goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 15 >>
Finale WK vrouwenvoetbal breekt Twitter-record
Waarde LinkedIn is verdubbeld na beursgang
$10 miljoen verlies voor iPad krant The Daily
Ipv4 en ipv6: hoe zat dat ook alweer?
Microsoft waarschuwt voor stylesheet-bug in Internet Explorer
Duizend meldingen oplichting via Marktplaats
Brein eist bij rechter verbod op FTD
Digitale muziekverkopen gestabiliseerd
Mogelijk slot op Uitzending Gemist
'Ontwikkelaar steelt privégegevens miljoenen Android-gebruikers'
Google geeft Gmail optie om Word-bijlagen in browser te openen
Google verkreeg e-mailwachtwoorden met Street View-data
Peugeot Nederland op Facebook
'Spam komt vanuit eigen achtertuin'
YouTube wil meer evenementen live uitzenden
Brein sleept Ziggo voor rechter
Google Maps in 3D
Piratenpartij heeft genoeg handtekeningen voor verkiezingsdeelname
Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding
Europese telco's: Google moet betalen voor YouTube-doorgifte
IsoHunt moet inbreukmakende torrents offline halen
Internet in trein 'leuke bijkomstigheid'
Franse piraten ontwijken downloadwet
Vergelijkingssites gaan samenwerken
Politie gebruikt twitter en hyves in onderzoek overval
Slechts 1% torrents maakt geen inbreuk
Olympische pistes in Street View
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

20-07-11

Finale WK vrouwenvoetbal breekt Twitter-record

Tijdens de finale van wereldkampioenschap vrouwenvoetbal afgelopen is een nieuw Twitter-record gevestigd. Tijdens de climax van de wedstrijd tussen Japan en de Verenigde Staten werden maar liefst 7.196 tweets per seconde verstuurd.

Het oude record stond op 6.939 en werd gevestigd iets na nieuwjaar in Japan. Dit record werd overigens twee keer verbroken: tijdens laatste momenten van de kwartfinale van de Copa America werden 7.166 tweets per seconde verzonden.

Blijkbaar zijn Japanners en Amerikanen toch wat enthousiaster over voetbal van Europeanen. Tijdens de finale van het afgelopen WK tussen Nederland en Spanje bleef de teller namelijk steken op 'maar' 3.051 berichtjes per seconde.

Permalink 07:16:54, 16357 hits, CategoriŽn: Nu

20-05-11

Waarde LinkedIn is verdubbeld na beursgang

Het bedrijf achter de sociale-netwerksite LinkedIn heeft een succesvolle beursgang achter de rug. De waarde van de onderneming is met 109 procent gestegen. Volgens critici is de stijging dermate hoog dat een bubbel op de loer ligt.

Bij de beursgang werden de aandelen van LinkedIn aangeboden voor 45 dollar, maar die prijs steeg al snel. Op het hoogtepunt werden de aandelen voor 122 dollar verhandeld, 173 procent boven de startprijs. Met die prijzen was LinkedIn binnen enkele uren vier keer zoveel waard als aan het begin van deze week, toen de waarde van de aandelen op 32 tot 35 dollar werd geschat, schrijft de Financial Times. Op het toppunt van de handel zou LinkedIn 11,6 miljard dollar waard zijn.

Aan het einde van de dag daalde de prijzen van de aandelen tot 94 dollar, waarmee het bedrijf 8,9 miljard dollar waard zou zijn. De stijging van 109 procent is de grootste voor een Amerikaans bedrijf sinds 2006. De beursgang wordt als een opmaat gezien voor die van het veel grotere Facebook.

Lees meer »

Permalink 19:39:38, 9459 hits, CategoriŽn: Nu

05-05-11

$10 miljoen verlies voor iPad krant The Daily

De eerste dagelijkse krant die exclusief verschijnt op de iPad heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van $10 miljoen. Dit bedrag komt op de investering van $30 miljoen die News Corp voor het eerste jaar zou hebben uitgetrokken.

In totaal is de applicatie 800.000 keer gedownload. De cijfers van News Corp vertellen echter niet hoeveel van de gebruikers de app alleen hebben binnengehaald voor de eerste gratis versie en hoeveel er daadwerkelijk een abonnement hebben afgesloten.

The Daily komt, zoals de naam aangeeft, elke dag uit en is in vergelijking met bestaande kranten zeer goedkoop. Een weekabonnement kost $0,99 (€0,79 in Europese iTunes-prijzen), terwijl voor $39,99 (€31,99) een jaarabonnement kan worden afgesloten.

Lees meer »

Permalink 21:06:51, 1547 hits, CategoriŽn: Nu

07-02-11

Ipv4 en ipv6: hoe zat dat ook alweer?

Al jaren en jaren luidt de ene na de andere instantie 'de noodklok' over het 'opraken' van de ipv4-adressen. In 1999 schreef Tweakers.net er al over, maar ook in de jaren daarvoor dook het onderwerp regelmatig op. Tal van doemscenario's werden geschetst over de gevolgen van de schaarste aan adressen die ipv4 met zich meebrengt, over de luttele tijd die nog restte en de enorme kosten die een overstap naar ipv6 met zich mee zou brengen voor bedrijven en overheden.

Die verhalen namen de laatste tijd flink in aantal toe omdat het moment dat de laatste ipv4-adressen vergeven worden, nu echt rap nadert. Ondanks alle waarschuwingen van onheilsprofeten, adviezen van deskundigen, voorlichtingscampagnes en media-aandacht is van een massale overstap op ipv6 nog geen sprake, hoewel bijvoorbeeld Nederlandse isp's druk bezig zeggen te zijn met de voorbereidingen.

Zo vond een belangrijk symbolisch moment plaats die mogelijk een aanjager wordt van de overgang: de laatste vijf ipv4-blocks werden verdeeld over de regionale internetregistries. Dat betekent overigens nog niet dat de ipv4-adressen op zijn. De vijf regionale registries, zoals RIPE NCC in het geval van Europa, verdelen de nog beschikbare adressen over internet- en hostingproviders.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 01:22:58, 2435 hits, CategoriŽn: Nu

24-12-10

Microsoft waarschuwt voor stylesheet-bug in Internet Explorer

Microsoft waarschuwt voor een bug in Internet Explorer waarmee kwaadwillenden via een css-bestand eigen code kunnen uitvoeren. De softwaregigant werkt aan een patch en voor bezorgde gebruikers is er een workaround.

De bug waarvoor Microsoft waarschuwt, maakt het mogelijk om uitvoerbaar geheugen aan te spreken en aan te passen, waardoor de data execution prevention in Windows wordt omzeild. Dep is bedoeld om het uitvoeren van code in niet-uitvoerbaar geheugen, bijvoorbeeld door middel van buffer overflows, te voorkomen.

Doordat een oud dll-bestand van Internet Explorer geen ondersteuning voor aslr heeft, is een aanvaller in staat om met een speciaal geprepareerd css-bestand uitvoerbaar geheugen te lokaliseren en er eigen machine-instructies in te plaatsen. Vervolgens wordt de code uit de exploit uitgevoerd, waardoor remote code execution heeft plaatsgevonden. De nieuwe versie van Metasploit bevat een proof-of-concept van de kwetsbaarheid.

Lees meer »

Permalink 17:05:31, 10523 hits, CategoriŽn: Nu

02-11-10

Duizend meldingen oplichting via Marktplaats

Bij het nieuwe Meldpunt Internetoplichting zijn in de afgelopen twee weken ruim duizend meldingen binnengekomen. Het gaat om mensen die zeggen dat ze zijn opgelicht via Marktplaats.nl.

De meeste mensen zijn opgelicht voor een bedrag van 50 tot 75 euro. Het gaat bij de oplichting vooral om consumentenelektronica, kleding en schoenen. Spullen worden niet geleverd of verkopers krijgen geen geld, terwijl ze al spullen hebben opgestuurd.

Het meldpunt is een samenwerking tussen de politie, het Openbaar Ministerie en Marktplaats.nl. Gedupeerden kunnen oplichting melden via de site Mijnpolitie.nl. Als er genoeg aanleiding is voor onderzoek, wordt hen gevraagd aangifte te doen. Een deel van de informatie gaat naar Marktplaats, zodat dit bedrijf advertenties van de site kan halen en accounts kan blokkeren.

Permalink 11:36:41, 2776 hits, CategoriŽn: Nu

10-10-10

Brein eist bij rechter verbod op FTD

Stichting Brein heeft bij de rechtbank in Haarlem een verbod geëist op de 'illegale' usenet-community FTD. De advocaten van FTD stelden dat er slechts gediscussieerd wordt over downloads en eisen dat Brein rectificeert.

De usenet-community spande in mei 2009 een rechtszaak aan tegen de copyrightwaakhond nadat Brein-directeur Tim Kuik diverse malen in de media had gezegd dat FTD het toegankelijk maken van auteursrechtelijk beschermde content zou 'faciliteren'. Hiermee zou FTD zich schuldig maken aan strafbare feiten. FTD had echter na overleg met Brein al besloten om de zogeheten 'nzb-knop' uit zijn client te verwijderen. Brein stelde echter dat de wijzigingen in de FTD-client slechts 'cosmetisch' waren.

FTD-directeur Ronald Sievers noemde de beschuldigingen van Kuik destijds grievend en onjuist, en eiste bij de rechter dat Brein middels een publieke rectificatie de beschuldigingen zou terugnemen. Ook zou de rechter moeten aangeven dat de usenet-community legaal handelt.

Lees meer »

Permalink 13:40:08, 2076 hits, CategoriŽn: Nu

29-09-10

Digitale muziekverkopen gestabiliseerd

De digitale verkoop van muziek in de Verenigde Staten de eerst helft van dit jaar niet verder gegroeid in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van marktanalysebureau Nielsen.

De verkoop steeg tussen 2008 en 2009 nog met 13 procent. Het jaar ervoor was dat nog 28 procent. Dit jaar is de groei nihil.

Nielsen stelt dat de afvlakking mogelijk veroorzaakt wordt door verwarring de consument wat betreft de manier waarop hij online muziek kan kopen. Apples iTunes-muziekwinkel is in deze markt nog heer en meester. Deze manier van muziek verkopen - waarbij individuele nummers en albums verkocht worden - is nog steeds populairder dan abonneediensten waarbij gebruikers ongelimiteerd muziek kunnen streamen.

In Europa bleef de groei van digitale muziekverkopen overigens wel stijgen. In Groot-Brittannië was de groei 7 procent, terwijl het Duitsland met 13 procent doorgroeide en de verkopen in Frankrijk met 19 procent groeide.

Permalink 01:07:34, 1640 hits, CategoriŽn: Nu

28-09-10

Mogelijk slot op Uitzending Gemist

Een pincode zou kunnen voorkomen dat kinderen via Uitzending Gemist op internet programma's te zien krijgen die niet voor hun ogen zijn bestemd. Dat blijkt uit antwoorden van demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt op vragen van PvdA en GroenLinks.

Ze stelt dat de publieke omroep een „veilige haven hoort te zijn voor jeugdige kijkers” en dat geldt wat haar betreft zowel voor uitzendingen op televisie als op internet. Dat daardoor wellicht volwassenen worden beperkt, neemt de staatssecretaris op de koop toe. „Op alle platforms dient de publieke omroep bescherming te bieden tegen mogelijke schadelijke inhoud voor jeugdigen.”

Van Bijsterveldt meldt dat het Commissariaat voor de Media en de publieke omroep bekijken hoe de bescherming in de praktijk technisch het beste kan worden aangepakt.

Lees meer »

Permalink 11:07:25, 1796 hits, CategoriŽn: Nu

04-08-10

'Ontwikkelaar steelt privégegevens miljoenen Android-gebruikers'

Een beveiligingsbedrijf beschuldigt een Chinese ontwikkelaar ervan privégegevens van miljoenen Android-gebruikers te stelen via wallpaperapplicaties die in de Android Market staan. De gegevens worden doorgestuurd naar een Chinese server.

Onder meer het telefoonnummer, nummer van de simkaart en wachtwoord voor voicemail worden naar China doorgestuurd, meldt Venturebeat op basis van informatie van Lookout, een bedrijf dat beveiligingssoftware voor smartphones maakt. De server is Imnet.us en staat op naam van een Android-ontwikkelaar uit Shenzhen in China.

De applicaties waarom het gaat, hebben namen als 'Google wallpapers' en 'Dragon Ball wallpapers', maar ook 'Sex women wallpapers'. De applicaties staan in de Android Market onder de naam 'Jackeey, wallpaper' en zijn naar schatting in totaal enkele miljoenen keren gedownload. De bevindingen kwamen naar buiten op de hackersconferentie Black Hat.

Lees meer »

Permalink 01:45:34, 2447 hits, CategoriŽn: Nu

30-06-10

Google geeft Gmail optie om Word-bijlagen in browser te openen

Google heeft aan zijn webmaildienst Gmail ondersteuning toegevoegd voor het openen en bewerken van doc- en docx-bestandsformaten via Google Apps. Dergelijke bestanden worden weggeschreven door Microsoft Word.

Gmail-gebruikers konden al de Docs Viewer openen om onder andere bijgesloten pdf-, ppt- en tiff-bestanden direct in de browser te kunnen bekijken. Deze bestandsformaten kunnen ook in de diverse webapplicaties van de Google Apps-suite worden geopend en bewerkt. Inmiddels heeft Google ook ondersteuning voor doc- en docx-bestanden aan Gmail toegevoegd. Hierdoor zijn Word-documenten van vrijwel alle Office-versies direct in Google Apps te bekijken en te bewerken.

Lees meer »

Permalink 21:35:06, 1567 hits, CategoriŽn: Nu

23-06-10

Google verkreeg e-mailwachtwoorden met Street View-data

Google heeft met zijn Street View-auto's wachtwoorden van e-mailaccounts verzameld. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse autoriteiten. De zoekgigant houdt vol dat het deze 'payload data' niet opzettelijk heeft verzameld.

Google kwam in opspraak nadat bekend werd dat de auto's die foto's voor zijn Street View-dienst maken, privédata van onbeveiligde wifi-netwerken opsloegen. Volgens het bedrijf gebeurde dit per ongeluk. In reactie op de commotie beloofde de zoekservice de data te verwijderen en een derde partij in te huren om te controleren of dat ook goed was gebeurd.

Het verwijderen van de data stopte toen bleek dat de autoriteiten van onder andere Duitsland, Spanje en Frankrijk er onderzoek naar wilden doen. Uit de eerste onderzoeksresultaten van de Franse autoriteiten blijkt nu dat Google wachtwoorden van e-mailaccounts en uittreksels van verzonden berichten heeft opgevangen.

Lees meer »

Permalink 23:57:56, 2611 hits, CategoriŽn: Nu

16-06-10

Peugeot Nederland op Facebook

Peugeot Nederland is de eerste importeur die een Facebook-pagina heeft geopend, waar liefhebbers van het Franse merk kunnen reageren en hun ervaringen delen.

De Peugeot-pagina is ontwikkeld om leden de mogelijkheid te geven zich te verbinden met het merk. Peugeot zal regelmatig nieuwtjes, evenementen, foto’s en video’s plaatsen. De Facebook-gebruikers kunnen zelf natuurlijk ook bijdragen aan de pagina. Zo kunnen ze bijvoorbeeld reageren op nieuws van Peugeot.

Permalink 09:49:53, 2651 hits, CategoriŽn: Nu

07-05-10

'Spam komt vanuit eigen achtertuin'

Het leeuwendeel van spam en andere internetaanvallen blijkt gemakkelijker te voorkomen dan voorheen werd gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit in Delft.

Onderzoekers analyseerden de afgelopen vier jaar meer dan 63 miljard ongevraagde e-mailberichten. Al enige tijd is bekend dat deze mails worden verstuurd via de computers van gewone gebruikers, die besmet zijn met kwaadaardige software. Omdat het hierbij gaat om tientallen miljoenen machines wereldwijd, leek het probleem nauwelijks oplosbaar. Nu blijkt echter dat meer dan de helft van al deze machines via slechts vijftig grote en bekende internetserviceproviders worden voorzien van toegang tot het wereldwijde web.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 21:32:03, 2319 hits, CategoriŽn: Nu

06-05-10

YouTube wil meer evenementen live uitzenden

Google wil in de toekomst meer evenementen en sportwedstrijden live uitzenden op zijn videowebsite YouTube. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

Googles ambitie groeit sinds het onverwachte succesverhaal van de live-uitzendingen van zestig cricketwedstrijden van de India Premier League (IPL). Via het speciale IPL-kanaal keken ongeveer 50 miljoen kijkers, onder wie 40 procent vanuit het buitenland, naar de Indiase sportwedstrijden.

Voor dat experiment sloot de internetgigant contracten af met zeven adverteerders, waaronder Coca-Cola en Hewlett-Packard. Google betaalde ‘slechts’ 10 miljoen dollar voor de rechten terwijl televisiestations 1,2 miljard dollar moeten neertellen om gedurende tien jaar de IPL-wedstrijden te mogen uitzenden.

Lees meer »

Permalink 13:32:44, 1434 hits, CategoriŽn: Nu

02-05-10

Brein sleept Ziggo voor rechter

Stichting Brein, die zich bezighoudt met de aanpak van piraterij, stapt naar de rechter. Daarmee wil Brein kabelbedrijf Ziggo dwingen om de downloadwebsite The Pirate Bay onbereikbaar te maken.

Dat heeft directeur Tim Kuik van stichting Brein gemeld. Ziggo heeft Brein na herhaalde verzoeken laten weten niet van plan te zijn The Pirate Bay op zwart te zetten. Volgens het kabelbedrijf is er „geen enkele juridische basis” voor het verzoek. „Wij zijn slechts een doorgeefluik”, aldus een zegsman. „Wij verschaffen mensen toegang tot internet en zijn een voorstander van openbaar internet.”

Brein is het hier niet mee eens. „Wij zien deze stap als een laatste redmiddel om illegale sites, die naar het buitenland vluchten om zich aan onze regels te onttrekken, toch af te laten sluiten”, legt Kuik uit. Wanneer de zaak dient, is nog niet duidelijk. Maar Kuik beklemtoont dat het kort geding wat hem betreft een spoedeisend karakter heeft.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 23:03:20, 2353 hits, CategoriŽn: Nu

29-04-10

Google Maps in 3D

De zoekmachine Google heeft de dienst Maps vernieuwd. Vanaf nu kunnen gebruikers via de nieuwe grafische optie ‘Earth View’ ook 3D-objecten op de satellietbeelden bekijken.

Voorheen waren de driedimensionale beelden enkel te zien via Google Earth. Die applicatie moet je eerst installeren op je computer voor je het kan gebruiken. Maar nu volstaat een simpele plug-in voor je internetbrowser om de Earth-weergave in Google Maps te bekijken.

Via de 3D-optie krijgen gebruikers een realistischer beeld van een stad. Ook bergen, oceanen, watervallen en monumenten zijn in drie dimensies te bekijken. Google noemt de nieuwe modus “een belangrijke stap in het huwelijk tussen de diensten Earth en Maps”.

Lees meer »

Permalink 15:39:48, 1441 hits, CategoriŽn: Nu

28-04-10

Piratenpartij heeft genoeg handtekeningen voor verkiezingsdeelname

De Piratenpartij heeft genoeg handtekeningen verzameld om aan de Tweede Kamerverkiezingen mee te mogen doen. Daardoor wordt de partij toegelaten tot de verkiezingen en kan in heel Nederland op de piraten worden gestemd.

Dat maakte de partij dinsdagmiddag bekend. In alle negentien kiesdistricten zijn de vereiste ondersteuningsverklaringen ingeleverd; per district moesten er dertig handtekeningen worden ingezameld. Volgens lijsttrekker Samir Allioui is de partij daarin ruimschoots geslaagd.

"We gaan nu direct door met het ontwikkelen van onze standpunten en het voeren van campagne", zegt Allioui. Vooral in de grote steden kwamen veel toezeggingen binnen. Ook in Overijssel, waar de lijsttrekker vandaan komt, was veel aanhang; daar werden twee keer zoveel handtekeningen gezet als nodig.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 15:39:41, 1085 hits, CategoriŽn: Nu
Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding

De auto die in België de straten fotografeerde voor Google Street View heeft niet alleen foto's genomen. Hij heeft ook het wifi-netwerk opgeslagen van iedereen die naast het traject woont. Google heeft de unieke identificatienummers van alle draadloze routers (Mac-adressen) geregistreerd en hun geografische locatie opgeslagen, ook bij die van privépersonen.

Als je dan via je thuisrouter naar Google surft, weet Google via welke router je dat doet en kent het ook meteen je geografische locatie. Voor de inzameling van die gegevens heeft Google geen aanvraag gedaan bij de privacycommissie.

Het dossier van Street View vermeldt geen inzameling van wifi-gegevens, wat er nochtans wel in had moeten staan. 'We registreren wifi-netwerkinformatie in België en elders,' bevestigt Google-woordvoerder Alistair Verney aan de redactie van ZDNet.be, 'de informatie over wifi-locaties is van nature openbaar uitgezonden.'

Lees meer »

Permalink 11:39:11, 1515 hits, CategoriŽn: Nu

13-04-10

Europese telco's: Google moet betalen voor YouTube-doorgifte

Drie grote Europese telecomproviders willen dat Google gaat betalen voor de toegang tot hun mobiele netwerken. Voor internetdiensten die veel bandbreedte eisen, zoals YouTube, zou het bedrijf providers moeten compenseren.

Umts- en gsm-zendmastDat meldt The Financial Times. Volgens de telecomproviders Telefónica, France Telecom en Deutsche Telekom profiteert Google nu van de investeringen die de providers doen, zonder daarvoor te betalen. Vooral YouTube zou leiden tot veel gebruik van bandbreedte. De providers zeggen 'miljarden euro's' te investeren in hun mobiele netwerken, zonder zekerheid dat ze die investeringen weer terugverdienen.

Lees meer »

Permalink 23:30:59, 2690 hits, CategoriŽn: Nu

04-04-10

IsoHunt moet inbreukmakende torrents offline halen

Isohunt moet alle torrents verwijderen die het verspreiden van auteursrechtelijk beschermde content mogelijk maken, zo heeft een federale rechter in de VS bepaald. Het besluit zou het einde van de bekende torrentsite kunnen inluiden.

Isohunt logoDe federale rechtbank besliste vorig jaar al dat Isohunt zich schuldig maakte aan auteursrechteninbreuk. Die beslissing werd genomen zonder diep op de zaak in te gaan. De rechtbank van Los Angeles volgt nu die eerdere uitspraak. De beslissing luidt dat de belangenbehartiger van de filmindustrie, de Mpaa, de torrentsite een lijst van bestanden moet overhandigen en dat IsoHunt daarna veertien dagen heeft om torrents die inbreuk op deze bestanden mogelijk maken, te verwijderen.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 23:00:28, 2597 hits, CategoriŽn: Nu

31-03-10

Internet in trein 'leuke bijkomstigheid'

Wat eerder met KPN niet lukte is de Nederlandse Spoorwegen (NS) met T-Mobile in zes maanden tijd wel gelukt. Treinreizigers kunnen sinds in de trein gebruik maken van een draadloze internetverbinding. De spoorwegen investeren hier ,,tientallen miljoenen euro's'' in. Dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro van het ministerie van Verkeer en Waterstaat kunnen reizigers er in ieder geval de eerste drie jaar gratis gebruik van maken.

Nu moeten reizigers nog geluk hebben om in een van de treinen met internet terecht te komen. Vanaf 2013 moeten alle intercity-treinen van de NS ermee zijn uitgerust. Het systeem wordt bij reguliere onderhoudsbeurten ingebouwd, wekelijks komen er treinen met internet bij. Ze zijn te herkennen aan het WiFi-logo op de deuren.

Lees meer »

Permalink 19:00:12, 1318 hits, CategoriŽn: Nu

30-03-10

Franse piraten ontwijken downloadwet

Ondanks de introductie van een strenge anti-piraterijwet vorig jaar worden er meer illegale bestanden gedeeld in Frankrijk, zo blijkt uit onderzoek.

De Franse regering nam in oktober 2009 een nieuwe wet aan die het mogelijk maakt om notoire internetpiraten af te sluiten wanneer ze zich drie keer schuldig maken aan het illegaal delen van bestanden. Internetters vinden echter nieuwe manieren om muziek en software te delen, die niet onder de wet vallen, zo meldt de BBC.

De wet verbiedt alleen het delen van auteursrechtelijke bestanden via zogenoemde filesharing-systemen zoals peer-to-peer (P2P) programma’s. Piraten richten zich nu dus op het streamen van de bestanden of het delen via websites en gesloten internetfora, zeggen onderzoekers van de universiteit van Rennes die meer dan 2000 webgebruikers ondervroegen. Het gebruik van P2P-diensten daalde sinds de invoering van de wet van 17,1 naar 14,6 procent, terwijl sites en diensten die niet onder de wet vallen 27 procent in populariteit stegen.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 17:00:48, 4182 hits, CategoriŽn: Nu

22-03-10

Vergelijkingssites gaan samenwerken

Twee van de grootste vergelijkingssites van Nederland, Beslist.nl en Kieskeurig.nl, gaan samenwerken. De productbeoordelingen van Kieskeurig.nl worden voortaan ook op Beslist.nl getoond. Dat lieten de beide bedrijven weten.

Kieskeurig, onderdeel van uitgever Sanoma, heeft elke maand 2,3 miljoen unieke bezoekers die zich willen oriënteren op de aankoop van een product. Beslist, dat zelfstandig is, heeft er rond twee miljoen.

Volgens een woordvoerder van Kieskeurig maakt de helft van alle Nederlanders weleens gebruik van de site. Kieskeurig is niet bang dat 'klanten' nu overlopen naar de concurrent, nu die ook zijn productbeoordelingen gaat tonen. „We hopen er juist extra bezoekers door te trekken.” Dat zou moeten gebeuren via een link die doorverwijst. Kieskeurig wil dat de beoordelingen van zijn bezoekers op zo veel mogelijk plaatsen te zien zijn. Zo gebeurt dat bijvoorbeeld ook al in een elektronicazaak.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 20:55:54, 1099 hits, CategoriŽn: Nu

27-02-10

Politie gebruikt twitter en hyves in onderzoek overval

De politie Limburg-Noord zet sociale media als Twitter en Hyves in om overvallers op te sporen. Op avond 23 februari gaan rechercheurs, die een gewelddadige woningoverval aan de Heinsbergerweg in Roermond onderzoeken, via twitter en hyves een weblog bijhouden rondom de uitzending van Opsporing Verzocht.

In het opsporingsprogramma wordt aan de hand van een reconstructie, deze overval uitgezonden. De gewapende woning overval vond plaats op woensdagochtend 18 november 2009 rond zeven uur. De bewoners, een man en zijn vrouw, werden door 5 personen overvallen en vastgebonden in hun woning. Hierbij zijn de verdachten erg gewelddadig en maken gebruik van vuurwapens.

Lees meer »

Permalink 07:46:11, 1256 hits, CategoriŽn: Nu

12-02-10

Slechts 1% torrents maakt geen inbreuk

Peer-to-peerdiensten zijn zeer populair voor het uitwisselen van de nieuwste films, games en muziek. Beheerders van deze diensten wijzen er in rechtszaken keer op keer op dat hoewel het uitwisselen van illegaal werk mogelijk is via hun dienst ook ander werk van hand tot hand kan gaan. Dat mag dan mogelijk zijn, onderzoek wijst uit dat dit nauwelijks gebeurt.

Uit onderzoek van een Amerikaanse student blijkt dat slechts één procent van de uitgewisselde bestanden op een zogenaamd Torrent-netwerk niet auteursrechtelijk beschermd is. Van de 1021 onderzochte bestanden, maakten er volgens student Sauhard Sahi slechts tien geen inbreuk, waaronder twee Linux distributies, game pack add-ons en testsoftware.

Van de uitgewisselde bestanden bestond 14 procent uit pornografisch materiaal, 46 procent uit niet-pornografische films en tv-series, 14 procent betrof games en tien procent muziek. Slechts 1 van de 145 pornografische bestanden kon volgens de student als niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal aangemerkt worden.

Tags: internet

Permalink 19:43:56, 1883 hits, CategoriŽn: Nu

09-02-10

Olympische pistes in Street View

Na de auto en de driewieler die foto’s maakten voor Street View, heeft Google nu een sneeuwscooter ingezet om een aantal locaties van de aankomende winterspelen in Vancouver vast te leggen.

Internetters kunnen een virtuele skitocht maken over een aantal skipistes in de bergen bij de plaats Whistler, waar onder meer het onderdeel alpineskiën gehouden wordt. Ook de bobsleebaan in die plaats is gefotografeerd.

De Olympische Winterspelen gaan van start.

Permalink 17:05:10, 1286 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,073)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,720)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1978025',
FROM_UNIXTIME(1566791752), '/index.php/internet:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )