goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 6 >>
Finale WK vrouwenvoetbal breekt Twitter-record
WK Zwemmen in bouwput
Halve marathon 193 meter korter
Weer geharrewar over startbewijzen
Wist je dat? Woensdag
'WK-geld naar loodlijdende clubs'
FIFA bezoekt Nederland voor WK BID
Ook Chelsea verbiedt vuvuzela
ROBBEN IN BASIS ORANJE
Tennis tot je neervalt?
Overzicht achtste finales
Historisch weinig doelpunten op WK
Groepsfase WK; 2,3 miljoen kijkers
Voortbestaan Veendam lijkt zeker
'Fransen willen niet voetballen'
Toegangspoort Soccer City defect
Vrouw goed voor bitterballen en bier tijdens WK
'Kameroen kan halve finales halen'
Arbiters krijgen 'les' in penalties
Sporten helpt je omhoog in je carrière
Juiste outfit bij hardlopen erg belangrijk
Twee WK-wedstrijden Nederland in 3D
WK-shirt Oranje van 'gerecyclede flessen'
Goedkope WK-kaarten Zuid-Afrikanen
Bobwereld vol onbegrip
Jamaicaanse skiër 'geen grap'
"Viermansbob nog gevaarlijker"
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

20-07-11

Finale WK vrouwenvoetbal breekt Twitter-record

Tijdens de finale van wereldkampioenschap vrouwenvoetbal afgelopen is een nieuw Twitter-record gevestigd. Tijdens de climax van de wedstrijd tussen Japan en de Verenigde Staten werden maar liefst 7.196 tweets per seconde verstuurd.

Het oude record stond op 6.939 en werd gevestigd iets na nieuwjaar in Japan. Dit record werd overigens twee keer verbroken: tijdens laatste momenten van de kwartfinale van de Copa America werden 7.166 tweets per seconde verzonden.

Blijkbaar zijn Japanners en Amerikanen toch wat enthousiaster over voetbal van Europeanen. Tijdens de finale van het afgelopen WK tussen Nederland en Spanje bleef de teller namelijk steken op 'maar' 3.051 berichtjes per seconde.

Permalink 07:16:54, 16356 hits, CategoriŽn: Nu

14-12-10

WK Zwemmen in bouwput

Het zwemstadion zelf is een hypermodern gebouw, daarbuiten is het nog een grote bouwput. Eén dag voor de start van de wereldkampioenschappen kortebaan in Doebai zijn nog tientallen bouwvakkers bezig met de laatste voorbereidingen. Parkeerplaatsen moeten nog worden geasfalteerd, de bloemperkjes worden driftig aangevuld en de winkels van Speedo en Nikon staan nog leeg.

Het imposante Hamdan bin Mohammed bin Rashid Sports Complex is een opvallende verschijning in een buitenwijk van Doebai. In de uitlopers van de woestijn staat plots een splinternieuw zwemstadion dat volgens de zwemmers doet denken aan de Watercube van Peking, eveneens een fraai staaltje vakmanschap.

Tags: sport

Permalink 23:40:30, 2938 hits, CategoriŽn: Nu

30-10-10

Halve marathon 193 meter korter

Een halve marathon in Cardiff in Groot-Brittannië bleek achteraf 193 meter te kort. Het foutje kwam aan het licht toen de deelnemers vonden dat ze wel een hele goede tijden hadden neergezet. De renners meldden hun zorgen aan de organisatie, die besloot het parcours nog een keer op te meten. De halve marathon bleek 20.902 meter, in plaats van de vereiste 21.095. De organisatie had wel een verklaring. De route was namelijk op het laatste moment om veiligheidsredenen verlegd. Hardloper Mick McGeoch: “Toen ik finishte, wist ik dat hij te kort was. Ik heb in de loop der jaren zoveel wedstrijden gelopen, dat ik zeer precies kan inschatten wanneer ik moet finishen. Ik was nu 1 minuut en 10 seconden sneller dan gebruikelijk.” De organisatie heeft excuses aangeboden aan de lopers.

Tags: sport

Permalink 13:36:48, 1324 hits, CategoriŽn: Nu

21-10-10

Weer geharrewar over startbewijzen

De internationale wielerunie (UCI) en de organisaties van grote ronden als de Tour, de Vuelta en de Giro lijken het toch niet eens te zijn over welke ploegen een startbewijs dienen te ontvangen voor de grote wielerkoersen.

Eerder was besloten dat de beste wielerploegen van de wereldranglijst in 2011 automatisch verzekerd zijn van deelname. UCI-voorzitter Pat McQuaid bevestigde dat andermaal in verscheidene media. „Het aantal ProTour-ploegen dat een startrecht krijgt voor alle wedstrijden wordt gelimiteerd naar achttien. Daarnaast mogen de organisatoren enkele procontinentale teams uitnodigen.”

Tourdirecteur Christian Prudhomme beweerde echter dat daarover nog niets vast staat. „De regels zullen binnenkort worden vastgelegd. We gaan snel met de UCI om tafel.”

Tags: sport

Permalink 11:34:27, 989 hits, CategoriŽn: Nu

11-08-10

Wist je dat? Woensdag

Heerlijk vind ik het. Fietsen, hardlopen, skeeleren, schaatsen, voetbal, hockey, volleybal! Ik ben dol op sport. Het kan mij niet vaak genoeg overkomen. Het liefst elke avond een uurtje van alles wat. Ik kan echt uren kijken naar sporters. Let dus wel op: ik ben dol op sport. Niet op (zelf) sporten!

Lees meer »

Permalink 17:57:34, 16263 hits, CategoriŽn: Martha Blog-Ster

10-08-10

'WK-geld naar loodlijdende clubs'

Het PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken vindt dat de KNVB de miljoenen die het heeft verdiend bij het WK Voetbal moet gebruiken om noodlijdende clubs te steunen.

Volgens de Groninger heeft de bond een maatschappelijke plicht om andere clubs te helpen. Ook zou de KNVB kunnen investeren in jeugdopleidingen en amateurclubs, bericht RTV Noord.

Tags: sport

Permalink 07:45:08, 1234 hits, CategoriŽn: Nu

26-07-10

FIFA bezoekt Nederland voor WK BID

De inspectiecommissie van de FIFA komt over twee weken naar Nederland en België. Beide landen willen in 2018 of 2022 het wereldkampioenschap voetbal organiseren.

De commissie van de FIFA zal zich van 9 tot en met 12 augustus bezighouden met de controle van stadions, accommodaties en infrastructuur. De inspectie begint in België, waar de delegatie 9 augustus arriveert en blijft tot en met.

Vanaf verblijft de commissie in Nederland, waar een bezoek wordt gebracht aan de premier en de stadions van Feyenoord, Ajax en PSV.

Tags: sport

Permalink 20:42:30, 1234 hits, CategoriŽn: Nu

23-07-10

Ook Chelsea verbiedt vuvuzela

Het is het komende seizoen niet toegestaan het stadion van Chelsea te betreden met een vuvuzela. De toeter die voor veel ophef zorgde op het WK in Zuid-Afrika is verboden op Stamford Bridge. "De beslissing is genomen na overleg met belanghebbenden en fans", aldus een mededeling op de site van de Londense club. "Hieruit kwam een duidelijk steun voor het verbod naar voren."

Eerder verboden ook Arsenal en Tottenham Hotspur de vuvuzela. In Nederland is de toeter al een jaar niet toegestaan. De KNVB liet direct na het toernooi om de Confederations Cup in Zuid-Afrika weten dat de lawaaimakers niet welkom zijn

Tags: sport

Permalink 18:02:10, 1341 hits, CategoriŽn: Nu

28-06-10

ROBBEN IN BASIS ORANJE

Arjen Robben start in de achtste finale tegen Slowakije voor de eerste keer tijdens dit WK in de basis. Bondscoach Bert van Marwijk posteert de steraanvaller van Bayern München op zijn favoriete rechterkant, waardoor Dirk Kuyt naar de linkerflank verhuist.

Rafael van der Vaart valt zoals verwacht buiten de basiself. Hij liep tijdens de afsluitende training een kuitblessure op. Van Marwijk zette daags voor het treffen met de Slowaken de deur voor Robben al enigszins open door te zeggen 'dat in principe iedereen in de basis kon starten'. In de voorbereiding raakte de behendige aanvaller geblesseerd aan zijn hamstring. In de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen (2-1) kwam hij in Zuid-Afrika voor het eerst in actie. In die wedstrijd viel hij in de 73e minuut in.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 15:13:26, 1304 hits, CategoriŽn: Nu

27-06-10

Tennis tot je neervalt?

Wereldnieuws was het, die bizar lange wedstrijd op Wimbledon tussen de John Isner en Nicolas Mahut. De sportwereld werd een verbluffend record rijker, de hoofdrolspelers werden als helden onder de pers bedolven. Wat een spektakel.

Maar was het allemaal wel zo leuk, dat eindeloze pats-boemtennis? En wat is de prijs die Isner en Mahut moeten betalen? De Amerikaan is geestelijk en lichamelijk aan zijn eind, zo bleek tijdens het duel met Thiemo de Bakker. Hij gaat zo snel mogelijk naar huis om te vissen en voetbal te kijken. En wil voorlopig niet aan tennis denken. Mahut moest gisteravond nog dubbelen, maar de partij werd afgebroken wegens invallende duisternis. Hij ziet er uit als de Dood van Pierlala.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 15:35:24, 1288 hits, CategoriŽn: Nu

26-06-10

Overzicht achtste finales

Na de laatste wedstrijden in de groepen G en H zijn de zestien ploegen in de achtste finales van het WK bekend. Een overzicht:

Zaterdag 26 juni.

16.00 uur, Port Elizabeth: Uruguay - Zuid-Korea. 20.30 uur, Rustenburg: Verenigde Staten - Ghana.

Zondag 27 juni.

16.00 uur, Bloemfontein: Duitsland - Engeland. 20.30 uur, Johannesburg: Argentinië - Mexico.

Maandag 28 juni.

16.00 uur, Durban: Nederland - Slowakije. 20.30 uur, Johannesburg: Brazilië - Chili.

Dinsdag 29 juni.

16.00 uur, Pretoria: Paraguay - Japan. 20.30 uur, Kaapstad: Spanje - Portugal.

Tags: sport

Permalink 15:35:59, 1037 hits, CategoriŽn: Nu
Historisch weinig doelpunten op WK

Het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika stevent op een negatief record af. De 48 wedstrijden in de groepsfase leverden 'slechts' 101 doelpunten op, een gemiddelde van 2,10 per wedstrijd. Nog nooit werd minder gescoord op het mondiale titeltoernooi.

Zes duels in de groepsfase eindigden in 0-0, bij dertien wedstrijden was één doelpunt beslissend. Positieve uitzondering in Zuid-Afrika was de wedstrijd tussen Portugal en Noord-Korea: 7-0.

Het WK van 1990 staat vooralsnog in de boeken als het minst productieve toernooi ooit. Bij de 52 wedstrijden in Italië werd 115 keer gescoord, een gemiddelde van 2,21 per wedstrijd. Bij het vorige toernooi, in Duitsland, vielen 147 doelpunten in 64 wedstrijden, gemiddeld 2,30.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 11:35:44, 4467 hits, CategoriŽn: Nu
Groepsfase WK; 2,3 miljoen kijkers

De 48 wedstrijden in de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika hebben in totaal 2.284.796 toeschouwers getrokken. Dat komt neer op een gemiddelde van 47.600 mensen per wedstrijd.

Het WK van 1994 in de Verenigde Staten geldt als het best bezochte toernooi ooit, toen bijna 3,6 miljoen kaartjes werden verkocht voor de 52 wedstrijden (gemiddeld bijna 69.000). Bij de vorige editie, Duitsland 2006, trokken de 64 duels ruim 3,3 miljoen toeschouwers, gemiddeld 52.491 per wedstrijd.

Tags: sport

Permalink 07:35:58, 1603 hits, CategoriŽn: Nu
Voortbestaan Veendam lijkt zeker

Het voortbestaan van voetbalclub BV Veendam lijkt zeker. De rechtbank in Groningen heeft goedkeuring gegeven aan het reddingsplan van de club uit de Jupiler League. Dat betekent dat de schuldeisers 20 procent van hun vordering krijgen en dat Veendam niet meer in surseance verkeert. Daardoor is het zo goed als zeker dat Veendam ook komend seizoen betaald voetbal speelt.

Volgens bewindvoerder Wim Entzinger bestaat er formeel nog een kans voor de crediteuren in beroep te gaan. „Maar daar heb ik geen aanwijzingen voor”, zo liet Entzinger weten op de website van Veendam.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 00:35:53, 1423 hits, CategoriŽn: Nu

22-06-10

'Fransen willen niet voetballen'

Sommige Franse voetbalinternationals overwegen niet mee te spelen in de laatste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Zuid-Afrika. Dat zei bondscoach Raymond Domenech op de afsluitende persconferentie, waar Patrice Evra ontbrak. De aanvoerder hoort daarbij normaal gesproken altijd aanwezig te zijn.

De Franse spelers zijn boos omdat spits Nicolas Anelka naar huis is gestuurd. Dat besluit nam de Franse voetbalbond nadat Anelka in de rust van de verloren wedstrijd tegen Mexico (0-2) Domenech zwaar had beledigd. De overgebleven internationals weigerden te trainen. Zo verschenen ze wel weer op het veld.

Domenech haalde op de persconferentie flink uit naar zijn spelersgroep en omschreef de beslissing om niet te trainen als „ongelooflijk dom.”

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 00:12:26, 1262 hits, CategoriŽn: Nu

17-06-10

Toegangspoort Soccer City defect

Het blijft voor de voetbalploegen op het WK moeilijk om op tijd in de kleedkamers van Soccer City in Johannesburg te zitten. Het Nederlands elftal raakte voor het duel met de Denen met de spelersbus bijna verdwaald en arriveerde bijna een half uur later dan gepland.

De selecties van Zuid-Korea, met de Nederlandse inspanningsfysioloog Raymond Verheijen, en Argentinië bereikten wel op tijd de grootste voetbaltempel van het WK. Beide bussen stonden echter ruim 25 minuten stil omdat een toegangspoort niet open ging. Het reguliere bewakingsteam staakte, waardoor de lokale politie in actie moest komen.

Tags: sport

Permalink 17:27:41, 1267 hits, CategoriŽn: Nu

13-06-10

Vrouw goed voor bitterballen en bier tijdens WK

Na al dat verkiezingsgeweld zijn we blij dat het WK begint. Toch? Of voel jij je alleen goed genoeg voor het frituren van bitterballen en aanvoeren van bier voor manlief?

De tijd dat vrouwen niet wisten wat buitenspel, een swalbe of een counter is, lijkt allang voorbij. Ook bezoeken vrouwen steeds vaker wedstrijden en volgen ze alle uitslagen op de voet. Toch kunnen niet alle vrouwen het waarderen de komende vier weken alles in het teken zal staan van Koning Voetbal.

Een groep vrouwen heeft al met vriendinnen plannen gemaakt om de wedstrijden zo veel mogelijk te ontwijken. Ze doen dit dan door tijdens de wedstrijden af te spreken om bijvoorbeeld naar de film te gaan of plannen zelfs weekendjes weg. Ze zien dit als een legitieme manier om leuke dingen te gaan doen, aangezien manlief zelf helemaal in het voetbal op mag gaan.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 21:40:10, 3392 hits, CategoriŽn: Nu

10-06-10

'Kameroen kan halve finales halen'

Bondscoach Paul Le Guen van Kameroen denkt dat zijn ploeg de halve finales van het WK kan halen. Het Afrikaanse land is één van de opponenten van Nederland in groep E. Een plaats bij de laatste vier zou de beste WK-prestatie ooit zijn voor Kameroen.

„Ik ben trots dat ik een goede en fitte ploeg heb. Ik denk dat we ver kunnen komen, en waarom niet voorbij de kwartfinales?”, aldus de Fransman vlak voor vertrek naar Zuid-Afrika. In 1990 haalde Kameroen bij het WK in Italië de kwartfinales, mede door de doelpunten van Roger Milla. Juist die flamboyante oud-aanvaller schopte de voorbereiding op de mondiale titelstrijd in de war.

Milla bekritiseerde sterspeler Eto'o die daarop dreigde met een afmelding. Le Guen vertrouwt op de vedette van Internazionale: „Ik heb spelers waarop ik kan rekenen en Eto'o is de eerste. Ik geloof in hem.” De oefenmeester was ook positief over de 'frisse' Eyong Enoh van Ajax.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 09:40:41, 1195 hits, CategoriŽn: Nu

09-06-10

Arbiters krijgen 'les' in penalties

De 28 scheidsrechters die tijdens het WK in Zuid-Afrika actief zijn kregen in een afgelegen wijk van Pretoria 'les' over de nieuwe strafschopregel van de wereldvoetbalbond (FIFA).

Die spelregel houdt in dat spelers tijdens hun aanloop allerlei fratsen mogen uithalen om de keeper op het verkeerde been te zetten, maar zodra zij bij de bal zijn, moeten ze deze meteen schieten.

De uitleg van FIFA's scheidsrechterbaas José Antonio Garcia Andrade ging gepaard met enkele beelden van (Braziliaanse) spelers die met hun schijntrappen behoorlijk op de lachspieren werkten.

Tijdens het WK zal dit volgens Andrade 'onsportieve' gedrag bestraft worden met een gele kaart en een indirecte vrije trap voor de gedupeerde doelman.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 19:40:22, 1205 hits, CategoriŽn: Nu

20-04-10

Sporten helpt je omhoog in je carrière

Zes op de tien Nederlanders denken tijdens het sporten aan hun werk, tijdens het produceren van zweet komen vaak de beste ideeën naar boven. Ook zijn de sportende werknemers vaak meer tevreden met hun baan dan de niet-sporters. Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl onder meer dan 12.000 Nederlanders.

Sporten heeft dus een positieve invloed op het werk. Uit het onderzoek bleek zelfs ook nog dat de wel-sporters minder vaak ziek zijn dan de niet-sporters, met vijf tegen drie ziektedagen. Desondanks dit alles wordt het vaak niet door de werkgevers gestimuleerd. 83% van de werknemers geeft aan dat hun werkgever niets doet om het sporten te promoten.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 09:41:25, 1639 hits, CategoriŽn: Nu

19-04-10

Juiste outfit bij hardlopen erg belangrijk

Onder vele is het bekend dat wanneer je gaat hardlopen je goede schoenen daarvoor moet hebben, maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je gaat shoppen voor hardloopschoenen? En hoe zit het met de rest van de outfit?

Het is handig om (als je die hebt) je oude hardloopschoenen mee te nemen naar de winkel. Geschoolde verkopers kunnen hieraan zien wat jou loophouding is, dit kan een factor zijn voor de perfecte schoen voor jou.

Wanneer je naar een winkel gaat om schoenen te passen moet je niet vergeten je hardloop sokken mee te nemen, deze zijn namelijk vaak dikker dan je normale sokken en dat maakt dus een heel verschil in je schoen.

Lees meer »

Permalink 23:41:12, 2199 hits, CategoriŽn: Nu

09-04-10

Twee WK-wedstrijden Nederland in 3D

Twee groepswedstrijden van het Nederlands elftal worden tijdens het komende WK voetbal in Zuid-Afrika in 3D opgenomen. Het gaat om de wedstrijden die Oranje in Johannesburg en Durban afwerkt tegen respectievelijk Denemarken en Japan. Dit heeft de producent van het 3D-materiaal, het Japanse elektronicaconcern Sony, bekendgemaakt.

Sony zal in totaal 25 wedstrijden in 3D opnemen tijdens het WK, waaronder ook de wedstrijden in de laatste fase van het toernooi. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten en Spanje, zijn de dieptebeelden live te zien in de huiskamer. Ook bioscopen die zijn overgeschakeld op digitale vertoning van films en elektronicazaken zullen er gebruik van maken.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 15:50:52, 1433 hits, CategoriŽn: Nu

01-03-10

WK-shirt Oranje van 'gerecyclede flessen'

Het Nederlands elftal speelt komende zomer tijdens het wereldkampioenschap voetbal in shirts van gerecyclede petflessen. Dat heeft kledingsponsor Nike in Londen tijdens de presentatie van het 'uittenue' bekendgemaakt. Oranje treedt bij wedstrijden in Zuid-Afrika waarin het als uitspelend land op het programma staat aan in een wit shirt met blauwe broek en witte sokken.

Nike heeft zo'n 13 miljoen petflessen gebruikt om de (wedstrijd-)shirts van de WK-deelnemers Nederland, Brazilië, Portugal, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland, Servië, Slovenië en de Verenigde Staten te produceren. Daarmee bespaart het kledingmerk naar eigen zeggen 254.000 kilo afval. Voor één shirt zijn acht plastic flessen nodig. De polyester flessen zouden anders terecht zijn gekomen op vuilnisbelts in Japan en Taiwan.

Lees meer »

Tags: sport, trends

Permalink 23:46:14, 2784 hits, CategoriŽn: Nu
Goedkope WK-kaarten Zuid-Afrikanen

Het organisatiecomité van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika heeft het aantal goedkope kaarten voor de lokale bevolking fors verhoogd. De 'goedkope' categorie 4 bevat nu 29 in plaats van 11 procent van het totale aantal beschikbare kaarten. De organisatie verwacht hierdoor de tegenvallende verkoop een impuls te geven.

Volgens Danny Jordaan, voorzitter van het organisatiecomité, overtrof de vraag het aanbod voor de goedkoopste kaarten. „Daarom hebben we het percentage kaarten in categorie 4 verhoogd naar 29 procent, zodat we kunnen voldoen aan alle aanvragen.” De Zuid-Afrikaanse voetbalfans betalen 140 Rand (ruim 13 euro) voor een kaartje voor een groepswedstrijd, een kwart van de prijs van het goedkoopste ticket in een andere categorie.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 17:46:37, 1219 hits, CategoriŽn: Nu

25-02-10

Bobwereld vol onbegrip

De beslissing van Edwin van Calker om niet van start te gaan met de viermansbob is ontvangen met veel onbegrip. De ontstane situatie kan voor alle betrokkenen dramatisch genoemd worden. "Dit was een Arend Glas nooit overkomen", zegt Japan-coach Rob Geurts over Van Calkers voorganger.

"Het is tenslotte geen spelletje. Het team is aan alle kanten in de watten gelegd en professioneel in de steigers gezet en laat het nu afweten. Ga dan lekker curling doen, met zo'n bezempje." Glas zelf: "Dit is geen sport voor mietjes. Edwin moet een schop onder zijn ballen krijgen en gewoon van start gaan."

Voorzitter Frans Bakker van de BSBN sprak van een groot drama en een zaak waar het laatste woord nog niet over gezegd is. In feite is het een herhaling van zetten, want vorig jaar op de training in Whistler crashte Van Calker eveneens en ontstond dezelfde situatie als nu.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 13:52:43, 1465 hits, CategoriŽn: Nu
Jamaicaanse skiër 'geen grap'

Iedereen kent wellicht de film 'Cool Runnings', over vier Jamaicaanse hardlopers die naar de Winterspelen gaan als bobsleeërs. Ook dit jaar het het Caribische eiland vertegenwoordigd in Vancouver, freestyleskiër Errol Kerr komt uit op het onderdeel cross.

"Ik heb mijn ticket echt niet gemakkelijk bemachtigd, hoor", waarschuwt Kerr zijn toehoorders. Hij werd geboren in New York, maar dankt zijn Jamaicaanse paspoort aan zijn vader. "Ik weet dat ik niet onder doe voor iemand anders die hier skiet", zegt Kerr, die zich als negende van de 33 deelnemers kwalificeerde voor het onderdeel ski cross.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 00:46:55, 1973 hits, CategoriŽn: Nu

23-02-10

"Viermansbob nog gevaarlijker"

Hij begeleidt in Whistler tijdens de Winterspelen de Japanse bobvrouwen en adviseert tussendoor ook zijdelings de Nederlandse teams. Rob Geurts, oud-bobsleeër, voorziet voor de viermanswedstrijd op de sterk bekritiseerde Canadese baan nog veel meer problemen dan in de tweemansraces. „De eerste viermanstraining is afgebroken nadat er vier sleeën op de kant gingen. Deze baan is levensgevaarlijk. We gaan nog wat crashes zien.”

Geurts keek met lede ogen naar de verrichtingen van Edwin van Calker in de tweemansslee. De Nederlander leek door de goede prestaties van de afgelopen seizoenen een kandidaat voor een hoge klassering, maar legde geen goede afdaling af in de kleine slee en eindigde slechts als veertiende. „Hij is gewoon een medaillekandidaat, zeker weten. Maar je neemt hier veel dingen mee de slee in. De dood van de Georgische rodelaar, de vele crashes en het feit dat hijzelf hier vorig jaar met de viermansslee een flinke schuiver heeft gemaakt. Al die dingen bij elkaar maken het moeilijk voor Van Calker.”

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 00:30:14, 1328 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,069)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977771',
FROM_UNIXTIME(1566790039), '/index.php/sport:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )