goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 22 >>
Voyager-ontwerper bouwt hybride vliegende auto
Prostaattumor bevroren onder MRI
Borg en McEnroe ontwerpen samen boxershorts
Groot probleem: mobieltjes in de klas
$10 miljoen verlies voor iPad krant The Daily
Meer ivf-baby’s in 2009
Silicium vervangt kristallen oscillators
Trends in speelgoedland
Lekker laten afbladderen!
Sony komt met cmos-sensor van 16,41MP voor mobieltjes
Magische machine redder in nood voor bloementeler
De winterversie van oh oh cherse: Oh Oh Valtho
Vliegtuigen binnenkort doorschijnend
Dieptepunt hotelmarkt lijkt voorbij
Nog minder beenruimte in vliegtuig?
Nooit meer in de file?
Onderzoekers ontwikkelen verbeterd accumateriaal
Onderzoekers laten konijnengewricht teruggroeien
Electriciteit opwekken uit rook
Voortaan geen last meer van knoflookgeur
Gel laat gaatjes in tanden binnen maand verdwijnen
Google geeft Gmail optie om Word-bijlagen in browser te openen
Boor in grond voor aardwarmte in Den Haag
Amerikaan maakt eigen kernreactor
Miljoen scooters en brommers op de weg
Californië overweegt advertentiesysteem voor kentekenplaten
Peugeot Nederland op Facebook
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

18-07-11

Voyager-ontwerper bouwt hybride vliegende auto

Scaled Composites heeft een prototype getoond van een vliegende auto met hybride aandrijving. De BiPod, een voertuig met twee rompen, is ontworpen door de inmiddels gepensioneerde Scaled Composites-oprichter Burt Rutan.

De Model 367 BiPod heeft twee ovale rompen, die op drie plaatsen met behulp van een vleugelstuk en twee horizontale stabilisatievlakken voor en achter met elkaar verbonden zijn. De linkerzitplaats wordt gebruikt om het voertuig als auto te besturen en beschikt over een stuurwiel, terwijl de rechtercockpit bedoeld is voor de vliegtuigmodus, en voorzien is van een joystick en roerpedalen. De gashendel is het enige gedeelde bedieningselement.

Volgens Aviation Week wordt in de automodus in elk van de twee rompen het achterste wiel aangedreven door een 15kW-elektromotor. De energie hiervoor wordt geleverd door een 450cc-verbrandingsmotor in elke romp, die een generator aandrijft die op zijn beurt de li-ion-accu's voor in de rompneuzen oplaadt.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 19:16:58, 10613 hits, CategoriŽn: Nu

06-07-11

Prostaattumor bevroren onder MRI

Radiologen en urologen van het UMC St Radboud zijn er als eersten in Nederland in geslaagd om bij een patiënt met prostaatkanker de tumor lokaal te bevriezen onder geleide van een MRI. Op die manier worden de cellen vernietigd.

Met een MRI kan de radioloog precies zien waar de tumor zit. Vervolgens wordt die bevroren. Met het resultaat is het mogelijk de tumor heel gericht te behandelen.

Interventieradioloog Jurgen Futterer tegen De Gelderlander: "We kunnen precies zien waar de tumor zich bevindt en hoe agressief deze is. We brengen in en rondom de tumor speciale naalden in. Deze worden extreem koud gemaakt. Daardoor kunnen we de tumor bevriezen en de cellen vernietigen. Het lichaam ruimt de tumorcellen vervolgens zelf op."

Lees meer »

Permalink 15:39:22, 18106 hits, CategoriŽn: Nu

05-07-11

Borg en McEnroe ontwerpen samen boxershorts

Björn Borg en zijn eeuwige tennisrivaal John McEnroe werken samen aan een nieuwe lijn boxershorts 'Björn loves John'.

Voor het eerst verschijnt er nog een naam naast die van Björn Borg op het populaire ondergoed. Op de verpakkingen komen zwart-wit foto’s te staan van de twee toptennissers in hun gloriejaren.

De lijn is geïnspireerd op de kledingstijl die de tennissers hadden tijdens hun topjaren in de jaren zeventig en tachtig. De nieuwe collectie bestaat uit honderd soorten onderbroeken in vier verschillende stijlen, waarvan er twee zijn bedacht door Borg en twee door McEnroe.

Borg: 'Ik was meteen weg van het idee. Het is een goede gelegenheid om weer eens een team te vormen met John en hem op een nieuw terrein te verslaan.'

Borg is al sinds 1989 een succesvol ondernemer met zijn ondergoedlijn. De nieuwe ontwerpen liggen pas vanaf augustus in de winkels, maar kunnen al op internet worden besteld.

Tags: trends

Permalink 09:15:42, 10395 hits, CategoriŽn: Nu

31-05-11

Groot probleem: mobieltjes in de klas

Hoe ga je om met leerlingen die hun mobieltje gebruiken in de klas? Deze vraag houdt veel scholen bezig. Dat blijkt uit onderzoek van de Academie voor Media en Maatschappij onder 120 scholen.

Tegenwoordig zit het merendeel van de leerlingen tijdens de les met een mobieltje in hun hand. Ze gebruiken het om muziek te luisteren, spelletjes te spelen, sociale media te gebruiken of om iets te zoeken op internet.

"Een docent is geen politieagent, we vinden dat het wel of niet meenemen van mobieltjes naar school de verantwoordelijkheid is van de ouders en later van de leerlingen zelf", zegt een havo-directielid in het onderzoek. Een leraar Duits zegt: “Ik ga geen mobieltjes afpakken omdat ik dan een conflict in de klas heb en ik liever wil lesgeven.”

“ Het onderwijs in Nederland is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden van de huidige mobieltjes en smartphones. Het probleem begint bij hun naïviteit”, aldus woordvoerster van de Academie voor Media en Maatschappij Liesbeth Hop.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 15:39:45, 1478 hits, CategoriŽn: Nu

05-05-11

$10 miljoen verlies voor iPad krant The Daily

De eerste dagelijkse krant die exclusief verschijnt op de iPad heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van $10 miljoen. Dit bedrag komt op de investering van $30 miljoen die News Corp voor het eerste jaar zou hebben uitgetrokken.

In totaal is de applicatie 800.000 keer gedownload. De cijfers van News Corp vertellen echter niet hoeveel van de gebruikers de app alleen hebben binnengehaald voor de eerste gratis versie en hoeveel er daadwerkelijk een abonnement hebben afgesloten.

The Daily komt, zoals de naam aangeeft, elke dag uit en is in vergelijking met bestaande kranten zeer goedkoop. Een weekabonnement kost $0,99 (€0,79 in Europese iTunes-prijzen), terwijl voor $39,99 (€31,99) een jaarabonnement kan worden afgesloten.

Lees meer »

Permalink 21:06:51, 1546 hits, CategoriŽn: Nu

21-12-10

Meer ivf-baby’s in 2009

Een op de 38 baby’s, die in 2009 zijn geboren, is een ivf-baby. Het aantal kunstmatig verwekte kinderen is daarmee opnieuw gegroeid.

Het aantal meerlingen dat door ivf wordt geboren, is afgenomen van 13,5 procent in 2008 naar 10,8 procent vorig jaar. Dat blijkt uit ivf-cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie.

De slaagkans van de ivf/icsi-behandeling is toegenomen en bedraagt nu gemiddeld ruim 26 procent per cyclus (poging). De uiteindelijke kans op een kind is groter, omdat een volledige behandeling meerdere cycli omvat.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 15:05:18, 1852 hits, CategoriŽn: Nu

02-11-10

Silicium vervangt kristallen oscillators

Een Amerikaans bedrijf denkt de bekende kwartskristallen in elektronica overbodig te kunnen maken. De fabrikant zegt dat zijn cmos-oscillators wat nauwkeurigheid betreft met kwartskristallen kunnen concurreren.

In vrijwel alle apparatuur worden kristallen toegepast als kloksignaalgenerator; jaarlijks worden zo miljarden kristallen gebruikt. Zo wordt in de bekende digitale 'kwartshorloges' een kwartskristal gebruikt voor het genereren van een stabiele frequentie die dient als kloksignaal voor de elektronica. Ook in veel andere elektronica, waaronder mobiele telefoons en computers, worden kwartskristallen gebruikt voor het genereren van precieze frequenties. Deze piëzoëlektrische resonators zijn echter analoog en daarom niet in een lithografisch procedé te integreren.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 15:36:54, 4441 hits, CategoriŽn: Nu

01-11-10

Trends in speelgoedland

Speelgoed slaat een nieuwe weg in. 2010 is het begin van een ommekeer in veel speelzaken. Zo is de invloed van de crisis sterk merkbaar, is milieu een sterk thema en zijn er minder nieuwe ontwikkelingen over de hele breedte in speelgoed. Maar als er nieuwe technieken worden toegepast, dan is het resultaat opzienbarend.

Was techniek vroeger speelgoed, tegenwoordig is speelgoed techniek. Tenminste, dat geldt voor het meest innovatieve speelgoed van 2010. Paper Jamz is de naam. Bijzonder omdat deze gadget eigenlijk alleen een vel papier is. In het papier liggen elektroden die bij een vingerdruk de boodschap doorgeven. Bij Paper Jamz is die boodschap muziek.

Techniek en milieu is een steeds belangrijker thema in de maatschappelijke beweging. Zo is er toenemende aandacht om eigen groenten te kweken, eigen groene energie te produceren en zoveel mogelijk eigen afval te recyclen. Belangstelling voor de werking van producten is terug te zien in technisch speelgoed. Sterk in opkomst is ook de belangstelling voor milieu gericht speelgoed. Educatieve speelthema’s leren kids om goed met energie om te gaan en zelfs hoe ze die met natuurlijke stoffen kunnen opwekken.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 13:36:15, 1178 hits, CategoriŽn: Nu

28-10-10

Lekker laten afbladderen!

French manicure is jarenlang dé trend geweest. Maar mooi verzorgde en gelakte nagels zijn passé. De nieuwe trend is afgebladderde nagellak...

Het begon allemaal toen modeontwerpster Amy Smiloviv een ontmoeting had met moderedactrices van de Amerikaanse Vogue en Elle. Het viel haar op dat allebei er op en top verzorgd uitzagen met hun dure merktassen en Yves Saint Laurent sjaaltjes, maar dat hun nagellak was afgebladderd, zoals je wel eens ziet bij de aan lager wal geraakte actrices als Lindsay Lohan en Mischa Barton.

Amy werd geïnspireerd door de ’nieuwe’ look en liet een half afgemaakte French manicure doen en ze plaatste er foto’s van op haar facebook.

Tags: trends

Permalink 07:36:48, 1894 hits, CategoriŽn: Nu

12-10-10

Sony komt met cmos-sensor van 16,41MP voor mobieltjes

Sony gaat zijn Exmor R-lijn van beeldsensoren naar mobieltjes brengen, waarbij de grootste versie een resolutie van 16,41-megapixel krijgt. Ook gaat Sony bijpassende lensmodules leveren, die samen met de chips in 2011 uit moeten komen.

Sony heeft naar eigen zeggen met de nieuwe chip de eerste back-illuminated sensor voor mobieltjes in handen. De inviduele pixels van de 1/2.8"-grote sensor zijn maar 1,12μCm groot; ook een record claimt de fabrikant. Ondanks dat het alsmaar opkrikken van het aantal megapixels op een kleine sensor de beeldkwaliteit negatief kan beïnvloeden, zegt Sony de rangschikking van fotodiodes aangepast te hebben om er voor te zorgen dat de geproduceerde beelden van hoge kwaliteit zijn. Ook zal Sony fabrikanten de mogelijkheid geven een op maat gemaakte cameralens af te nemen, die het maximale uit de sensor moeten halen. Deze lens heeft een kijkhoek van 28mm in kleinbeeldtermen, en een maximaal diafragma van f/2.6

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 21:40:15, 1329 hits, CategoriŽn: Nu

11-10-10

Magische machine redder in nood voor bloementeler

Bloementelers hoeven niet langer seizoensarbeiders in te huren voor het plukken, sorteren en verpakken van bloemen. Een nieuwe machine neemt deze klussen letterlijk en figuurlijk uit handen. "Nee, we gaan de Nederlandse parttimer hiermee niet treffen. We zorgen er juist voor dat het werk dat er nog in de tuinbouw is, behouden blijft."

Roland Kroese van de firma Bercomex, die de machine ontwierp, weet het zeker. "Het is voor veel tuinders elke keer weer een enorme zoektocht naar goed personeel. Nederlanders willen al lang niet meer aan de lopende band staan om bloemen te sorteren. Polen willen het nog wel doen, maar dat wordt ook minder", zo vertelt hij naar aanleiding van de bevindingen van telers.

"Daarnaast zorgt de machine ervoor dat Nederland beter kan concurreren met lagelonenlanden in Afrika en Zuid-Amerika, waar ook nog eens veel zon is." Om de concurrentie toch aan te kunnen gaan met bloemen uit bijvoorbeeld Kenia hebben Nederlandse bloementelers ingezet op schaalvergroting. "Niet iedereen heeft dat volgehouden. Kijk maar eens naar het aantal faillissementen."

Lees meer »

Permalink 01:40:10, 10385 hits, CategoriŽn: Nu

07-10-10

De winterversie van oh oh cherse: Oh Oh Valtho

Vanwege het grote succes van Oh Oh Cherso nu ook een 'Wintereditie'. Deze wintereditie vindt waarschijnlijk plaats in Val Thorens (Frankrijk), met als bjipassende naam: Oh Oh Valtho.

In ‘Oh Oh Valtho’ zien we hoe acht bloed-eigenwijze, jonge, ras-hagenezen een winter lang hun uiterste best doen om Val Thorens, in de Franse Alpen, te veroveren.

Daarbij delen ze lief en leed in hun luxe chalet, halen ze de mooiste grappen uit, werken ze zich uit de naad, après skieën ze tot ze erbij neervallen en leren ze de rode pistes afdalen.

De cast bestaat uit eigenzinnige en typische Hagenezen die garant staan voor heel veel echte Haagse humor, verbazing, passie, ruzie, en veel plezier.

Vanaf komend voorjaar zullen onze pistebruine Hagenezen onze harten veroveren en 10 weken lang iedereen versteld doen staan met hun belevenissen in ‘Oh Oh Valtho’.

Tags: media, trends

Permalink 11:40:30, 1807 hits, CategoriŽn: Nu

24-09-10

Vliegtuigen binnenkort doorschijnend

Als het van vliegtuigbouwer Airbus afhangt, vliegen we binnen een paar jaar rond de aardbol in een doorzichtig vliegtuig. Passagiers zullen dan van op tienduizend meter hoogte naar het aardse tranendal kunnen kijken. De kapitein zou met een knop het vliegtuig doorschijnend kunnen maken. Passagiers krijgen dan het idee dat ze zonder hulp door het luchtruim klieven. Of dat een aangenaam gevoel geeft voor u als reiziger, betwijfelen we. Maar bij Airbus zijn ze enthousiast.

"De passagiers zullen de sensatie van luchtverkeer op een compleet nieuwe manier ervaren", bewierookt Axel Krein, chef van de research- en technologieafdeling van Airbus, het idee. Naast het opmerkelijke zicht wil Airbus ook een vliegtuigromp creëren die breuken en scheuren automatisch hersteld. De vliegtuigfabrikant is tevens van plan om de motoren van zijn vliegtuigen in diezelfde romp te plaatsen en niet langer onder de vleugels. "Onze ingenieurs moesten hun verbeelding de vrije loop geven", zegt Krein nog.

"De meeste technologie die nodig is om dergelijke projecten waar te maken, bestaat trouwens al." Krein ziet de ambitieuze plannen perfect gerealiseerd binnen enkele tientallen jaren.

Tags: trends

Permalink 11:10:41, 1336 hits, CategoriŽn: Nu

17-09-10

Dieptepunt hotelmarkt lijkt voorbij

Voor de hotels in Nederland was 2009 een bijzonder slecht jaar. De gemiddelde kamerprijs daalde met 11 procent tot 93 euro en ook de bezettingsgraad liep terug. Het bedrijfsresultaat van de hotels daalde met gemiddeld 33 procent. Maar de hotelhouders verwachten voor dit jaar en volgend jaar een lichte groei.

Dat blijkt uit het gepubliceerde Hosta-rapport dat adviesbureau Horwath HTL jaarlijks uitbrengt. Voor het rapport heeft Horwarth 296 drie-, vier- en vijfsterren hotels onderzocht.

De bezettingsgraad daalde in 2009 naar 62,1 procent, 6 procentpunt minder dan de 68,1 procent in 2008. Het is de sterkste daling in bijna twintig jaar en de laagste bezettingsgraad sinds de hotelcrisis in 1991-1993. Toen was de Golfoorlog de oorzaak, nu is het de recessie.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 23:34:55, 2149 hits, CategoriŽn: Nu
Nog minder beenruimte in vliegtuig?

Stoelen die qua comfort overeenkomen met het rijden op een paard. Dat wordt wellicht de nieuwe trend in de vliegindustrie, om nòg meer ruimte te besparen.

Het bedrijf Aviointeriors introduceert de nieuwe stoel, de zogenaamde 'Skyrider', volgende week op de Aircraft Interiors Expo in het Amerikaanse Calif. De zitting van de Skyrider lijkt op een zadel. Passagiers houden ongeveer vijftig centimeter beenruimte over.

Hoewel het misschien niet zo aantrekkelijk klinkt, kan de stoel toch goed nieuws betekenen. Vliegmaatschappijen zien hun kansen al schoon om nog meer passagiers in één toestel te vervoeren. Die kunnen op hun beurt voordeliger tickets boeken.

"Voor vluchten van één uur tot drie uur kan je heel comfortabel zitten", aldus producent Aviointeriors. "De stoel is zoals een zadel. Cowboys kunnen makkelijk acht uur lang op een paard zitten."

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 13:34:33, 1248 hits, CategoriŽn: Nu

11-08-10

Nooit meer in de file?

Eindeloos in de file staan: in Nederland weten we er alles van. In plaats van kilometerheffing of extra asfalt komt een Chinees bedrijf met een originele oplossing, de 3D bus die over auto's heen rijdt.

De bijzondere dubbeldekkerbus van de onderneming Shenzhen Hua Shi is 4,5 meter hoog en rijdt niet harder dan zestig km/u.

Het vervoermiddel heeft geen benedendek en rijdt op pijlers met kleine wieltjes. Hierdoor ontstaat er ruimte voor auto's om onder de bus door te rijden. Reizigers stappen in vanaf een verhoogd platform, terwijl onder hen het verkeer zijn weg kan vervolgen. Voor automobilisten zal het lijken alsof ze door een tunnel rijden.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 09:45:09, 1213 hits, CategoriŽn: Nu

03-08-10

Onderzoekers ontwikkelen verbeterd accumateriaal

Amerikaanse onderzoekers hebben een techniek ontwikkeld waarmee ze een verbeterd elektrodemateriaal voor accu's denken te kunnen maken. De techniek zou onder meer kunnen leiden tot betere accu's voor elektrische auto's.

De onderzoekers hebben een elektrode voor accu's gemaakt van lithiummangaanfosfaat. Dat materiaal is normaal gesproken ongeschikt als elektrode, omdat het nauwelijks geleidt. In een omgeving met paraffinewas en oliezuur vormt het lithiummangaanfosfaat echter nano-plaatjes: zeer dunne, platte deeltjes op nanoschaal die toegankelijk zijn voor elektronen en ionen. Dankzij die eigenschap kan een elektrode die uit nanoplaatjes lithiummangaanfosfaat is opgebouwd heel goed energie opslaan.

Volgens metingen die de onderzoekers van het Pacific Northwest National Laboratory in Washington deden, zijn de elektrodes bijzonder effectief. Zij maten een tien procent hogere energiecapaciteit dan het theoretisch maximum van het commercieel toegepaste elektrodemateriaal lithiumijzerfosfaat. Die elektrodes worden vooral in gereedschap en accu's voor elektrische auto's gebruikt. Volgens de onderzoekers kan de werkwijze worden toegepast op andere materialen die normaliter niet geschikt zijn als elektrodemateriaal.

Lees meer »

Permalink 23:45:59, 3549 hits, CategoriŽn: Nu

30-07-10

Onderzoekers laten konijnengewricht teruggroeien

Wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waarmee botten in de toekomst mogelijk uit zichzelf kunnen herstellen van een breuk.

Het lukte de onderzoekers om de schouderbotten van konijnen terug te laten groeien door de gebruik te maken van de stamcellen van de dieren.

Dat schrijven ze in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Het is voor het eerst dat de oppervlakte van een compleet gewricht geregenereerd is. Eerder lukte het al in laboratoria om kunstmatig weefsel te laten groeien uit stamcellen, maar nu is het ook in het lichaam gelukt.

Bovendien is het voor het eerst dat zulke grote hoeveelheden bot en kraakbeen zijn teruggegroeid, met behoud van functie van het gewricht.

Lees meer »

Permalink 01:45:55, 1503 hits, CategoriŽn: Nu

27-07-10

Electriciteit opwekken uit rook

Wetenschappers van onder meer de TU Delft, onderzoeksinstituut TNO en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) hebben een installatie ontwikkeld die uitlaatgassen gebruikt om stroom op te wekken.

De nieuwe installatie, ter grootte van een kleine zeecontainer, zet de restwarmte uit uitlaatgassen van generatoren in bijvoorbeeld broeikassen en zwembaden, om in elektriciteit. Eén apparaat kan genoeg stroom produceren voor driehonderd huishoudens.

De energiecentrale draait geheel op warmte uit uitlaatgassen die anders zo in de atmosfeer zouden verdwijnen en verbruikt geen andere brandstoffen. Met behulp van die warmte wordt water omgezet in stoom, die vervolgens een turbine aandrijft die elektriciteit produceert.

Lees meer »

Permalink 21:42:45, 1466 hits, CategoriŽn: Nu

05-07-10

Voortaan geen last meer van knoflookgeur

Je flink te buiten gaan aan een broodje shoarma met een flinke lading knoflook kan tegenwoordig. Wie na die tijd een AfterGarlic kauwtablet neemt is verzekerd van een frisse adem. Niek Arke en Carel van Helsdingen studeerden tijdens een minor ondernemerschap af op dit product. Inmiddels ligt de tablet in Nederland en België in de winkels.

Het idee ontstond toen de studenten technische bedrijfskunde een minor ondernemerschap volgden aan de Hogeschool van Amsterdam. Medestudenten die net een minor creativiteit hadden afgerond presenteerden het idee aan de verse groep studenten. Zij waren echter niet van plan dit product verder uit te werken. Arke en Van Helsdingen zagen er heil in en besloten het op te pakken. Met succes.

Het duo kwam in contact met distributeur Jacob Hooy die in het plan investeerde en samen met hen het product doorontwikkelde. „We zijn uiteindelijk anderhalf jaar bezig geweest met de ontwikkeling, contracten en de bescherming van ons product. In februari 2008 begonnen we met de minor en sinds september 2009 ligt AfterGarlic in de winkel’’, vertelt Van Helsdingen.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 23:01:17, 2680 hits, CategoriŽn: Nu

02-07-10

Gel laat gaatjes in tanden binnen maand verdwijnen

U kent dat wel: een stekend gevoel in uw kies, oftewel: een gaatje. Dat betekent: boren en vullen. Wetenschappers pakken die ellende nu aan met een gel die ervoor zorgt dat tanden zichzelf herstellen.

De eerste tests zijn veelbelovend: de gaatjes verdwijnen door toedoen van de gel binnen een maand! Elk jaar boren en vullen tandartsen miljoenen gaatjes. De methode is veilig en effectief. Maar veel patiënten kunnen het geluid van de boor zelfs maanden na hun bezoek aan de tandarts nog horen. In het ergste geval gaan ze de tandarts zelfs mijden. Om dat te voorkomen, proberen de wetenschappers het bezoek aan de tandarts wat plezieriger te maken.

De gel kan naast een gaatje geplaatst worden en doet vervolgens zijn werk. “Het is geen tandpasta,” vertelt onderzoeker Nadia Benkirane-Jessel. “We proberen de gaatjes nadat deze zich ontwikkeld hebben te controleren.” In de gel zitten peptiden – MHS – die cellen in de tanden aanmoedigen om zich te regenereren.

Lees meer »

Permalink 18:01:03, 119 hits, CategoriŽn: Nu

30-06-10

Google geeft Gmail optie om Word-bijlagen in browser te openen

Google heeft aan zijn webmaildienst Gmail ondersteuning toegevoegd voor het openen en bewerken van doc- en docx-bestandsformaten via Google Apps. Dergelijke bestanden worden weggeschreven door Microsoft Word.

Gmail-gebruikers konden al de Docs Viewer openen om onder andere bijgesloten pdf-, ppt- en tiff-bestanden direct in de browser te kunnen bekijken. Deze bestandsformaten kunnen ook in de diverse webapplicaties van de Google Apps-suite worden geopend en bewerkt. Inmiddels heeft Google ook ondersteuning voor doc- en docx-bestanden aan Gmail toegevoegd. Hierdoor zijn Word-documenten van vrijwel alle Office-versies direct in Google Apps te bekijken en te bewerken.

Lees meer »

Permalink 21:35:06, 1567 hits, CategoriŽn: Nu
Boor in grond voor aardwarmte in Den Haag

Aardwarmte Den Haag, een gezamenlijke onderneming van woningcorporaties, energiebedrijven en gemeente, heeft een begin gemaakt met het opzetten van een enorme boorinstallatie in de stad. Dit moet mogelijk maken dat in de toekomst vierduizend woningen en 20.000 vierkante meter bedrijfsruimte in Den Haag Zuidwest milieuvriendelijk verwarmd worden.

De boor moet twee keer twee kilometer de grond in. Er is één schacht nodig om warm water op te pompen voor het verwarmen van gebouwen, één om het afgekoelde water terug te voeren.

Aardwarmte Den Haag is opgericht door de gemeente Den Haag, energiebedrijven E.ON en Eneco en de woningcorporaties Staedion, Vestia en Den Haag Wonen. Volgens Aardwarmte Den Haag is de residentie de eerste stad waar op zo'n grote schaal aardwarmte wordt toegepast.

Permalink 15:35:48, 1586 hits, CategoriŽn: Nu

28-06-10

Amerikaan maakt eigen kernreactor

Overdag is Mark Suppes uit New York een webontwikkelaar voor Gucci, maar ’s nachts bouwt hij zijn eigen kernreactor. Hij en 37 anderen zijn lid van Fusor.net, een online gemeenschap met als doel zelf thuis fusie te bewerkstelligen. Moeten de buren van Suppes oppassen? Nee, wat Suppes doet is legaal.

De beste man werkt niet met gevaarlijke materialen als uranium en plutonium, maar met deuteriumgas. Deuterium lijkt erg op waterstof. “Ik denk dat deze technologie onze energieproblemen kan oplossen”, zegt Suppes tegen BBC. “Daarom begon ik met het bouwen van een kernreactor.”

Lees meer »

Permalink 07:35:28, 1377 hits, CategoriŽn: Nu

27-06-10

Miljoen scooters en brommers op de weg

De scooter rukt op in het Nederlandse straatbeeld. De RDW registreerde deze maand het miljoenste kenteken.

De populariteit van scooters en brommers is de afgelopen jaren ondanks de crisis gestegen, meldt de NOS. In 2007 waren er nog zo’n 700.000 geregistreerde brommobielen.

Vooral de snorscooter is populair. Die kunnen maximaal 25 kilometer per uur en bestuurders hoeven geen helm te dragen.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 01:35:28, 1001 hits, CategoriŽn: Nu

22-06-10

Californië overweegt advertentiesysteem voor kentekenplaten

Californië wil onderzoeken of het serveren van advertenties via kentekenplaten een goede manier is om het financieel tekort terug te dringen. Volgens de bedenker van het plan kunnen de smart plates ook persoonlijke berichten tonen.

De Amerikaanse staat van gouverneur Arnold Schwarzenegger kampt met een tekort van 19 miljard dollar. De wetgevende macht van Californië buigt zich daarom over een wetsvoorstel dat voorziet in een onderzoek naar de haalbaarheid van een advertentiesysteem op kentekenplaten.

Het systeem zou door het California Department of Motor Vehicles beheerd moeten worden en adverteerders zouden ook direct zaken doen met dat departement. Het idee is om de elektronische nummerplaten gewoon het kenteken weer te laten geven als het voertuig in beweging is, maar over te schakelen naar de reclame-modus bij een stilstand van vier seconden of langer. In die gevallen zou het kenteken nog wel zichtbaar zijn in een gedeelte van het scherm.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 11:57:04, 364 hits, CategoriŽn: Nu

16-06-10

Peugeot Nederland op Facebook

Peugeot Nederland is de eerste importeur die een Facebook-pagina heeft geopend, waar liefhebbers van het Franse merk kunnen reageren en hun ervaringen delen.

De Peugeot-pagina is ontwikkeld om leden de mogelijkheid te geven zich te verbinden met het merk. Peugeot zal regelmatig nieuwtjes, evenementen, foto’s en video’s plaatsen. De Facebook-gebruikers kunnen zelf natuurlijk ook bijdragen aan de pagina. Zo kunnen ze bijvoorbeeld reageren op nieuws van Peugeot.

Permalink 09:49:53, 2650 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,062)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977512',
FROM_UNIXTIME(1566787603), '/index.php/trends:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )