goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 6 >>
Racoon klaar voor het najaar
Monument Pyramide van Austerlitz gestut na verzakking
Imkervereniging Leiden en omstreken bestaat honderd jaar.
Grootste Volière
Halloween in de grotten
Vrouw bepaalt, de man betaalt...
Laatste kaarten Mystery Land vandaag om 15.00 in de verkoop!
Ruim 3 miljoen Nederlanders op pad tijdens meivakantie
Microkunst van zandkorrels
Kunstenaar verandert Centraal Museum in motel
Europa populairste vliegbestemming met Pasen
Feesten bij de beesten
Gratis dineren voor baby's
Kunst in restaurants
Horeca heeft moeilijk jaar gehad
Op ooghoogte met giraffen
Wintersporters willen niet op vakantie met hun eigen gezin
Attractieparken: mooie zomer, maar crisis is merkbaar
Prachtige zomer voor dierentuinen
100 miljoenste bezoeker voor Efteling
Hoe gezond ben jij?
Nieuw festival trekt grote namen
Ondanks regen goede sfeer Uitmarkt
Tevreden over Lowlands
Nederlander neemt zorgen mee op reis
Klaslokaal als vakantiebestemming
Ook concertkaarten ongeldig verklaard
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

16-09-11

Racoon klaar voor het najaar

Racoon had na drie jaar geen betere ontvangst kunnen wensen: de eerste single No Mercy is een grote hit en afgelopen maand kregen de Zeeuwen een gouden plaat voor hun vijfde studioalbum Liverpool Rain.

Voor de band, die doorbrak met hits als Love you more en Laugh about it, was dat niet vanzelfsprekend.

"Het is niet zo dat we denken: we zijn Racoon, dus nu is de weg makkelijk", benadrukt zanger Bart van der Weide. "Het is heel fijn om te merken dat er nog steeds op ons wordt gewacht."

"Drie jaar voelt voor ons overigens niet als een hele lange periode", zegt gitarist Dennis Huige. "We hebben in die tijd heel veel in Duitsland gespeeld, waar we niet altijd voor volle zalen stonden. Daar word je beter van. Je raakt zó goed op elkaar ingespeeld. En het is goed voor je egokwestie. Je blijft met beide benen op de grond staan. En nee, wij zijn inderdaad niet van het divagedrag, maar zoiets is voor iedereen goed."

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 09:41:51, 9386 hits, CategoriŽn: Nu

19-07-11

Monument Pyramide van Austerlitz gestut na verzakking

Bezoekers van de Pyramide van Austerlitz hoeven niet te vrezen dat het monument verder verzakt. Een aannemer heeft vastgesteld dat de schade alleen extern is. De eigenaar van het restaurant bij de napoleontische piramide, Hugo van Kolfschoten, zegt volgens persbureau Novum dat het aarden bouwwerk inmiddels is gestut.

Vorige week werd bekend dat een deel van het monument van gras en aarde door de zware regenval was verzakt. Het monument is gewoon voor publiek geopend. Alleen de kant waar de trappen van aarde anderhalve meter verzakt is uit voorzorg gesloten.

Het is niet de eerste keer dat de piramide verzakt. Zowel in het jaar van de restauratie in 2004 als na voltooiing van de werkzaamheden in 2009 raakte het monument beschadigd door zware regenval.

De Pyramide van Austerlitz staat op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug in Woudenberg. De Franse generaal Auguste de Marmont liet het monument begin negentiende eeuw bouwen als eerbetoon aan Napoleon. De Franse ‘keizer’ Napoleon maakte in 1811 zijn intocht in Nederland.

Tags: uitgaan

Permalink 13:16:16, 211 hits, CategoriŽn: Nu
Imkervereniging Leiden en omstreken bestaat honderd jaar.

De Imkervereniging Leiden en omstreken bestaat honderd jaar. Reden dus voor een tentoonstelling die gehouden wordt in de Hortus Botanicus Leiden.

De focus zal liggen op het leven van de bij en wat de bezoeker zelf kan doen om bijen te helpen. Vanaf het begin van de Leidse Hortus (sinds 1590) spelen bijen een belangrijke rol in de botanische tuin. Het houden van bijen is duizenden jaren oud. Honing en bijenwas zijn altijd gewaardeerde producten geweest.

Oorspronkelijk was honing de enige bron van suiker. Maar wist u dat de bestuiving van onze voedingsgewassen verreweg de belangrijkste dienst is die de honingbij ons levert? Ongeveer 30% van de wereldvoedselvoorziening is afhankelijk van de honingbij. Tijdens de tentoonstelling zal ook duidelijk worden wat de bezoeker zelf kan doen om bijenvolken in stand te houden.

Adres: Rapenburg 73, Leiden. Info: www.hortusleiden.nl

Tags: uitgaan

Permalink 07:16:49, 10304 hits, CategoriŽn: Nu
Grootste Volière

De vogels scheren letterlijk over de hoofden in Dierenrijk. Tienduizenden vierkante meters net, metershoge palen en kilometers touw maken het mogelijk dat honderden vogels in de nieuwe volière van Dierenrijk niet alleen alle ruimte krijgen, maar ook tegelijkertijd kunnen samenleven.

Het hoogste punt is twaalf meter hoog. De net geopende volière is de grootste van Europa, namelijk één hectare. Er leven meer dan honderd vogels, waaronder het bekende pelikanentrio Groenerick, Blauwerick en Roderick. Het is de bedoeling dat hier straks meer dan driehonderd gevleugelde vriendjes hun onderkomen gaan vinden.

Adres: Baroniehei, Nuenen. Info: www.dierenrijk.nl

Tags: uitgaan

Permalink 01:16:24, 1473 hits, CategoriŽn: Nu

27-10-10

Halloween in de grotten

Theater in wellicht het indrukwekkendste decor van Maastricht: de grotten van de Sint Petersberg. Al eeuwen vormt dit ondergrondse labyrint een broedplaats voor sinistere verhalen.

De enorme duisternis, de absolute stilte, de grillige wanden en het feit dat je met gemak verdwaalt en tot in het oneindige blijft dolen, maken de grotten de perfecte plaats voor een Halloweenfeest. Dit weekend (30 en 31 oktober) staat het verhaal van 'Het Verdwenen Meisje' centraal. Voor kinderen is er een spannend verhaal met af en toe een knipoog. Voor jongeren en volwassenen een sinister verhaal, waar je kippenvel van krijgt. Waarheid of fictie? Ontdek het zelf. Tip: Kom verkleed! Kindertocht start om 16.00 met schminken. Tocht volwassen start om 19.30. Voor de kleintjes is er een speciale tocht waarbij rond de vuurkorf wordt voorgelezen.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 21:36:59, 16801 hits, CategoriŽn: Ontspan

28-09-10

Vrouw bepaalt, de man betaalt...

De Nederlandse vrouw oriënteert zich op de reismarkt, maar de man betaalt de reis. De populairste vakantiebestemming onder vrouwen? New York!

Dit blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center. Het boekgedrag van 500 stellen is de afgelopen 3 maanden geanalyseerd. Aan hen werd de vraag gesteld: ‘Wie bepaalt jullie vakantiebestemming en wie betaalt de reis?’ Bij maar liefst 57 % van de stellen was het antwoord ‘de vrouw bepaalt, de man betaalt’, 29 % zegt samen de vakantiebestemming uit te zoeken en samen te betalen.

Bij 8 % van de stellen bepaalt en betaalt de man de hele vakantie en bij 6 % betaalt de man, maar wordt samen bepaald waar de reis naartoe gaat. De populairste vakantiebestemming onder vrouwen is New York en het merendeel van de mannen weet dit direct te verklaren: ‘het shoppen!’

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 23:07:06, 2678 hits, CategoriŽn: Ontspan

10-08-10

Laatste kaarten Mystery Land vandaag om 15.00 in de verkoop!

Zoals elk jaar houden we een klein aantal kaarten achter voor Mystery Land die bedoeld zijn voor onze partners en interne verkoop. Hier hebben we er nog een paar van over, 347 om precies te zijn, die we om 15.00uur beschikbaar stellen voor jullie!

Voor diegene die nog geen Mystery Land kaartje heeft kunnen bemachtigen gaat eenmalig de ticketwebsite weer open. Let wel, het gaat om een klein aantal kaarten die zeer snel weg zullen zijn. Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, is er een maximum van 2 kaarten per persoon. Daarnaast worden de transacties individueel bekeken om eventuele handel tegen te gaan, houd er rekening mee dat de afronding van de transactie iets langer duurt dan normaal.

Wij hopen dat je op tijd dit bericht leest en wij je blij kunnen maken met een van deze laatste kaarten.

De verkoop start vanmiddag om 15.00 uur (maandag 9 augustus) op tickets.mysteryland.nl. Wees er op tijd bij!

Tot over drie weken!

Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery

Tags: uitgaan

Permalink 09:46:27, 288 hits, CategoriŽn: Nu

29-04-10

Ruim 3 miljoen Nederlanders op pad tijdens meivakantie

De meivakantie wordt dit jaar naar verwachting gevierd door ongeveer 3,25 miljoen Nederlanders. Dat zijn er meer dan vorig jaar, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Toen gingen ongeveer 3 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens deze periode. Deze stijging is te verklaren door de vele feestdagen tijdens de vakantieperiode.

De meivakantie begint dit jaar op 30 april en duurt officieel tot en met 9 mei maar veel scholen geven twee weken vrij, tot en met 16 mei. Aangezien 5 mei dit jaar voor veel Nederlanders een vrije dag is en ook Hemelvaart in deze periode valt, zullen veel Nederlanders verspreid over deze twee weken van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 07:39:26, 2070 hits, CategoriŽn: Nu

20-04-10

Microkunst van zandkorrels

Met een microscoop en een penseel van één haar maakt de Amerikaan Willard Wigan kunst van zandkorrels. Zijn kunstwerken passen op een speldenknop en het hele gezin van Obama en Henry VIII passen in het oog van de naald. Charlie Chaplin balanceert op één oogwimper. Een microscoop is noodzakelijk bij zijn werk. Hij bewerkt de zandkorrels met speciaal gereedschap.

Voor het bikken hoeft hij zijn hand niet eens te bewegen, zijn hartslag is voldoende de zandkorrels in de juiste vorm te krijgen. Wigan maakte een kerk met glas-in-loodramen en hek van één zandkorrel. "Het was een weddenschap. Volgens mijn vriendin was het onmogelijk", aldus de kunstenaar. De Amerikaan begon op zijn vijfde met nano-art.

Hij bouwde huizen, hoeden en schoenen voor mieren. Wigan vluchtte in zijn knutselwerken, omdat zijn lerares de dyslectische kunstenaar een mislukkeling vond. Zo’n 20 kunstwerken zijn nu tentoongesteld. Oprah Winfrey, Marilyn Monroe en een kudde kamelen zijn met microscopen te zien in Chicago.

Tags: uitgaan

Permalink 07:41:54, 1233 hits, CategoriŽn: Nu

23-03-10

Kunstenaar verandert Centraal Museum in motel

De middeleeuwse kapel in het gebouw van het Utrechtse Centraal Museum verandert de komende maanden in een motel. Dat maakte het museum bekend.

Kunstenaar Frank Halmans ontwierp acht motelkamers met elk een ander thema. Slapen kan daar niet. De kamers zijn gevuld met beelden die Halmans herinneren aan zijn jeugd. Zo is er een boekenkamer waarin de voordeur is uitgehold in een rij boeken, een kamer voor kruimeldieven (handstofzuigers), een kamer voor leidingen en een flatkamer vol met miniflats.

De tentoonstelling in het Centraal Museum is te zien van 2 april tot en met 4 juli.

Tags: uitgaan

Permalink 23:55:43, 1238 hits, CategoriŽn: Nu
Europa populairste vliegbestemming met Pasen

Pasen valt dit jaar in het eerste weekend van april. Europa is het meest in trek, de top 10 wordt aangevoerd door Spanje.

Vliegwinkel.nl analyseerde de populairste bestemmingen voor het paasweekeinde. 62% van de reizigers vliegt naar een bestemming in Europa, een stijging van 5% ten opzichte van het paasweekeinde 2009.

De top-10 van Europa wordt aangevoerd door Spanje, nipt gevolgd door Italië. Turkije is op de derde plaats een stuk populairder dan een jaar ervoor, ten koste van Groot-Brittannië en Frankrijk. Opvallende stijger is Griekenland met een vijfde positie. Vorig jaar stond dit land nog op positie 10. Nieuwkomer in de top-10 is Zweden.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 13:55:54, 939 hits, CategoriŽn: Nu

10-02-10

Feesten bij de beesten

Alle feestbeesten opgelet! Omdat de carnavalsweek dé verkleedweek is, houdt Safaripark Beekse Bergen een feestje. Doe je mooiste outfit aan en kom 13 tot en met 16 februari naar Brabant.

De 1250 wilde dieren vieren samen met jou Afrikaans Carnaval. De organisatoren vieren mee door de verklede kinderen 50 % korting op de entreeprijs te geven. Natuurlijk moet je je wel als dier uitdossen. Zo zal het park buiten haar vast collectie van verschillende soorten Afrikaanse dieren ook huisdieren en misschien wel boerderijdieren huisvesten...

Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek. Info: www.beeksebergen.nl

Tags: uitgaan

Permalink 15:43:33, 1516 hits, CategoriŽn: Nu

09-02-10

Gratis dineren voor baby's

Baby's vanaf vijf maanden kunnen het komende jaar gratis eten in Het Restaurant van de Toekomst in Wageningen. Het menu is niet zo gevarieerd, want het zal telkens uit groente- of fruitpuree bestaan. Voordeel is dat het 'diner' gratis is.

Het Restaurant van de Toekomst is onderdeel van de Wageningen Universiteit en dient voor onderzoeksdoeleinden. Wetenschapper humane voeding Coraline Barends wil uitzoeken of de voedselvoorkeur van een kind te beïnvloeden is door ze al op jonge leeftijd aan veel verschillende smaken te laten wennen.

Dat is volgens haar belangrijk omdat veel kinderen op jonge leeftijd al te zwaar worden. Als ze meer groente en fruit zouden eten, zou dat helpen. Maar uit onderzoek blijkt dat veel te weinig kinderen voldoende groente eten op kleuterleeftijd. Ook eet maar een kwart voldoende fruit.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 23:43:09, 2802 hits, CategoriŽn: Nu

05-02-10

Kunst in restaurants

Voor kunstliefhebbers die ook van lekker eten houden is er een nieuwe gids op de markt. ‘Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers’ bundelt meer dan 200 toprestaurants waarbij zowel de keuken als de kunst worden beschreven. Stuk voor stuk locaties waar alle zintuigen worden geprikkeld: veel moois aan de muur en lekkers op het bord.

De gids is een initiatief van Taste of Art dat al jaren kunst in restaurants stimuleert door middel van kunst op onderborden. Dit project is op de Horecava niet voor niets uitgeroepen tot het meest innovatieve horeca concept van de afgelopen 10 jaar. Het culinair cultureel concept verbind lokale topkunstenaars aan toprestaurants.

Met de komst van de nieuwe restaurantgids is het concept weer verder uitgebreid. Ieder beschreven restaurant voldoet aan hoge gastronomische en esthetische normen. “Kunst en gastronomie gaan hand in hand. Mensen met goed ontwikkelde zintuigen kunnen genieten van schoonheid, stijl en klasse. Het gaat om de gehele beleving” aldus initiatiefnemer Gerard Gielen.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 23:43:47, 2571 hits, CategoriŽn: Nu

17-01-10

Horeca heeft moeilijk jaar gehad

De Nederlandse horeca heeft in 2009 een miljard minder omzet gedraaid. Dat heeft directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bekendgemaakt op de horecavakbeurs Horecava in de Rai in Amsterdam.

De totale Nederlandse horecaomzet was in 2009 13,6 miljard euro, een daling van 4,75 procent vergeleken met 2008. De grootste omzetdaling had plaats in de drankensector, die afnam met 7,5 procent. Alleen de fastfoodservice liet een kleine stijging zien van 1,25 procent.

Met name horecagelegenheden in de Randstad hebben flinke klappen gehad. De oorzaken voor de omzetdaling waren het gebrek aan vertrouwen in de koopkracht van de consument, een afname van zakelijke klanten en de afname van het aantal toeristen. Ook hadden de kleine cafés last van het wettelijke rookverbod.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 11:54:38, 1286 hits, CategoriŽn: Nu

03-12-09

Op ooghoogte met giraffen

De Beekse Bergen in Hilvarenbeek wil eind 2010 gefaseerd beginnen met de bouw van 425 Afrikaanse lodges op palen. Het nieuwe park komt te liggen op een terrein van 42 hectare tussen het bestaande vakantiepark en het safaripark. Gasten kunnen in de toekomst op ooghoogte met giraffen overnachten, kondigde een woordvoerder van het park aan.

Iedere lodge biedt plaats aan zes personen. De vakantiehuisjes komen in groepjes bij elkaar te staan en worden met een hoge houten loopbrug verbonden met het hoofdgebouw en restaurant. Hierdoor kunnen de gasten vanaf het voorjaar 2011 veilig de savanne doorkruisen waar Afrikaanse dieren leven.

Eigenaar Libéma stopt 50 miljoen euro in het project als de benodigde vergunningen worden afgegeven door de omliggende gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 01:52:33, 2250 hits, CategoriŽn: Nu

18-11-09

Wintersporters willen niet op vakantie met hun eigen gezin

8% van de wintersporters wil niet op vakantie met het eigen gezin – en opvallend vaak ook niet met hun eigen partner (7%). Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla onder ruim 1000 wintersporters.

Ruim één op de vier respondenten (28%) geeft expliciet te kennen niet met collega’s op een skitrip te willen. Ook buren en schoonhouders zijn geen gewilde reisgenoten, zo’n 27% respectievelijk 20% wil niet met hen op wintersport. Voor de eigen ouders ligt dat omgekeerd met 6%.

Belvilla berichtte eerder deze maand al dat de groepen die op skivakantie gaan dit jaar groter zijn dan voorgaande jaren. Steeds meer wintersporters boeken met een grotere groep een in verhouding goedkope luxe accommodatie en koken vaker zelf om geld te besparen.

Lees meer »

Permalink 14:39:26, 1071 hits, CategoriŽn: Nu

22-09-09

Attractieparken: mooie zomer, maar crisis is merkbaar

De Nederlandse attractieparken zijn redelijk tevreden over het zomerseizoen. Het aantal buitenlandse bezoekers nam af, maar dat werd door het warme weer en de campagne 'Lekker weg in eigen land' deels gecompenseerd met Nederlandse bezoekers. Dat meldde de Club van Elf zondag, waarin onder meer Burgers' Zoo, het Dolfinarium, Duinrell, Madurodam en Walibi World zitten.

Wel is de economische cris merkbaar. Bezoekers besteden minder en maken meer gebruik van abonnementen en kortingsacties. Het zakenleven organiseert aanmerkelijk minder bedrijfsfeesten en congressen in de parken.

Walibi en het Dolfinarium zagen de aantallen bezoekers en hun bestedingen vrijwel gelijk blijven ten opzicht van vorig jaar. Maar bijvoorbeeld Madurodam constateert wel dat er minder wordt besteed, hoewel ook hier het aantal bezoekers min of meer gelijk bleef.

Tags: uitgaan

Permalink 19:50:24, 147 hits, CategoriŽn: Nu
Prachtige zomer voor dierentuinen

De Nederlandse dierentuinen hebben een uitstekende zomer achter de rug. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen op basis van de bezoekerscijfers in de vakantiemaanden.

„Alle dierentuinen hebben dankzij het prachtige voorjaar en de dito voorzomer beduidend meer bezoekers getrokken dan vorige jaar”, legt directeur Marielle van Aggelen uit. Zij durft voorzichtig te stellen dat de economische crisis geen invloed heeft gehad op de bezoekersaantallen van de Nederlandse dierentuinen.

Toch waarschuwt zij dat de dierentuinen er daarmee nog niet zijn dit jaar. „We moeten deze lijn wel doorzetten in het najaar om daadwerkelijk op betere cijfers uit te komen dan vorig jaar.” De dierentuinen hopen derhalve op een droge herfst.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 17:50:18, 2025 hits, CategoriŽn: Nu

14-09-09

100 miljoenste bezoeker voor Efteling

Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel heeft de 100 miljoenste bezoeker sinds de oprichting van het pretpark in 1952 ontvangen.

De familie Kling uit Nistelrode (Noord Brabant) was de gelukkige. Zij passeerde de kassa en werd meteen door Roodkapje en een fakir verrast. Dat heeft een woordvoerster van het attractiepark gezegd.

Het gezelschap, bestaande uit opa en oma, twee dochters, vier kleinkinderen en de vijfde op komst, werd bij de ingang van het pretpark in het zonnetje gezet met taart, champagne en een vip-arrangement in het nieuwe bungalowpark van de Efteling.

De Efteling opende haar deuren in 1952. In 1991 werd de vijftigmiljoenste bezoeker verwelkomd.

Dit jaar verwacht de Efteling ongeveer vier miljoen bezoekers.

Tags: uitgaan

Permalink 10:55:28, 1474 hits, CategoriŽn: Nu

09-09-09

Hoe gezond ben jij?

We weten het allemaal wel: We leven ongezond en beginnen daar al jong mee. Bewegen te weinig, eten te vet en te veel en hebben stress door onze volle agenda's. Een levensstijl die dramatische gevolgen kan hebben voor de toekomst. Tijd dus om bewust te worden van je lichaam.

Zo wordt duidelijk dat je heel goed voor jezelf - en je hart - moet zorgen. Tijdens de expositie 'Lang Zal Je Leven' in het Museon kom je erachter hoe gezond jij bent. Roei tegen je tegenstander, fiets op een cyclo-trainer, bekijk je voedingsgewoontes en wordt bewust van de gevolgen van drugs en alcohol op je lichaam. Hoe zit het met je hartslag? Hoe hoog is je bloeddruk? Wat is aderverkalking eigenlijk? Hoeveel hartslagen is de levensduur van een dier? Met een polsbandje kun je je aanmelden bij elk interactief onderdeel. Je prestaties worden bijgehouden in de computer. Aan het einde van de tentoonstelling heb je een goede indruk van je gezondheid.

Adres: Stadhouderslaan 37, Den Haag. Info: www.museon.nl

Tags: uitgaan

Permalink 09:44:39, 1169 hits, CategoriŽn: Nu

31-08-09

Nieuw festival trekt grote namen

Nederland is een nieuw festival rijker. Op het terrein van de Bavaria Brouwerij werd en voor de eerste keer Bavaria Open Air georganiseerd. Met klinkende namen als Bløf, Ilse de Lange, Het Goede Doel, Milow, Novastar en Guus Meeuwis heeft de organisatie meteen een line-up die er mag zijn. Het twee daagse festival wordt mede georganiseerd door de broer van Guus Meeuwis, die al beschikt over ruime ervaring in het organiseren van evenementen.

Ook de bezoekersaantallen vallen niet tegen. Met 18000 bezoekers is de organisatie best tevreden. Temeer ook daar gelijktijdig in Den Haag het Beatstad Festival plaatsvindt. “We hebben hopenlijk de trend gezet voor een mooi nieuw festival”, aldus één van de organisatoren.

Permalink 01:17:54, 1072 hits, CategoriŽn: Nu

30-08-09

Ondanks regen goede sfeer Uitmarkt

De 32e editie van de Uitmarkt in Amsterdam heeft naar schatting weer een half miljoen bezoekers getrokken. De hoosbuien op vrijdag- en zaterdagavond leverden een bijzondere sfeer op tussen artiesten en publiek, blikte Roeland Dekkers, manager van de Uitmarkt, zondagavond terug.

„Het was een heel gezellige Uitmarkt, met een heel ontspannen sfeer.” Dekkers liet weten dat hij opgelucht is dat het weer meezat. „Heel leuk om het evenement zo af te kunnen sluiten.” Overigens mocht de regen de pret niet drukken. Hoewel sommige mensen een droog plekje zochten om te schuilen, lieten veel mensen zich ook nat regenen tijdens optredens. „Dat zag je bijvoorbeeld bij Trijntje Oosterhuis, op de Nieuwmarkt. Het was zo'n mooi intiem optreden in de regen. Ze zei ook tegen de mensen: blijf erbij. Het publiek en de artiesten trotseerden samen het weer.”

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 22:17:10, 1402 hits, CategoriŽn: Nu

24-08-09

Tevreden over Lowlands

„Wij zijn uitermate tevreden over het verloop van Lowlands”, zei een woordvoerder van de politie. De politie liet zaterdagavond weten tot dan honderd mensen te hebben aangehouden. Daar zijn op de laatste dag van het festival een aantal aanhoudingen bijgekomen, maar exacte cijfers zijn volgens de woordvoerder pas later beschikbaar.

De aanhoudingen betroffen vooral drugsbezit, „diefstalletjes“ en mensen die zonder kaartje probeerden binnen te komen. De meesten komen eraf met een taakstraf of een geldboete. Dat wordt bepaald door een op het terrein aanwezige officier van justitie.

Lees meer »

Permalink 14:48:59, 1328 hits, CategoriŽn: Nu

02-08-09

Nederlander neemt zorgen mee op reis

Tijdens de vakantie zijn de meeste Nederlanders niet geheel vrij van zorgen. Slechts 8% geeft expliciet aan zich tijdens een trip nooit zorgen te maken. Men maakt zich vooral zorgen om thuisblijvende familieleden of vrienden (29%), thuisblijvende huisdieren (26%), inbraak (25%) en om de planten / tuin (19%).

Dat zijn enkele conclusies uit het Zomeronderzoek 2009, dat reis- en recreatiespecialist Europeesche Verzekeringen onder Nederlanders heeft laten uitvoeren. In dit jaarlijkse onderzoek kwamen zowel vragen op verzekeringsgebied als human interest onderwerpen aan bod.

Lees meer »

Permalink 17:24:12, 1446 hits, CategoriŽn: Nu

23-07-09

Klaslokaal als vakantiebestemming

Het regent, het regent, het regent op mijn jas. Het regent, het regent, getverderrie alles wordt nat.” Een groep van ongeveer twintig buitenlandse studenten oefent een taalriedel in een lokaal van de University College in Utrecht. Terwijl buiten de zon schijnt, volgen zij een cursus Nederlands tijdens de Summer School.

Mirjam Kamerling is docent Nederlands. „Na vier weken intensieve les zijn de meesten in staat korte gesprekjes te voeren.” Nederlandse clichés worden in het klaslokaal niet geschuwd. Aan de muur hangt een geborduurde merklap van de Noordzee en de leerlingen leren aan de hand van foto's van koningin Beatrix en Sinterklaas in het Nederlands uiterlijke kenmerken te beschrijven.

Lees meer »

Tags: uitgaan

Permalink 01:24:34, 1146 hits, CategoriŽn: Nu

21-07-09

Ook concertkaarten ongeldig verklaard

Na de KNVB pakt nu ook concertorganisaor Mojo Concerts de zwarthandel in toegangskaartjes aan door serie tickets ongeldig te verklaren. Circa 250 kaarten voor Lowlands en een concert van Pearl Jam moeten opnieuw worden gekocht.

Mojo Concerts heeft kaartren op het oog van het Lowlands festival op 21, 22 en 23 augustus en het Pearl Jam concert op 13 augustus a.s. in Ahoy Rotterdam. Deze kaarten waren opgekocht door meerdere bedrijven met als doel deze met winst door te verkopen. De nu geannuleerde kaarten zijn weer beschikbaar voor het normale tarief via www.livenation.nl . Er worden in de komende periode nog meer kaarten geannuleerd.

Lees meer »

Permalink 17:24:20, 1358 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,060)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977475',
FROM_UNIXTIME(1566787216), '/index.php/uitgaan:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )