goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 12 >>
Zingende penis zet geluidsrecord voor waterinsecten
Dieren gedijen in meest besmette gebieden kernramp
Knut wordt gepest
Vis had als eerste seks
Geiten produceren spinnenzijde
Hete lucht doet onkruid in Hoogeveen verdwijnen
Ganzen mogen niet vergast worden
Gemeente Almere start met ‘Bomenbank’
Octopus steelt camera duiker
Katten hebben slimmere baasjes dan honden
Waarom een mug niet iedereen steekt
Wat Al Gore ons niet vertelde
Hond Nancy knakt bejaarde dames
Greenpeace waarschuwt voor de vervuilende effecten elektrische wagens
België krijgt slecht rapport windenergie
IJsvogel houdt niet van ijs
Olifanten doden veel mensen
Krokodil herkent eigen naam
Huismus wederom op nummer één
Capelle aan den IJssel krijgt 'dierenpolitie'
Wetenschappers sturen vissen naar school
Hond redt jongen van aanvalslustige poema
Meer geiten afgemaakt om Q-koorts
Groot Kerstcircus met dieren is niet van deze tijd
IJsberentaart voor lekker hapje
Varkentje doet aan trampolinespringen
Veel ijsbergen onderweg naar Nieuw-Zeeland
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

05-07-11

Zingende penis zet geluidsrecord voor waterinsecten

Schotse en Franse wetenschappers hebben een ontdekking gedaan die we je niet willen onthouden: het relatief luidruchtigste dier is het vijverdwergduikertje. Wat dat is, daar komen we zo op, first things first: het geluid komt van een verrassend orgaan: zijn penis(je). En daarom staat het dier ook wel bekend als de Zingende Penis.

Het waterinsect van de soort Micronecta scholtzi kan 'zingen' met een geluidssterkte van 99,2 decibel door met zijn penis tegen zijn onderlichaam te wrijven. Omdat 'ie zo klein is, is hij met deze geluidsproductie het geluidruchtigste dier ter wereld. Het gemiddelde niveau dat het diertje bereikt is 78,9 decibel, vergelijkbaar met het geluid van een passerende goederentrein.

De wetenschappers zeggen dat het een 'lied' is waarmee ze een partner hopen te strikken. De wetenschappers beschreven hun bevindingen in het onderzoek So Small, So Loud, gepubliceerd in het blad PLoS One. Ze namen het geluid op met speciale onderwatermicrofoons. "We waren ontzettend verbaasd, omdat we dachten dat het geluid van een groter beest kwam", zei Dr. James Windmill van de universiteit van Glasgow. Het vijverdwergduikertje komt in heel Europa voor, maar de kans is klein dat je hem ooit hebt gezien: hij is maar 2 mm groot.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 13:39:15, 8519 hits, CategoriŽn: Nu

27-04-11

Dieren gedijen in meest besmette gebieden kernramp

Het gebied rond Tsjernobyl is 25 jaar na de explosie van reactor vier alles behalve een spooklandschap.

Terwijl honderdduizenden mensen moesten verhuizen en gehele steden werden verplaatst hebben planten en dieren het gebied overgenomen. Waarom staat de mens zo ver van de natuur af?

In een gebied wat zich uitstrekt over zo’n 2.850 vierkante kilometer is vrijwel geen mens meer te bekennen. Een verrassende groep diersoorten gedijt er echter prima. Alhoewel de kernramp in Japan nu even ernstig is als het incident in het noorden van de Oekraïne was de directe impact van Tsjernobyl groter omdat de reactor van de centrale niet was voorzien van een veiligheidsomhulsel.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 19:54:24, 1419 hits, CategoriŽn: Nu

27-10-10

Knut wordt gepest

Het gaat niet goed met Knut, de beroemdste ijsbeer van Duitsland. Sinds zijn verhuizing naar het grote ijsberenverblijf in de dierentuin van Berlijn wordt hij steeds weer ge?ntimideerd door zijn collega-ijsberen.

De 3-jarige Knut woont nu samen met drie vrouwtjes, Tosca (zijn 24-jarige moeder), Nancy (21) en Katjuscha (24). Die bijten en bedreigen hem regelmatig.

Vaak zit Knut alleen in een hoekje en kijkt hij angstig uit naar de vrouwtjes. Ook krijgt Knut pas als laatste eten: hij moet wachten tot de drie vrouwtjes genoeg vlees en vis naar binnen hebben gewerkt.

Volgens berenverzorger Heiner Kl?s is er geen gevaar voor Knut, ''anders zouden we de dieren niet samen in één verblijf laten''. Knut, die nu 270 kilo weegt, heeft volgens hem nog niet genoeg spiermassa om op te kunnen boksen tegen de drie vrouwtjes, die een bondgenootschap hebben gesloten.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 01:36:35, 2265 hits, CategoriŽn: Nu

14-10-10

Vis had als eerste seks

Vissen waren de eersten die intieme seks hadden, zo blijkt. Wetenschappers analyseerden 380 miljoen jaar oude fossielen die erop wijzen dat de vissen al zo’n 400 miljoen jaar geleden de vaardigheid om te copuleren, ontwikkelden. “Dit was niet gewoon paren in het water, maar ook leuke seks,” vertelt onderzoeker John Long. “Onze resultaten laten zien dat deze inmiddels uitgestorven vissen – de placodermi of pantservissen – intieme copulatie hadden.” Het is niet de eerste keer dat Long met deze haai-achtige fossielen de krant haalt.

Enkele jaren geleden concludeerde hij al dat zich onder deze fossiele resten de oudste moeder ter wereld bevond. In één van de fossielen zat namelijk een embryo die nog met de navelstreng aan de moeder verbonden was. Het was het alleroudste bewijs van een dier dat levendbarend was. Die vondst is in combinatie met de nieuwste conclusies zeer belangrijk. “Want het betekent dat een geavanceerde vorm van voortplanting door copulatie en levendbarendheid veel overvloediger voorkwam dan gedacht.”

Lees meer »

Permalink 21:09:01, 2725 hits, CategoriŽn: Nu

11-06-10

Geiten produceren spinnenzijde

Ooit naar het web van een spin gekeken? Een spin weeft het van pure zijde, een substantie die wordt afgescheiden door bepaalde insecten en stolt bij contact met de lucht. Wetenschappers zijn erin geslaagd om genen van spinnen in geiten te plaatsen, waardoor geiten spinnenzijde produceren. De geiten kunnen niet spontaan zelf webben bouwen.

Wel is de structuur van de geitenmelk anders dan voorheen door de toevoeging van het zijdeproteïne. Wetenschappers kunnen dit proteïne uit de melk filteren en gebruiken voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld voor het maken van kunstmatige pezen, hechtingen in het oog en kaakreparatie. Ook kan zijde gebruikt worden om kogelvrije vesten en betere airbags in auto’s te maken. Normaal zijn er erg veel spinnen voor nodig om genoeg spinnenzijde te verzamelen.

Lees meer »

Permalink 01:40:06, 2440 hits, CategoriŽn: Nu

08-06-10

Hete lucht doet onkruid in Hoogeveen verdwijnen

AREA Reiniging bestrijdt sinds dit seizoen het onkruid in de gemeente Hoogeveen op milieuvriendelijke en duurzame wijze. In samenwerking met de Firma Donker wordt namelijk de Zacho ingezet: een machine die met behulp van hete lucht het onkruid blijvend verwijderd. In de gemeente Hoogeveen rijden er drie Zacho's rond. Met de Zacho verwacht AREA op de meest duurzame en milieuvriendelijke wijze onkruidvrije paden en wegen te realiseren.

De machine gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien is het resultaat van de Zacho behoorlijk duurzaam: de hete lucht behandeling pakt het onkruid tot en met de wortel aan. Hierdoor is de bestrijding bijzonder effectief.

De Zacho is een Deense uitvinding. De machine bestrijdt onkruid met behulp van hete lucht. Deze hete lucht dringt door tot in de wortel van het onkruid. De plant droogt uit, verlept en wordt na een aantal dagen geel/bruin waarna het onkruid zal verdwijnen. Na meerdere behandelingen sterft ook de wortel af en zal de plant niet meer terugkomen. Het resultaat is niet direct na de eerste behandeling zichtbaar: het uitdrogingsproces komt na verloop van enkele uren op gang. Om het gewenste resultaat te behalen is een herhaling van ongeveer 6 keer per jaar nodig.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 19:40:56, 4865 hits, CategoriŽn: Nu

07-06-10

Ganzen mogen niet vergast worden

Canadese ganzen, grauwe ganzen en brandganzen mogen niet met koolzuurgas worden bestreden. Dat besloot de bestuursrechter in Utrecht in een rechtszaak die Faunabescherming had aangespannen.

Gedeputeerde Staten van Utrecht besloten begin mei toe te staan dat de ganzen, die een plaag vormen, in vangkooien worden gevangen en daarna met koolzuurgas worden gedood. Volgens Faunabescherming zorgt koolzuurgas echter voor een langzame en pijnlijke verstikkingsdood bij de dieren.

Ganzen zorgen volgens Gedeputeerde Staten voor veel overlast, vooral bij boeren. Inmiddels gaat het om zulke grote groepen dat afschieten niet afdoende is, aldus de provincie. Daarom verleende de provincie via een ontheffing toestemming voor het vangen van de vogels met vangkooien, waarna ze met gas worden gedood. Dat zou niet pijnlijk zijn voor de vogels, omdat zij eerst met een lichter gas worden verdoofd.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 21:40:45, 897 hits, CategoriŽn: Nu

20-04-10

Gemeente Almere start met ‘Bomenbank’

De gemeente Almere geeft, met het initiatief de bomenbank, Almeerse bomen een tweede leven in de stad. 'Via de bomenbank gaat de gemeente Almere zich meer inzetten om grotere bomen die moeten wijken, maar geschikt zijn voor herplant, te verplanten binnen de gemeentegrenzen', meldt de gemeente Almere.

Wethouder Arno Visser (beheer en leefomgeving) heeft 16 april het startsein gegeven voor de bomenbank. Hij verplaatste drie volwassen bomen uit Muziekwijk naar de nieuwe wijk Noorderplassen-West. De bomen zijn geplant aan de Boelijn.

Wethouder Visser: “In de bestaande stad komen de bomen inmiddels tot volle wasdom. Dan ontstaat vaak de situatie dat daar de bomen moeten worden gedund, om de boomstructuur te verstevigen. Vanaf dit jaar streven we er naar om deze bomen te herplanten in nieuwe gebieden of in wijken waar groot onderhoud plaats vindt. Dit laatste hebben we recent toegepast in De Wierden in Almere Haven. Grotere bomen geven een nieuwe wijk meteen een groener aangezicht. Groen is een belangrijk onderdeel van het woongenot en de leefbaarheid in de wijk.”

Lees meer »

Tags: natuur, trends

Permalink 21:41:31, 1191 hits, CategoriŽn: Nu
Octopus steelt camera duiker

Een duiker kreeg de schrik van zijn leven toen hij werd aangevallen door een octopus. Het dier ging er vandoor met de draaiende camera van de duiker, die een achtervolging inzette...

Victor Huang uit Nieuw-Zeeland was aan het duiken voor de kust van Wellington toen de octopus plotseling tevoorschijn kwam vanuit het zeewier. De octopus vloog naar de duiker toe en greep de camera vast. Vervolgens ging het dier ervandoor met de gloednieuwe camera, die nog steeds opnames maakte.

"Het beest zwom pijlsnel weg. Het leek wel een winkeldief", vertelt Huang in Nieuw-Zeelandse media..

Lees meer »

Permalink 15:41:49, 1822 hits, CategoriŽn: Nu

17-02-10

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

Mensen met een kat als huisdier zijn door de bank genomen hoger opgeleid dan mensen die thuis een hondje hebben rondlopen. Dat is wat onderzoekers van de University of Bristol ontdekten na een studie onder 3000 mensen. Toch heeft het opleidingsniveau van hun baasjes heeft niets te maken met het intelligentieniveau van de beesten zelf, want honden zijn beduidend intelligenter dan huiskatten.

De keuze voor een hond of kat staat veel meer in relatie tot de mate van zorg die de dieren opeisen. Mensen met een universitaire titel op zak hechten in de regel meer waarde aan een bevredigende loopbaan. Zij maken om die reden vaak lange dagen en kiezen een huisdier dat goed bij die levenswijze past.

Lees meer »

Permalink 17:43:30, 1695 hits, CategoriŽn: Nu

15-02-10

Waarom een mug niet iedereen steekt

Dat een mug, net als andere stekende insecten, een doelwit kiest via de geur wisten we al. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt hoe ze dat doet.

Iemand die vaak gestoken wordt door een mug zweet meer of heeft in dat zweet een hogere concentratie aan chemische stoffen, zeggen de wetenschappers.

Volgens professor John Carlson, moleculair bioloog aan de Amerikaanse universiteit van Yale, is een groot deel van het reuksysteem van muskieten namelijk speciaal "ontworpen" om menselijke doelwitten te ruiken.

Van de 72 "geurontvangers" waarmee zo'n beest is uitgerust, zijn er 27 bedoeld om de chemicaliën op te sporen die in ons zweet zitten.

De ploeg van Carlson hoopt met deze analyse de basis te kunnen leggen voor het ontwikkelen van nieuwe manieren om de muskiet weg te houden of te "vangen".

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 07:43:20, 1029 hits, CategoriŽn: Nu

14-02-10

Wat Al Gore ons niet vertelde

"De huidige klimaatproblematiek gaat gebukt onder een maat­schap­pe­lijk proces van overselling - meer verkopen dan je kunt leveren -, met als mo­­gelijk gevolg dat de klimatologie zijn geloofwaardigheid dreigt te verliezen." Aldus Piet Termo­nia, hoofd van het departement onderzoek en ontwikkeling aan het KMI.

Piet Termonia is gespecialiseerd in de ontwikkeling van computer­mo­del­­len, die worden ge­bruikt in de me­teo­rologie en de klimatologie. Eind vorig jaar schreef hij in De Morgen een opi­­niestuk waarin hij voorstelde om wetenschap en politiek even te schei­den. Want die schei­dings­­lijn is vandaag niet al­tijd even duidelijk. Wetenschappers mengen zich in het politieke de­bat en politici gedragen zich als halve wetenschappers - beste voor­beeld: Al Go­re.

Met alle ge­volgen vandien, want Go­­re nam het in An Inconvenient Truth niet al­tijd even nauw met de we­tenschappelijke waar­heid. Er zijn toch een paar dingetjes die hij ons niet vertelde, schreef Ter­monia in zijn opi­nie­stuk. Dat de aarde sinds 2000 niet meer is op­gewarmd, bij­voor­beeld. Dat we strikt genomen niet kunnen uitsluiten dat het de ko­mende tien jaar zelfs gaat afkoelen.

Lees meer »

Permalink 21:43:34, 1366 hits, CategoriŽn: Nu
Hond Nancy knakt bejaarde dames

Het heeft een haar gescheeld of poedel Nancy had niet meer geleefd. Nu vechten twee bejaarde vrouwen om het beestje. Geen van beiden kan zonder Nancy. Het is aan de Bredase rechtbank om de hond aan één van hen toe te wijzen.

Mevrouw M. van Eekelen (72) uit Halsteren zat aan één tafel met mevrouw J. van Drenth (80) uit het Gelderse Dieren. Nancy verblijft momenteel bij de laatste, maar was tot april vorig de trouwe viervoeter van Van Eekelen. Door een beroerte belandde zij echter in een verpleeghuis en het leek er aanvankelijk op dat zij daar niet meer uit zou komen.

Haar zoon besloot zonder overleg de hond 'ter euthanasie' aan het asiel te overhandigen, omdat hij er geen zorg voor wilde dragen. Dat vernam de heer J. van der Heide uit Dinteloord. "Over mijn lijk, dacht ik toen ik hoorde van de plannen. Ik heb de zoon van Van Eekelen benaderd en hem voorgesteld de hond over te nemen. Omdat ik al twee honden heb, vroeg ik mijn schoonmoeder of zij de hond wilde hebben", zei hij tegen de kort-gedingrechter. En zo geschiedde.

Lees meer »

Tags: bizar, natuur

Permalink 01:43:10, 1033 hits, CategoriŽn: Nu

13-02-10

Greenpeace waarschuwt voor de vervuilende effecten elektrische wagens

Greenpeace waarschuwt voor de vervuilende effecten van elektrische wagens die niet op groene energie rijden.

De milieubeweging dringt er bij de EU op aan dat doelstellingen opgelegd worden voor hernieuwbare energie.

Uit berekeningen van Greenpeace blijkt dat wanneer de nieuwe elektrische wagens op de gebruikelijke stroom rijden, de CO2- emissies alleen maar doen toenemen. De milieuorganisatie vreest dan ook dat de vraag naar fossiele brandstoffen en kernenergie daardoor alleen maar zullen toenemen.

De milieuorganisatie pleit voor 'slimme elektrische auto's' die door een monitorsysteem alleen kunnen opladen aan oplaadpunten die hernieuwbare energie leveren.

Tags: natuur

Permalink 23:43:37, 2001 hits, CategoriŽn: Nu

10-02-10

België krijgt slecht rapport windenergie

Belgi? loopt steeds verder achterop in de opwekking van windenergie. Dat blijkt uit gegevens van de Global Wind Energy Council. Ons land heeft 2009 afgesloten op de vijftiende plaats in de Europese rangschikking op basis van capaciteit. Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche wijst erop dat er in Vlaanderen tientallen projecten lopen.

De Coreliokranten meldden dat geen enkel West-Europees land minder windenergie produceert dan Belgi?. Vorig jaar groeide het vermogen wel met 35 procent, maar andere achterblijvers als Polen en Turkije groeiden sterker.

Volgens specialisten is de groei van windenergie jarenlang afgeremd omdat de regelgeving het moeilijk maakte om windmolens in landbouwgebied te bouwen.

Lees meer »

Tags: natuur, trends

Permalink 19:43:30, 1920 hits, CategoriŽn: Nu

07-02-10

IJsvogel houdt niet van ijs

Al doet de naam anders vermoeden: de ijsvogel houdt niet van ijzige omstandigheden. Sterker, in strenge winters overleven maar weinig ijsvogels.

De ijssituatie in de winter heeft grote gevolgen voor de populatie ijsvogels. IJs is zelfs de grote vijand van de ijsvogel, want als de sloten, plassen en meren dichtgevroren zijn, kan hij geen vis meer vangen. Een strenge winter, als er weinig ijsvrije plekjes zijn, overleven veel ijsvogels niet. Na zo’n winter duurt het vaak jaren voordat de populatie weer op het oude niveau is. In topjaren broeden er wel meer dan 800 broedparen in Nederland, in 2008 zelfs wel 1 000, maar na een aantal strenge winters kan dat aantal wel dalen tot 50 paren, zoals in 1997.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 07:43:00, 962 hits, CategoriŽn: Nu

05-02-10

Olifanten doden veel mensen

In het wild levende olifanten hebben de afgelopen drie jaar in India meer dan duizend mensen gedood. Dat meldde een woordvoerder van het Indiase ministerie van Milieu en Bossen. Tijgers en leeuwen waren verantwoordelijk voor respectievelijk elf en drie sterfgevallen.

Olifanten komen in allerlei regio's van India voor. Confrontaties met mensen komen steeds vaker voor, doordat de leefomgeving van de dieren meer en meer wordt ingeperkt door woningbouw, aanleg van wegen, landbouw en andere vormen van menselijke activiteit. Sinds 2008 werden meer dan 15.000 huizen beschadigd door wilde olifanten en maakten boeren bijna 90.000 keer melding van vernieling van gewassen.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 07:43:06, 1028 hits, CategoriŽn: Nu

31-01-10

Krokodil herkent eigen naam

Ooit meegemaakt dat je een krokodil bij z'n naam noemde en dat hij dan opkeek?We durven te wedden van niet. Maar het kan wel, zo bewijzen Paleo en Suchus in een Brits aquarium. (Weetje: Paleosuchus is een soort dwergkaaiman, en leeft normaal in Zuid Amerika) De twee krokodillen in het aquarium in Merseyside worden getraind in het reageren op hun naam en krijgen voedsel als beloning.

"Ze zijn heel intelligent en hadden in een paar dagen al door wat de bedoelding was", aldus de manager van het aquarium. De training wordt ook toegepast in een krokodillencentrum in India, het beroemde Madras Crocodile Bank Trust. Eenmaal volledig getraind, zal het zoölogische team "verrijkende activiteiten" op kunnen zetten voor het stel. Het type oefeningen werkte eerder al met zoogdieren, maar nooit met reptielen.

Tags: natuur

Permalink 15:43:16, 1252 hits, CategoriŽn: Nu

28-01-10

Huismus wederom op nummer één

Nederland telde massaal haar tuinvogels. Zondagavond 18.00 uur hadden al meer dan 31.000 vogelliefhebbers hun gegevens doorgegeven. De verwachting is dat dit nog zal oplopen tot ruim 35.000.

In totaal werden bijna 1 miljoen vogels geteld. Vorig jaar deden 22.000 mensen mee en die telden gezamenlijk 850.000 vogels. De huismus is de meest getelde soort tijdens de Nationale Tuinvogel Telling, die Vogelbescherming Nederland in samenwerking met SOVON

Vogelonderzoek Nederland voor de zevende keer organiseerde.
Evenals voorgaande jaren werd de huismus het meest waargenomen, ondanks het feit dat de huismussenpopulatie de afgelopen 25 jaar is gehalveerd. Dankzij de Tuinvogeltelling kan uit nader onderzoek blijken op welke plaatsen de huismus het juist wel of minder goed doet. Huismussen leven namelijk bijna uitsluitend rondom bebouwing en komen juist veelvuldig in tuinen voor.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 23:43:15, 2067 hits, CategoriŽn: Nu

25-01-10

Capelle aan den IJssel krijgt 'dierenpolitie'

Capelle aan den IJssel start voor de periode van één jaar een proef waarbij gemeentelijke toezichthouders kunnen optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren, zo meldt de gemeente op haar website.

De proef vindt plaats op initiatief van minister Gerda Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit en wethouder Joost Eerdmans van dierenwelzijn.

Met de proef kunnen buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA), in geval van mishandeling of verwaarlozing, dieren in beslag nemen. Tot nu toe konden de BOA’s weinig doen bij signalen van dierenleed. Met de uitbreiding van de taken van BOA’s kan dierenleed vanaf de eerste melding worden aangepakt. Er worden twee Capelse BOA’s aangewezen als dierentoezichthouder.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 17:43:45, 1022 hits, CategoriŽn: Nu

18-01-10

Wetenschappers sturen vissen naar school

Duizenden jonge vissen worden op dit moment door wetenschappers getraind om gevaar te herkennen en zo snel mogelijk weg te zwemmen als het zich voordoet. De cursus duurt drie dagen. De onderzoeker hopen zo het leven van de vissen te verlengen en hun aantal te laten toenemen. De Murray-Darlingkabeljauw is wellicht de eerste vissoort op aarde wiens jongen naar school gaan. De vissen leren de fijne kneepjes van hun viszijn in een onderzoekscentrum op Bribie Island, ten noorden van Brisbane, Australië.

Tijdens een cursus van drie dagen leren ze om bang te zijn voor roofdieren. De onderzoekers weten die angst op te wekken door een angsthormoon in het water los te laten zodra een jonge vis aan een roofdier wordt blootgesteld. En de lessen hebben effect. Na drie dagen weten de jonge kabeljauwtjes dat grote vissen een gevaar zijn en blijven ze zo ver mogelijk uit de buurt. De lessen moeten ervoor zorgen dat het Murray-Darlingbassin – dat zich over verschillende staten uitstrekt – zich weer vult met de vissoorten die er oorspronkelijk voorkwamen. “Niemand heeft dit op zo’n grote schaal ooit geprobeerd,” vertelt bioloog Michael Hutchinson. Binnenkort krijgt de vissenschool wellicht navolging in Japan.

Permalink 13:54:42, 4695 hits, CategoriŽn: Nu

08-01-10

Hond redt jongen van aanvalslustige poema

De vrouwelijke hond Angel uit het Canadese Boston Bar (British Columbia) heeft haar naam alle eer aangedaan. De vrouwtjesretriever redde haar elfjarige baasje Austin Forman namelijk van een wisse dood door tussenbeide te komen toen een poema een aanval op de jongen inzette. Haar tussenkomst gaf de familie Forman de mogelijkheid om de veiligheid van hun huis op te zoeken.

Een agent was tijdig ter plekke en schoot de poema dood voordat hij Angel de fatale beet kon toebrengen. De golden retriever kwam er met een paar stevige krassen en bijtwonden vanaf, maar zal gewoon herstellen van haar verwondingen.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 07:57:56, 1385 hits, CategoriŽn: Nu

20-12-09

Meer geiten afgemaakt om Q-koorts

Een meerderheid van de Tweede Kamer accepteert dat ook gezonde dieren worden gedood om de uitbraak van Q-koorts te bedwingen. Een week terug hoopte de Kamer nog dat dit niet nodig zou zijn, maar de Kamerleden legden zich neer bij de deskundigen die zeggen dat het onontkoombaar is om de volksgezondheid te waarborgen.

Dierenartsen zijn tegen het ruimen van alle drachtige geiten op met Q-koorts besmette bedrijven.

Het CDA vraagt de „hoogste graad van zorgvuldigheid” bij de ruimingen die beginnen op de besmette bedrijven. GroenLinks wil zekerheid dat de 35.000 dieren die op besmette bedrijven worden gedood, niet onnodig zullen lijden.

Daarbij maakt de Kamer zich zorgen over de kosten en financiële gevolgen voor de bedrijven. De ruimingen en het geldende fokverbod voor gevaccineerde dieren kunnen het einde betekenen voor bedrijven, denken VVD, ChristenUnie en SGP. Bas van der Vlies (SGP): ,Je zult maar een bevredigend jaar hebben gedraaid tot de Q-koorts kwam en dan nu rond kerst meemaken dat je bedrijf wordt geruimd.”

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 09:52:02, 1643 hits, CategoriŽn: Nu
Groot Kerstcircus met dieren is niet van deze tijd

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren protesteert in een brief aan de gemeenteraad en college van B&W van Vlissingen tegen het toelaten van circus Althoff. Althoff komt naar Vlissingen voor het Groot Kerstcircus met veel dieren, waaronder zeeleeuwen.

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren doet een klemmend beroep op de gemeente Vlissingen om beleid te formuleren waardoor circussen met dieren voortaan worden geweerd. De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vindt het onwenselijk dat deze vorm van dierenleed in de Zeeuwse gemeente wordt getolereerd.

Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland: het welzijn van dieren in circussen is ernstig in het geding. Veelvuldig is door deskundigen vastgesteld dat dieren geen goed welzijn kan worden geboden in een reizend bedrijf als een circus. Een mobiel bedrijf kent daarvoor veel te grote, aan het reizen inherente, beperkingen. De hoeveelheid ruimte die aan dieren geboden kan worden en de inrichtingen van de verblijven voldoen in geen enkel opzicht aan de biologische behoeften van dieren. Een dierentuin die haar dieren onder vergelijkbare omstandigheden houdt als een willekeurig circus zou onmiddellijk worden gesloten.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 01:52:08, 977 hits, CategoriŽn: Nu

19-12-09

IJsberentaart voor lekker hapje

Net als veel mensen kijken de dieren in Dierenrijk nu al uit naar kerst. Ook voor hen staat er een uitgebreid kerstdiner op het programma. Zowel Eerste als Tweede Kerstdag zijn de dierverzorgers van Dierenrijk druk met het serveren van kerstmenu’s. De koks doen hun uiterste best op lekkere ijsberenijstaart, maar bereiden ook kalkoen en zelfs smaakvolle kerstbomen.

Tijdens de kerstdagen worden de dieren van Dierenrijk in Nuenen verwend. Zij mogen genieten van een echt kerstdiner. Niet met kaarslicht en een goed wijntje, maar wel met extra veel kerstlekkernijen. De dieren vieren zowel op Eerste Kerstdag als op Tweede Kerstdag het kerstfeest. Ze zullen letterlijk aanvallen op het vele eten dat voor hun neus wordt gezet. Voor de bezoekers van Dierenrijk is dat erg vermakelijk om te zien. Het feestelijke diner van de ijsberen om 13.30 uur bestaat uit ijsberenijstaart.

Lees meer »

Tags: natuur

Permalink 17:52:21, 945 hits, CategoriŽn: Nu

16-12-09

Varkentje doet aan trampolinespringen

Het zes weken oude varkentje Scarlett is verzot op trampolinespringen. De eigenaars willen het beestje nu inschrijven voor de talentenjacht Britain's Got Talent. Scarlett is de dochter van varkentje Percy. Een boerengezin uit Shrewsbury had de papa van Scarlett al op de trampoline gezet. "Hij was heel tam en makkelijk te trainen. Het dier begon uit zichzelf te springen toen we hem op de trampoline zetten; het was zelfs moeilijk om hem er af te krijgen.

Toen hij te dik werd, durfden we hem er niet meer op zetten, uit angst dat het toestel zou breken." Het gezin besloot dan maar om ook Scarlett kennis te laten maken met het genot van het springen. "Ze doet het nu al drie dagen en is er dol op. Momenteel is ze de sterattractie van de boerderij." Scarlett springt zelfs zo vaak dat de kinderen van het gezin amper nog de kans krijgen om zelf nog een keer te springen.

Tags: natuur

Permalink 23:52:16, 2235 hits, CategoriŽn: Nu

15-12-09

Veel ijsbergen onderweg naar Nieuw-Zeeland

Ruim honderd en mogelijk honderden flinke ijsschotsen uit de Zuidpool drijven richting Nieuw-Zeeland.

Door de zeldzame gebeurtenis is een waarschuwing voor de scheepvaart uitgevaardigd, hebben functionarissen gezegd. Sommige antarctische ijsblokken zijn zeker 200 meter lang. (video)

Op satellietfoto's was te zien dat de grote ijsbrokken de Aucklandeilanden zijn gepasseerd en richting het Zuidereiland drijven, een van de twee grote eilanden waaruit Nieuw-Zeeland bestaat.

De ijsschotsen zijn de restanten van een ijsmassief van waarschijnlijk 30 vierkante kilometer, dat eerder losbrak door de opwarming van de zeeën en de aarde.

De laatste keer dat ijsbergen voorbij Nieuw-Zeeland dreven, was in 2006. Dat was de eerste keer sinds 1931.

Tags: natuur

Permalink 19:52:09, 993 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,063)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977603',
FROM_UNIXTIME(1566788458), '/index.php/natuur:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )