goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 6 >>
Gelovigen meer kans op overleven ziekte
Magisch moment waarop dove baby stem van mama hoort
Hoge CO2-waarden veroorzaken mogelijk bijna-doodervaring
Naar binnen gaan?
Jouw woede naar anderen
Als niets je meer kan raken
Stressziekten
Piekeren, Malen en Slapeloosheid
Hulpverlenerssyndroom
De Ziel; het ware Zelf
Gedachten versus Gevoel
Afweermechanisme: Primaire afweer
Afweermechanisme: Valse Macht
Afweermechanismen zijn er om ons te beschermen
Afweermechanisme: Valse Hoop
Het angstbewustzijn..
Het slachtofferbewustzijn....
Afweermechanismen, hoe we ze allemaal gebruiken
Syndroom van Nightingale
Afweermechanisme: Ontkenning van Behoefte
Vrouwen geloven in leven na de dood
Raadsels rond 'alien-baby' in Mexico
Avro komt met jeugdserie 2012 Het Jaar Nul: Q&Q voor nieuwe generatie
Hostie via de post te ontvangen
Zuid-Afrika weert dalai lama
Dimensies: 3d,5d of 9d waar moet ik heen?
Het afscheid van je tweelingziel
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

07-10-10

Gelovigen meer kans op overleven ziekte

Uit onderzoek naar patiënten die een levertransplantatie ondergaan hebben, blijkt dat zij die "actief opzoek" zijn naar God, een grotere kans hebben om de transplantatie te overleven.

Het maakt niet uit welk geloof de patiënten aanhangen, zo lang ze een “sterk religieuze connectie” hebben, maken ze drie keer meer kans op het overleven van een levertransplantatie, dan atheïsten.

Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad ‘Liver Transplantation’, meldt The Telegraph.

“Zij die actief opzoek zijn naar de hulp van God maken een grotere kans om na de operatie te blijven leven, dan zij die niet gelovig zijn”, aldus dokter Franco Bonaguidi, die de studie leidde.

Lees meer »

Permalink 17:40:24, 38409 hits, CategoriŽn: Jij

08-06-10

Magisch moment waarop dove baby stem van mama hoort

Ontroerende beelden op YouTube: een baby die doof geboren werd, hoort voor het eerst de stem van zijn moeder. Bij baby Jonathan werd een cochleair implantaat - kortweg CI - ingeplant.

Dat is een elektronisch implantaat dat geluid omzet in elektrische pulsen die de gehoorzenuw direct stimuleren. Wanneer de dokter het implantaat inschakelt en Jonathan hoort hoe zijn moeder hem groet, valt zijn fopspeen uit zijn mond van verbazing.

Vervolgens begint hij te lachen. De beelden stonden al even op het internet, maar hebben pas recent hun weg naar het grote publiek gevonden.

Tags: jij

Permalink 17:40:15, 13513 hits, CategoriŽn: Jij

09-04-10

Hoge CO2-waarden veroorzaken mogelijk bijna-doodervaring

Een bijna-doodervaring bij patiënten die een hartstilstand kregen wordt mogelijk veroorzaakt door hoge koolstofdioxidewaarden in het bloed. Volgens Sloveense onderzoekers is dat het geheim achter het mysterieuze fenomeen.

De wetenschappers van de Universiteit van Maribor onderzochten 52 patiënten die een hartstilstand kregen. Elf van hen maakten een bijna-doodervaring mee. Uit de studie blijkt dat die personen hogere CO2-waarden in hun bloed vertoonden wat kan leiden tot hallucinaties.

“De link tussen bijna-doodervaringen en koolstofdioxide werd nooit eerder gelegd”, vertelde Dr. Zalika Klemenc-Keti die het onderzoek leidde. Het is wel nog niet duidelijk of de hogere waarden ontstonden tijdens de hartstilstand of er voordien al waren. “Onze studie verschaft nieuwe informatie en die moet verder onderzocht worden”, aldus Dr. Klemenc-Keti.

Lees meer »

Permalink 17:50:52, 2707 hits, CategoriŽn: Jij

01-11-09

Naar binnen gaan?

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/77382/Naar_binnen_gaan.html#Post77382

Naar binnen gaan is helemaal geen gaan. Naar binnen gaan betekent eenvoudig dat je het ene verlangen na het andere hebt nagehold, en je hebt gehold en gehold en steeds weer hield je er alleen een frustratie aan over. Dat elk verlangen ellende veroorzaakt, dat verlangen geen vervulling brengt. Dat je nooit ergens komt, dat bevrediging onmogelijk is. Als je deze waarheid inziet, dat het najagen van verlangens je niets oplevert, dan stop je ermee. Niet dat je moeite doet om te stoppen. Als je moeite doet om te stoppen, is dat weer najagen, op een subtiele manier. Je verlangt nog steeds - nu verlang je er misschien naar vrij te zijn van verlangens.

Als je je inspant om naar binnen te gaan, ga je nog steeds naar buiten. Elke inspanning kan je alleen naar buiten brengen, naar de buitenkant.

Alle reizen zijn reizen naar buiten, een reis naar binnen bestaat niet. Hoe kun je naar binnen reizen? Je bent er al, het heeft geen zin op weg te gaan. Als het gaan stopt, stopt het reizen; als er geen verlangen meer is dat je denken benevelt, ben je in jezelf. Dat heet naar binnen gaan. Maar het is helemaal geen gaan, het is simpelweg niet naar buiten gaan.

Permalink 15:18:47, 5688 hits, CategoriŽn: Jij

24-10-09

Jouw woede naar anderen

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/76524/Re_Dagtekst.html#Post76524

Omdat iemand iets heeft gedaan of gezegd dat je ergert, vertel je
daarna aan iedereen hoe woedend je bent en waarom. Men probeert
nog wel je te kalmeren door te zeggen dat het wel meevalt, en
dat je er beter aan doet het erbij te laten en aan iets anders
te denken, maar nee, je blijft je opwinden en schreeuwen dat
'die idioot, die gek nog wat zal beleven'. Is dat verstandig?
Ondertussen zit die idioot, die gek rustig thuis, goed beschermd
tegen jouw geschreeuw en opgewondenheid.

Wie moet er dan onder jouw woede lijden? De mensen om je heen,
je ouders, je vrienden, die het niet verdiend hebben dat hun
leven zo wordt verstoord. Maar jij bent degene die het meest
lijdt. Inderdaad, want jij ondergaat het eerst de stromingen van
je psychisch leven, voordat ze andere mensen bereiken. Degene die
besluit in harmonie te leven, is de eerste die van deze harmonie
profiteert, en wie zich laat gaan in woede of wraakzucht,
verwoest eerst zichzelf.

Hij of zij zal uiteindelijk wellicht
ook anderen te gronde richten, maar berokkent vooral zichzelf
het meeste kwaad. Want de wanorde die je in jezelf hebt
geschapen, zal je tot in je volgende incarnatie achtervolgen.

Permalink 14:40:52, 6980 hits, CategoriŽn: Jij

10-10-09

Als niets je meer kan raken

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/74818/Als_niets_je_meer_kan_raken.html#Post74818

Uitstellen en vermijden zijn een wezenlijk onderdeel van de ontkenning van behoeften. Omdat alles wordt gerelativeerd is niets echt belangrijk of urgent, dus kan het best nog wel tot wachten. De lijfspreuk van ontkenning van behoeften kunnen zijn: "Doe niet vandaag, wat tot kan wachten". Omdat niets urgent of van groot belang is, zie je dat deze mensen die in deze afweervorm zitten "alles best vinden". Vraag je hun: "Wat wil jij?" dan is het antwoord: "Oh, het maakt mij niet uit, zeg jij het maar."

Een ander effect van deze afweer is dat je er veel door vergeet. Ons geheugen werkt het beste voor zaken die emotioneel belangrijk voor ons zijn. Hoe belangrijker de gebeurtenis is in emotionele zin, hoe beter het geheugen werkt en dit kan opslaan. Als door de ontkenning van behoeften niets echt belangrijk is, werkt het geheugen niet optimaal en zullen we veel vergeten of misschien is het juister om te zeggen "niet opslaan", het leven gaat als het ware langs ons heen zonder veel betekenis of impact.

Het nemen van verantwoordelijkheid is ook moeilijk voor wie in deze afweer zit. Als zaken immers niet urgent of belangrijk zijn, en er bovendien een neiging is om ze te vergeten, dan zal het verantwoordelijkheidsgevoel ook matig ontwikkeld zijn.

Lees meer »

Permalink 00:34:22, 8866 hits, CategoriŽn: Jij

06-10-09

Stressziekten

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/74354/Stressziekten.html#Post74354

Hieronder alle aandoeningen die het gevolg zijn van te veel stress en spanning over een te lange periode waardoor het lichaam zich structureel niet heeft kunnen herstellen en uitputting optreedt. Deze uitputting tengevolge van een te langdurige te hoge adrenaline spiegel draagt sterk bij aan "moderne" ziektebeelden waaronden:
-Hyperactiviteit;
-Overspannenheid (labiliteit en uitputting die binnen 6 weken herstelt);
-Burn-out (labiliteit en uitputting die jaren herstel kan vergen);
-Chronische vermoeidheidssyndroom, CVS of ME (jarenlange extreme vermoeidheid);
-RSI (Repetitive Strain Injury - ook wel bekend als muisarm);
-Fybromyalgie (reumatische pijnen in de zenuwen);
-Reumatische spierpijnen;
-Chronische slapeloosheid (die langer duurt dan een paar weken en geen direct verband houdt met ingrijpende externe gebeurtenissen);
-Auto-immuunziekten (het immuunsysteem richt zich tegen jezelf: je fysieke overlevingsmechanisme beschermt je niet, maar valt je juist aan).

Bij al dit soort stressziekten veronderstel ik dat er sprake is van een te landurige en te sterk in de ban geweest zijn van de illusie van de valse hoop. Wat er gebeurd is om deze valse hoop te willen vervullen, we steeds harder gaan rennen om deze illusie proberen te verwezenlijken. Maar omdat we harder gaan rennen, aangevuurd door het stresshormoon adrenaline, worden we vermoeider en hebben we meer adrenaline nodig om op de been te blijven om door te kunnen rennen. Al snel is onze natuurlijke energievoorraad, die we dagelijks tot onze beschikking hebben uitgeput, en is de adrenaline zelf de brandstof waar op we gaan lopen. Het gevolg van deze hoge adrenalinespiegel is echter ook dat het steeds moeilijker wordt om tot rust te komen en een nieuwe energievoorraad op te bouwen. Als we al willen rusten of slapen lukt dat nog maar nauwelijks of niet.

Lees meer »

Permalink 13:14:02, 8764 hits, CategoriŽn: Jij
Piekeren, Malen en Slapeloosheid

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/74355/Piekeren_Malen_en_Slapelooshei.html#Post74355

Buitengewoon veel piekeren en malen leiden niet zelden tot slapeloosheid. Piekeren en malen zijn eigenlijk ook gevallen van dwangmatigheden. Piekeren en malen zijn een direct gevolg van de afweer valse hoop. Je probeert je als het ware ergens uit te denken, maar dit lukt niet. De volgende gedachte passage zal je misschien wel bekend voorkomen: "Als ik nou dit zeg, dan zal ze niet boos worden... Nee, dat klinkt niet goed, als ik het nou eens zo aanpak.... Nee, dat zal ook niet lukken..... Ik kan henk om advies vragen.... Nee, die is er niet.... Wie is er dan wel? Nee, ik moet het zelf kunnen oplossen. Als ik nou een.....

Allemaal het gevolg van de afweer valse hoop.

Permalink 12:14:10, 2935 hits, CategoriŽn: Jij
Hulpverlenerssyndroom

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/74356/Hulpverlenerssyndroom.html#Post74356

Onder het hulpverlenerssyndroom wordt dwangmatig hulpverlenend gedrag verstaan. Veel professionele hulpverleners zullen zich hierin herkennen, maar ook mensen die geen professionele loopbaan als hulpverlener hebben gekozen kunnen last hebben van deze hulpdwang. Deze mensen dringen hun hulp eigenlijk aan anderen op. Zelf zien zij dat als goede bedoelingen. Of de ander om deze hulp heeft gevraagd of niet, is niet van belang.

Iemand die aan hulpdwang lijdt, is ervan overtuigd dat wat hij te bieden heeft, heel belangrijk voor de ander is en dat die ander desnoods geholpen moet worden om dat in te gaan zien.
Is de ander desondanks niet blij met de hulp, dan raakt deze hulpgever op den duur opgebrand of boos en verongelijkt. "Ik heb zoveel voor hem gedaan, maar nu krijg ik stank voor dank."

De volwassenen die het snelst prooi vallen aan deze hulpdwang zijn als kind dikwijls het slachtoffer geweest van parentificatie. Parentificatie treedt op wanneer de ouder- en kindrollen in een gezin worden omgedraaid. Het kind wordt dus als het ware de ouder van de ouder. Dit gebeurd vaak in gezinnen waar (meestal) de moeder emotioneel labiel en behoeftig is en geen volwassen partner heeft om haar problemen mee te bespreken. Ze heeft een slecht huwelijk of geen partner. In beide gevallen kan ze zich gaan verlaten op haar nog jonge kind. Het kind "troost" mammie als ze verdrietig is - dat gebeurd veel bij jonge kinderen - of is haar beste vriend of vriendin met wie ze alles kan doorpraten - dat gebeurd veel bij met iets oudere kinderen.

De ouder gebruikt in dit geval het kind voor het vervullen van de eigen emotionele behoeften, behoeften die hij of zij bij een volwassen partner zou moeten bevredigen. Kinderen die geparentificeerd zijn, lijden later niet zelden aan hulpdwang.

De hulpdwang wordt dan weer veroorzaakt door de afweer "valse hoop".

Permalink 11:14:49, 6989 hits, CategoriŽn: Jij

03-10-09

De Ziel; het ware Zelf

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/73960/De_Ziel_het_ware_Zelf.html#Post73960

Wanneer iemand leert te leven vanuit de Ziel, het Zelf, en niet vanuit de geest, is alles in het leven duidelijk en begrijpelijk.
U weet wat u moet doen, welke kant u op moet, en het leven wordt eenvoudig en harmonisch.
Dat is leven zoals het bedoeld is, leven zoals het is, leven zoals we het uiteindelijk moeten leven.

Kinderen leven alleen in het domein van het denken wanneer wij hun dat geleerd hebben. Ze leven van oorsprong natuurlijk,
en wij zouden moeten worden zoals zij, en hen niet moeten maken tot wat wij zijn.

Lees meer »

Permalink 11:31:55, 4289 hits, CategoriŽn: Jij
Gedachten versus Gevoel

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/73963/Re_Gedachten_versus_Gevoel.html#Post73963

Zoals de onsterfelijke Guatama Boeddha zei: "Vijf minuten besteden aan verwerkelijking van ware goddelijke liefde is van grotere waarde
dan duizend schalen voedsel aan de behoeftigen geven, omdat u door liefde te verspreiden elke ziel in het universum helpt.

Waar uw gedachten zijn, bent u. Wanneer we leren onze gedachten en gevoelens te disciplineren en te beheersen, en alleen de positieve,
constructieve woorden te gebruiken, met goddelijke liefde uitgezonden, reageren ons lichaam en geest op die rechtschapenheid.
Het goed gebruiken en kiezen van woorden is van wezenlijk belang, maar even belangrijk is het gevoel achter die woorden, want gevoel is
de drijvende kracht die de woorden tot leven wekt. Hier doet goddelijke liefde zich gelden.

Lees meer »

Permalink 10:31:15, 2242 hits, CategoriŽn: Jij

25-09-09

Afweermechanisme: Primaire afweer

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72000/Afweermechanisme_Primaire_afwe.html#Post72000

Deze afweer is de primaire afweer omdat onze geest deze het eerst gebruikt wanneer wij ons beschermen tegen de levensbedreigende pijn van onze jeugd.

Jonge kinderen zijn per definitie hulpeloos en afhankelijk van anderen (de verzorgers) voor de vervulling van hun behoeften (eten, kleding, onderdak, liefde, zorg, veiligheid). Wanneer die behoeften niet door anderen vervult worden, beschermt het kind zichzelf tegen deze levensbedreigende waarheid door te denken dat het die behoefte vanuit zichzelf moet kunnen vervullen. Maar het kind is hier natuurlijk nog te jong voor en het gevolg is dat het negatieve gedachten over zichzelf krijgt: Er is iets mis met mij, want ik kan niet voor mijn eigen behoeften zorgen.

Lees meer »

Permalink 18:31:34, 7999 hits, CategoriŽn: Jij
Afweermechanisme: Valse Macht

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/71999/Afweermechanisme_Valse_Macht.html#Post71999

Valse Macht komt heel anders over. Die wordt gekenmerkt door gedrag die varieert van irritatie tot razernij en alles daartussen, zoals woede. Deze vorm van afweer werkt meestal tamelijk intimiderend en zorgt dat andere mensen in opstand komen of, en dat gebeurd vaker, zich schikken. We hebben allemaal weleens kennisgemaakt met gedrag dat machtswellustig, autoritair, streng, veeleisend, wraakzuchtig, en snelbeoordelend en bestraffend was. We hebben misschien ouders of bazen die zich zo gedragen.

Iemand die vaak de afweer van de valse macht hanteert, heeft wel het gevoel dat er iets mis is, maar niet met haarzelf. Ze geeft de mensen om zich heen de schuld en beticht ze ervan dom, nonchalant, immoreel, lui, oneerlijk, gemeen of waardeloos te zijn, haar te willen beschadigen. Met mij is niks mis, maar met jou (en de rest van de wereld) is van alles aan de hand, als jij/jullie/de wereld maar zou veranderen dan zou het goed zijn, denkt zo iemand, die er meestal van overtuigd is dat haar oordelen totaal gerechtvaardigd zijn.

Lees meer »

Permalink 17:31:10, 3446 hits, CategoriŽn: Jij
Afweermechanismen zijn er om ons te beschermen

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72007/Afweermechanismen_zijn_er_om_o.html#Post72007

Afweermechanismen zijn er om ons te beschermen. Dit lijkt een open deur, maar het is één van de dingen die je makkelijk vergeet. Onze afweermechanismen treden uitsluitend in werking, we vertonen alleen afweergedrag, wanneer onze geest een gevaar waarneemt. Natuurlijk weten we met ons volwassen-bewustzijn dat er geen gevaar is, maar voor ons kind-bewustzijn is het gevaar heel echt. En tegen gevaar moeten wij ons wapenen.

Dit betekend dus dat telkens wanneer een afweermechanisme actief wordt, er eerst een oude pijn is geraakt. Met andere woorden: in het geval van de primaire afweer is het zo dat telkens wanneer er negatieve gedachten over onszelf opkomen, ook als dat willekeurig lijkt te gebeuren, er oude pijn is geraakt.

Lees meer »

Permalink 16:31:07, 2588 hits, CategoriŽn: Jij
Afweermechanisme: Valse Hoop

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/71989/Afweermechanisme_Valse_Hoop.html#Post71989

Valse hoop bestaat uit het ontkennen van de waarheid dat behoeften die wij als kind hadden nooit vervuld zullen worden door onszelf wijs te maken dat ze wel degelijk vervuld kunnen worden als we maar doen of zijn wat we in de ogen van onze ouders moeten doen of zijn: Aardiger of slimmer of rustiger of onderhoudender of minder emotioneel of juist emotioneler. Deze strategie werkt echter nooit, omdat de waarheid is dat onze behoeften als kind niet door de omgeving (ouders) zijn vervuld, wat we ook deden of lieten, waren of niet waren, hadden of niet hadden.

Als volwassen zijn de behoeften die wij zo sterk in het heden voelen in werkelijkheid meestal de onvervulde behoeften van het kind dat we waren. Daarom is alles wat we tot stand willen brengen vanuit het afweermechanisme van de valse hoop gedoemd te mislukken. Wat we ook doen, we krijgen nooit meer wat we toen nodig hadden. We kunnen niet teruggaan om het verleden te veranderen.

Lees meer »

Permalink 14:31:12, 3393 hits, CategoriŽn: Jij
Het angstbewustzijn..

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72550/Het_angstbewustzijn.html#Post72550

Angst is een van de meest voortkomende gevoelens in het dagelijkse leven. Niet zomaar vliegangst of hoogtevrees, maar eerder een angst die je niet kan verklaren omdat je de oorsprong er (nog) niet van kent. Het voelt allemaal duister aan en wordt vaak weggestoken onder woorden zoals zenuwachtig zijn of ‘stress’ hebben of gewoon verlegen zijn. Het zit dieper dan dit. Het is verbonden met een gemis aan iets dat je niet kan plaatsen, een soort kosmische eenheid. Je bent vergeten dat jij een engel (je ware Zelf) bent, en het ego laat je denken dat je op zich bestaat. Uit dit geloof komt veel eenzaamheid en angst voort.

Vervolgens zal het ego dat steeds handelt vanuit angst de dingen om hem heen trachten te controleren omdat het hier een innerlijke drang naar heeft. Als je omgeving is hoe jij (je ego) denkt dat die moet zijn, dan zal alles wel goed komen. Het bewustzijn heeft nog niet het juiste begrijpen van het leven in eenheid met de geest verworven. Zo zal het ego de dingen naar zijn hand willen zetten vanuit een innerlijke drang (angst) in plaats van alles te laten zijn en weten dat alles in Waarheid goed is. Hierin herkennen we weer duidelijk de gedachte aan afgescheidenheid.

Lees meer »

Permalink 13:31:33, 2163 hits, CategoriŽn: Jij
Het slachtofferbewustzijn....

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72547/Het_slachtofferbewustzijn.html#Post72547

Iedereen heeft een slachtoffer-verhaal, een herinnering van een situatie waarin je je machteloos voelde, waarin je de controle leek te verliezen of hopeloos was. De details van het slachtoffer-verhaal lijken werkelijk zeer echt te zijn en dienen als een herinnering dat, ondanks onze meest oprechte pogingen, we kunnen overweldigd worden door mensen of gebeurtenissen die ons leven in een oogwenk kunnen veranderen. Het doet er niet toe wanneer het slachtofferbewustzijn het eerst ontstond, ieder detail lijkt geëtst in onze geest als een herinnering dat we slechts één kleine stap verwijderd zijn van de totale 'ramp'. Maar dit is niet de bedoeling van onze slachtofferervaringen. Ieder van ons gaat door verschillende aspecten van slachtofferschap in het leven, te beginnen met je kindertijd, toen je kwetsbaar en afhankelijk was, overgaand naar de volwassenheid waarin we trachtten onze dromen te verwezenlijken ondanks vele uitdagingen die onoverkomelijk leken te zijn. We worden deze tijd gevraagd om duidelijk te kiezen : de keuze voor ofwel slachtofferschap of om uit te rijzen boven onze schijnbare limieten en in onze kracht te stappen.

Lees meer »

Permalink 12:31:34, 2233 hits, CategoriŽn: Jij
Afweermechanismen, hoe we ze allemaal gebruiken

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72011/Afweermechanismen_hoe_we_ze_al.html#Post72011

Het is interessant te onderzoeken hoe we de verschillende soorten afweer als reactie op iets uit ons kind-bewustzijn in onderlinge samenhang in actie komen. Meestal gaan we als de ene afweer niet werkt, over op nog een andere. We kunnen bijvoorbeeld van inschikkelijk gedrag (=Valse Hoop) via woede (=Valse Macht) uitkomen bij het gevoel liefde onwaardig te zijn (=Primaire Afweer). Of we stappen van ontkennen dat we ons gekwetst voelen (=Ontkenning van Behoeften) over op te proberen gewaardeerd te worden (=Valse Hoop) om uit te komen bij ons angstige en schuldige voelen (=Primaire Afweer). Of we vervallen van pogingen niet gekwetst te zijn (=Ontkenning van Behoeften) in irritatie (=Valse Macht) en tenslotte in het gevoel incapabel te zijn (=Primaire Afweer). Of we stappen ovan het gevoel waardeloost te zijn (=Primaire Angst) over op woede (=Valse Macht) of op pogingen te slagen (=Valse Hoop).

Alle combinaties zijn mogelijk. Het is alsof we binnen den cirkel bewegen, we kunnen alle kanten op.

Lees meer »

Permalink 11:31:50, 2216 hits, CategoriŽn: Jij
Syndroom van Nightingale

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72701/Syndroom_van_Nightingale.html#Post72701

Wat een goed mens moet doen, dacht ik tot voor kort, is anderen helpen, zien dat ze niets tekort komen, nooit verlegen zitten om hen bij te staan. Ook al kunnen ze ‘t niet meteen direct toegeven dat ze hulp nodig hebben.

Zelf ben ik eerder het type dat anderen helpt om mezelf te helpen, dat wil dat anderen niets tekort komen om te verhinderen dat ze later, in nog diepere nesten, bij mij zouden aankloppen. Alhoewel ik er ook voor huiver mensen ‘preventief’ te helpen. Het is best mogelijk dat die technieken om hen ’sterker te maken’ en hen de weg (welke weg ?) te tonen, hen een tijd later in de gracht doen belanden.

Om de hoek van elke goed bedoelde hulp schuilt altijd het hulpverlenerssyndroom, soms de ziekte van Florence Nightingale genoemd. De vrees ten prooi te vallen aan de beruchte furor sanandi. Dat ongebreidelijke verlangen de ander beter te willen maken. Die overijverigheid vanuit dat onvermogen om de eigen onmacht en de eigen beperkingen te erkennen.

Lees meer »

Permalink 10:31:58, 4476 hits, CategoriŽn: Jij
Afweermechanisme: Ontkenning van Behoefte

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/71995/Afweermechanisme_Ontkenning_va.html#Post71995

Ontkenning van behoeften is het soort gedrag dat gericht is op het vermijden van conflicten. Mensen die deze vorm van afweer hanteren, komen meestal over als aardig en gemakkelijk in de omgang, ontspannen, niet door (veel) problemen geplaagd, beheerst en zeer gelijkmoedig. Ze lijken vaak zorgeloos. Uiterlijk kunnen ze in emotionele en psychische zin goed aangepast lijken. Het enige "verdachte" is het gebrek aan intimiteit in hun leven. Ze hebben vaak weinig goede vrienden en hebben moeite met emotionele intimiteit, ook als het om hun partner en kinderen gaat.

Deze vorm van afweer heet Ontkenning van Behoefte. Achter deze ontkenning gaat de volgende drang schuil: het ontkennen dat je een behoefte of een probleem hebt (en je dus kwetsbaar voelen). Ontkenning van behoeften stelt ons in staat om te denken dat we geen probleem in ons leven hebben, dat het slechts de mensen om ons heen zijn die een probleem hebben en moeten veranderen.

Iemand die vaak de afweer van de ontkenning van behoeften hanteert, zal vaak kritiek krijgen op haar onvermogen zichzelf te laten zien, intiem te zijn, te zeggen wat er in haar omgaat. In de ogen van de bekritiseerde persoon toont deze kritiek echter aan dat het de ander is die een probleem heeft. Ze heeft niet de indruk dat er met haar of de situatie iets mis is. Dit stelt haar in staat geen pijn te voelen.

Bron: Uit het boek "De herontdekking van het ware zelf-Ingeborg Bosch". Pagina 52

Permalink 09:31:39, 2973 hits, CategoriŽn: Jij

01-09-09

Vrouwen geloven in leven na de dood

Nederlandse vrouwen geloven in leven na de dood. Ook geloven ze in een weerzien met hun overleden dierbaren in het hiernamaals. Dat blijkt uit een enquête van weekblad Margriet, dat ruim 2300 vrouwen ondervroeg. Zo'n 43 procent van de vrouwen zegt te geloven in een god, 27 procent gelooft in 'iets hogers'. Vrouwen bidden bovendien heel wat af. Van de gelovige ondervraagden zegt 99 procent te bidden, gemiddeld twaalf minuten per dag. Niet-gelovigen bidden ook (14 procent). Ook doet 43 procent wel eens een schietgebedje. Ruim 80 procent denkt dat bidden helpt. Het kan iemand anders bijvoorbeeld gelukkiger maken, zo menen ze.

Permalink 16:17:41, 2011 hits, CategoriŽn: Jij

25-08-09

Raadsels rond 'alien-baby' in Mexico

In een uitgezette val voor dieren zou een buitenaards wezen gevangen zijn.

De levende 'alien-baby' is in mei 2007 bij een boerderij in de val gelopen. Het wezen is al die tijd door de eigenaren van de boerderij bewaard. Volgens hen schreeuwde en spartelde het wezen hevig toen het werd gevangen. De boeren waren zo bang dat ze het net zo lang onder water hielden tot het was verdronken, vertelden ze op de Mexicaanse televisie. Dat zou uren geduurd hebben. Pas onlangs gaven ze het lichaam vrij.

Wetenschappers van universiteiten onderwerpen het momenteel aan verschillende onderzoeken, meldt de Duitse krant Bild. Het lichaam zou kenmerken hebben van een hagedis (zoals tanden zonder wortels, lange tijd onder water kunnen zijn), maar ook van de mens, bijvoorbeeld de structuur van bepaalde gewrichten. Het brein zou zeer intelligent zijn; met name het deel dat verantwoordelijk is voor het geheugen bij de mens.

Lees meer »

Permalink 20:48:52, 2061 hits, CategoriŽn: Jij

11-08-09

Avro komt met jeugdserie 2012 Het Jaar Nul: Q&Q voor nieuwe generatie

Dit najaar brengt de Avro een spannende Nederlandse jeugdserie op Nederland 3 genaamd 2012 Het Jaar Nul. Elke zal er een aflevering worden uitgezonden van de serie, gemaakt door NL Film & TV, dat ook SpangaS maakt.

De Maya’s hebben 2012 altijd als een magisch jaar beschouwd waarin de wereld iets groots staat te wachten. Niemand weet alleen wat dat is. De voorspellingen zijn genoteerd in Maya codexen, die nog niet allemaal zijn gevonden. In de serie 2012 Het Jaar Nul vinden de hoofdpersonen de codex waarin wordt onthuld wat er staat te gebeuren.

Lees meer »

Tags: media

Permalink 14:24:44, 3865 hits, CategoriŽn: Jij

26-06-09

Hostie via de post te ontvangen

Voor mensen die het contact met hun kerk hebben verloren, of niet langer naar de kerk kunnen gaan maar wel de eucharistie willen vieren, is het nu mogelijk om de hostie via de post te ontvangen. Dat meldt de Interkerlijke Omroep Nederland op haar website. Bisschop Jonathan Blake uit Londen, van de 'open episcopale kerk', heeft een internetdienst opgezet die het gewijde lichaam van Jezus Christus via de post verstuurt.

Op de website van 'Post the host' staat geschreven dat de kerk steeds meer het contact met de samenleving verliest. Met name jongeren hebben steeds meer moeite om een kerk binnen te stappen. Vaak is de behoefte aan deelname aan de eucharistie er nog wel. 'Post the host' biedt dan uitkomst, aldus de website. De internetdienst hangt echter nog een andere filosofie aan: het lichaam van Jezus is er voor iedereen.

Lees meer »

Tags: jij

Permalink 10:12:46, 65324 hits, CategoriŽn: Jij

25-03-09

Zuid-Afrika weert dalai lama

De dalai lama kan niet meedoen aan een vredesconferentie in Johannesburg omdat Zuid-Afrika hem de toegang tot het land heeft ontzegd. Hij krijgt geen visum. De autoriteiten hebben dat onder druk van China gedaan, meldden Zuid-Afrikaanse media.

De geestelijk leider van de Tibetanen was uitgenodigd voor de bijeenkomst vrijdag, net als andere Nobelprijswinnaars als Desmond Tutu en Frederik Willem de Klerk. De Zuid-Afrikaanse aartbisschop en oud-president zouden hebben gedreigd weg te blijven als de dalai lama er niet bij is. Een Zuid-Afrikaanse regeringswoordvoerder zei over de weigering van het visum dat de dalai lama nooit is uitgenodigd.

Lees meer »

Permalink 12:10:49, 2760 hits, CategoriŽn: Jij

04-03-09

Dimensies: 3d,5d of 9d waar moet ik heen?

Als je de verschillende teksten erop naleest wordt er overal gesproken over verschillende dimensies. Wij leven nu op aarde in 3d. De nieuwe aarde is al over naar de 5d en hard op weg aan het gaan naar de 9e dimensie.

Als je gaat kijken naar de verschillende (engel)mensen, zijn zij heel druk bezig met hun aandacht te richten op de hogere dimensies en hebben ze het over het verlaten van de 3d en 5d. Het lijkt wel alsof men niet meer in 3d wil leven. Er wordt zelfs gesproken over een afsplitsing, natuurrampen of mensen die moeten komen te overlijden.

Als ik heel eerlijk ben, komt dit op mij over als spiritueel-wegvlucht gedrag voor de realiteit. Op dit moment leven wij nog wel degelijk in een 3d wereld, met zijn 3d regels. Wie de teksten nauwkeurig leest, kan ook lezen dat er wordt gesproken over een "hemel op aarde".

Loop niet met je hoofd in de wolken, maar laat de wolken neerdalen op de aarde zodat het directe contact tussen de 9d,5d en 3d wereld zijn vorm kan krijgen en de hemel ook echt op de aarde kan neerdalen.

In het eeuwige nu-moment zijn alle dimensies samengekrult tot één. Alles is weer terug naar de bron. En met alles, wordt dus ook de 3e dimensie bedoeld. Er moet een balans zijn tussen 3d, 5d en 9d. Wie zich volledig richt op 5d of 9d, is daarmee in onbalans.

Vlucht niet weg in een toekomst plaatje dat wordt neergezet, want met leven in het NU, wordt ook de 3d wereld op het moment bedoeld.

Moeder aarde heeft ons nodig in het hier en nu, en dat is toch echt 3d. Als je echt in 5d of 9d had moeten leven, waarom ben je dan toch op deze 3d wereld geïncarneerd?

Met dit bericht hoop ik moeder aarde weer een klein steuntje in de rug te geven en te laten weten, dat we haar niet zijn vergeten wink.

Stuur het door.
http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/46771/Dimensies_3d_5d_of_9d_waar_moe.html#Post46771
Tags: jij

Permalink 07:10:18, 2292 hits, CategoriŽn: Jij

26-02-09


Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,063)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977612',
FROM_UNIXTIME(1566788568), '/index.php/jij/', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )