welke router je dat doet en kent het ook meteen je geografische locatie. Voor de inzameling van die gegevens heeft Google geen aanvraag gedaan bij de privacycommissie.

Het dossier van Street View vermeldt geen inzameling van wifi-gegevens, wat er nochtans wel in had moeten staan. 'We registreren wifi-netwerkinformatie in België en elders,' bevestigt Google-woordvoerder Alistair Verney aan de redactie van ZDNet.be, 'de informatie over wifi-locaties is van nature openbaar uitgezonden.'

Lees meer »

Permalink 11:39:11, 1515 hits, CategoriŽn: Nu

21-04-10

Gewraakte beton banden eisen eerste botbreuken

Een beetje sip zit de 5-jarige Kimberley er bij in de rolstoel, terwijl haar vriendinnetjes leuk aan het spelen zijn op de nieuwe schommel die geplaatst is aan de Bloklandweg in Noordscheschut. Zij is echter uitgeschakeld voor enige tijd wegens in een openbaar speeltuin opgelopen botbreuken.

Tijdens het schommelen verloor ze haar grip en kwam met een forse zweefduik zeer ongelukkig terecht op de trottoirbanden die als afscheiding zitten tussen het valzand onder de schommel en het grasveld. Deze trottoirbanden zijn als sinds de plaatsing van het toestel drie weken geleden een punt van discussie bij buurtbewoners.

Lees meer »

Permalink 13:41:41, 1136 hits, CategoriŽn: Nu

17-04-10

Ophef om condoom met weerhaakjes

Zuid-Afrikaanse vrouwen krijgen een condoom met scherpe weerhaakjes aan de binnenkant uitgedeeld, om verkrachting tijdens het WK voetbal te voorkomen... Critici zijn echter bang dat de vrouwen daardoor vermoord zullen worden.

Sonette Ehlers, een Zuid-Afrikaanse arts heeft het pijnlijke condoom ontwikkeld. De Rape-aXe is een condoom dat vrouwen bij zichzelf kunnen inbrengen. Zodra een vrouw dan verkracht wordt, komen de scherpe haakjes vast te zitten aan het geslachtsdeel van de verkrachter. Daarbij komt geen bloed vrij, wat belangrijk is als het gaat om hiv.

Het condoom kan vervolgens alleen nog met behulp van een arts worden verwijderd. Als de verkrachter dat zelf probeert, is dat een zeer pijnlijke onderneming, aldus de ontwikkelaar van het anti-verkrachtingscondoom.

Lees meer »

Permalink 09:24:05, 1584 hits, CategoriŽn: Nu

14-04-10

Weg met die 'apenpakkies'

In Rotterdam is ophef ontstaan over de nieuwe uniformen van Stadstoezicht. Volgens Leefbaar Rotterdam en PvdA doen de 'apenpakkies' afbreuk aan de autoriteit die Stadstoezicht zou moeten uitstralen. „Dit is een Louis de Funès-pakkie. Je moet die mensen niet zo'n idioot petje geven”, aldus Ronald Sörensen.

Samen met Leo Bruin van de PvdA stelde hij schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Ze willen dat de gemeente de pakjes laat aanpassen of nieuwe uniformen laat ontwerpen. „Mensen van Stadstoezicht krijgen al heel wat te verduren, dit draagt absoluut niet bij aan het ontzag voor stadswachten”, lichtte Sörensen toe.

„We voeren vaak genoeg discussie dat er ontzag moet zijn voor gezagsdragers in de gemeente. Op deze manier maak je het wel heel erg moeilijk”, zei Bruin. „Belangrijk is ook in hoeverre het personeel hierbij betrokken is.” De partijen hebben het vermoeden dat dit onvoldoende is gebeurd.

Lees meer »

Permalink 09:30:58, 2957 hits, CategoriŽn: Nu

13-04-10

Vernieler laat genoeg sporen achter op dak auto

Een bewoonster van het Noordeinde in Monnickendam hoorde lawaai op straat. Toen zij uit het raam van haar woning keek zag zij een groep jongens op straat, waarvan er een op haar auto stond.

Ze belde de politie en nam, zodra de groep uit het zicht was, zelf een kijkje. Op haar auto lag een identiteitsbewijs, dat van de verdachte bleek te zijn. Agenten hielden de jongen snel aan. Het profiel van zijn schoenen bleek overeen te komen met de schoensporen op de auto. De jongen probeerde te vluchten, maar dat mislukte. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De Volendammer had gedronken en verklaarde over meerdere auto's te hebben gelopen. Hij had spijt en zou eventuele schade willen vergoeden. Vooralsnog is er geen schade aan auto's geconstateerd. De schoenen van de verdachte zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Permalink 09:30:09, 1049 hits, CategoriŽn: Nu

05-04-10

Politie waarschuwt voor tuinpadklussers

De Ierse tuinpadklussers, voor wie de politie al enige tijd waarschuwt, hebben hun werkgebied verplaatst naar Friesland.

De mannen belden aan bij inwoners van Heerenveen. De politie waarschuwt voor hen, omdat zij soms op zeer dwingende wijze hun diensten aanbieden.

Ze bellen willekeurig bij mensen aan en bieden aan het tuinpad opnieuw te bestraten of aan te vegen. De Ieren beginnen doorgaans netjes aan hun klussen, maar gaan er soms halverwege vandoor. Ook vragen ze plotseling veel hogere vergoedingen dan vooraf afgesproken. Ze opereren overal in het land en zijn zeer mobiel.

Permalink 21:00:13, 1003 hits, CategoriŽn: Nu

23-03-10

Tot tien jaar voor misbruik 7-jarig meisje

De rechtbank in Arnhem heeft de twee ontvoerders van een 7-jarig meisje uit Ede veroordeeld.

De 28-jarige Leo S. uit Dordrecht kreeg zeven jaar en tbs met dwangverpleging. De 29-jarige Kaj M. uit Amersfoort moet tien jaar de cel in.

De opgelegde straffen zijn lager dan de tien jaar met met tbs en de zestien jaar cel die het Openbaar Ministerie (OM) tegen de mannen had geëist.

Volgens de rechters hebben de mannen het meisje op 7 april 2009 in Ede in de kofferbak van een auto gestopt en meegenomen naar een stacaravan in het Zuid-Hollandse Brielle.

Lees meer »

Permalink 23:55:21, 1139 hits, CategoriŽn: Nu

28-02-10

'Jack de Prikker' aangehouden

De politie in Flevoland heeft een 25-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekincidenten die eind 2008 en begin 2009 voor grote onrust zorgden in Lelystad. Vier, voor zover bekend willekeurige, personen werden neergestoken. Drie slachtoffers raakten zwaargewond, een vierde overleed aan zijn verwondingen.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het eerste steekincident vond plaats op 23 december 2008. Daarbij raakte een 60-jarige vrouw zwaargewond. Op Eerste Kerstdag werd een man, die zijn hond uitliet, neergestoken. Begin februari 2009 werd in dezelfde wijk een 30-jarige man doodgestoken en niet veel later werd ook een 55-jarige man, die in zijn tuin aan het werk was, neergestoken.

Lees meer »

Permalink 09:46:36, 1153 hits, CategoriŽn: Nu

27-02-10

Politie gebruikt twitter en hyves in onderzoek overval

De politie Limburg-Noord zet sociale media als Twitter en Hyves in om overvallers op te sporen. Op avond 23 februari gaan rechercheurs, die een gewelddadige woningoverval aan de Heinsbergerweg in Roermond onderzoeken, via twitter en hyves een weblog bijhouden rondom de uitzending van Opsporing Verzocht.

In het opsporingsprogramma wordt aan de hand van een reconstructie, deze overval uitgezonden. De gewapende woning overval vond plaats op woensdagochtend 18 november 2009 rond zeven uur. De bewoners, een man en zijn vrouw, werden door 5 personen overvallen en vastgebonden in hun woning. Hierbij zijn de verdachten erg gewelddadig en maken gebruik van vuurwapens.

Lees meer »

Permalink 07:46:11, 1256 hits, CategoriŽn: Nu

26-02-10

Aantal onterechte brandalarmen opnieuw afgenomen

Het aantal brandmelders dat onterecht de brandweer alarmeert, is het afgelopen jaar opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van brandweer Amersfoort.

Het aantal onterechte meldingen is in 2009 met 30 procent afgenomen ten opzichte van het peiljaar 2006. Daardoor rukt de Amersfoortse brandweer minder vaak onnodig uit.

In 2008 nam het aantal onterechte meldingen al af met ruim 15 procent. De brandweer streeft ernaar dit aantal in 2010 met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2006.

Lees meer »

Permalink 11:46:13, 993 hits, CategoriŽn: Nu

19-02-10

Politie mag kentekens niet opvragen

De politie Limburg Zuid moet ophouden met het scannen van kentekens van auto's om daarmee drugsmisdrijven op te lossen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Maastricht, zo bevestigde een woordvoerster van de rechtbank berichtgeving door de regionale omroep L1.

Bij het Waakzaam Twee-project vergeleek de politie de gescande kentekens met de eigen databank. Als een kenteken daarbij gekoppeld kon worden aan iemand met een criminele (drugs)achtergrond, werd de wagen voor een 'verkeerscontrole' aangehouden en uitvoerig geïnspecteerd.

De rechtbank is van oordeel dat de politie bij het op die manier uitvoeren van verkeerscontroles misbruik heeft gemaakt van haar bevoegdheid. De rechtbank vindt ook het hieruit verkregen bewijs onrechtmatig. Verkeerscontroles dienen verband te houden met de naleving van de Wegenverkeerswet en zijn er niet om drugsgerelateerde zaken op te lossen, aldus de rechtbank.

Permalink 07:43:38, 1005 hits, CategoriŽn: Nu

16-02-10

Meisje verzint ontvoering en verkrachting

De politie heeft de afgelopen weken 750 werkuren en een duur sporenonderzoek gestoken in een ontvoering en verkrachting die waren verzonnen door een 17-jarig meisje uit Veldhoven.

Het meisje meldde op 15 januari dat ze door twee mannen was meegenomen in een wit busje. Ze werd verkracht en veertig minuten later uit het busje gezet, aldus de aangifte.

De politie nam de melding zeer serieus en begon een groot onderzoek met veel mensen. Gaandeweg zette de recherche meer en meer vraagtekens bij het verhaal van het meisje.

Lees meer »

Permalink 15:43:30, 1047 hits, CategoriŽn: Nu

09-02-10

Nepagent regelt huiszoeking

De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man aangehouden die zich uitgaf als politieman. Dit meldt politie Amsterdam/Amstelland.

De man was zodanig gekleed dat het leek alsof hij een politieman was. Hij ondersteunde dit met een vals legitimatiebewijs en wist de bewoonster van een woning aan de Jacob Krusestraat op die manier te misleiden.

Tijdens de zogenaamde huiszoeking kreeg de bewoonster argwaan waarop zij via bekenden de politie waarschuwde. Toen agenten bij de woning kwamen, sloeg de man op de vlucht. Hij werd na een korte achtervolging aangehouden.

Lees meer »

Permalink 13:43:13, 900 hits, CategoriŽn: Nu

06-02-10

'China deelt besmette usb-sticks uit voor aanvallen op Britse bedrijven'

MI5, een van de Britse geheime diensten, stelt dat China op grote schaal inbreekt op computers van bedrijven door aan Britse zakenmensen besmette usb-sticks en camera's te 'schenken'. Ook overheids- en defensiesystemen zouden doelwit zijn.

De Britse krant The Sunday Times meldt dat in een uitgelekt MI5-rapport is te lezen dat geheim agenten van de Chinese geheime dienst Britse zakenmensen op onder andere beurzen trakteren op allerhande elektronica, waaronder usb-sticks en camera's. De cadeautjes zijn echter geprepareerd met malware, zo stelt MI5. Als de eigenaar de stick of camera aan een computer koppelt, dan kan het systeem besmet worden door middel van een trojan. Hierdoor kunnen Chinese hackers relatief eenvoudig op afstand inbreken in de systemen.

Lees meer »

Permalink 15:43:04, 958 hits, CategoriŽn: Nu

03-02-10

Stickers in plaats van duur noodpakket

Studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft bedachten een manier om de 'Denk Vooruit'-campagne waarmee de overheid de Nederlandse burgers zelfredzamer wil maken bij calamiteiten, meer impact te geven.

In het kader van het Vak Explore Labs van de minor Sustainable Design, hebben ze een stickervel ontwikkeld waarop alle voorwerpen staan die mensen tijdens een rampsituatie nodig kunnen hebben, samen met een afbeelding van een huis.

Het is de bedoeling dat mensen hierop kunnen aangeven waar ze deze voorwerpen kunnen vinden door de stickers op de afbeelding van het huis te plakken. Door dit te doen, staan mensen stil bij hun zelfredzaamheid. Op 26 januari 2010 presenteren de studenten hun idee aan minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken.

Lees meer »

Permalink 13:43:33, 1055 hits, CategoriŽn: Nu

30-01-10

''Voor elk drugslab dat we ontmantelen komen er vijf bij'

België is, samen met Nederland, de grootste producent van synthetische drugs in Europa. Maar de strijd tegen de illegale labs verloopt uiterst moeizaam. 'De politie holt altijd achter de feiten aan', stelt Ivan Van Parijs, drugsexpert van de federale gerechtelijke politie Gent.

Uit een interne nota van de algemene directie van de gerechtelijke politie blijkt dat er tegenwoordig in het hele land labs gevonden worden en dat ze als paddenstoelen uit de grond schieten. Voor elk lab dat ontmanteld wordt, komen er vijf nieuwe bij.

IVAN VAN PARIJS: Dat kun je wel zeggen, ja. Een van de grote problemen is dat iedereen die dat wil drugs kan maken. Het beste bewijs: we hebben onlangs een xtc-laboratorium ontmanteld in Gent. De man die voor de productie instond, bleek beroepsonderwijs te volgen. Hij werkte op leercontract bij zijn vader en had geen kennis van Engels of chemie. Hij had alles van het internet gehaald en maakte zo MDMA, een vorm van xtc.

Lees meer »

Permalink 13:43:39, 1213 hits, CategoriŽn: Nu

29-01-10

'Nieuwe fase in terugdringen aantal verkeersdoden'

Het Nederlandse verkeersveiligheidsbeleid is uiterst succesvol. De huidige verkeersveiligheid is beland op een niveau waarbij geen makkelijke winst meer valt te behalen. Het wordt daarom tijd voor een nieuwe aanpak.

Dat stelt prof. Fred Wegman in zijn intreerede als hoogleraar Verkeersveiligheid aan de TU Delft, op 27 januari. Wegman combineert deze aanstelling met zijn functie als directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Dankzij het verkeersveiligheidsbeleid is het aantal verkeersdoden in ons land spectaculair gedaald, van ruim 3000 naar circa 750 per jaar, mede door de toegenomen wetenschappelijke kennis. ‘Een indrukwekkend resultaat, maar het aantal slachtoffers kan nog verder omlaag.’ Aldus prof. Wegman. ‘Als het verkeer zou worden uitgevonden en zou worden getoetst aan de ARBO-wetgeving, zou het prompt worden verboden, zei ooit verkeerspsycholoog Wildervanck.’

Lees meer »

Permalink 13:43:04, 972 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,060)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977467',
FROM_UNIXTIME(1566787181), '/index.php/veiligheid:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )