goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

'Google moet Zwitserse versie van Street View offline halen'
Blogger klaagt Google aan na vrijgeven persoonsgegevens
'Cybercrimineel' van Hyves gehaald
Hackers stelen miljoenen creditcardnummers
Van Middelkoop bezorgd over satellietfoto's
Netwerksite beschuldigd van identiteitsdiefstal
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

26-08-09

'Google moet Zwitserse versie van Street View offline halen'

De Zwitserse privacywaakhond heeft Google opgedragen de versie van Street View in het land per direct offline te halen omdat de privacy van burgers onvoldoende gewaarborgd zou zijn. Google reageert verbaasd op de eis.

Google introduceerde Street View op 18 augustus in Zwitserland. Google kreeg al te maken met strenge regels, opgesteld door de Zwitserse overheid, bij de voorbereidingen. Zo moesten voorbijgangers vooraf worden geïnformeerd bij het nemen van de panoramafoto's, en moesten gevoelige opnames zoals gezichten en nummerplaten onherkenbaar worden gemaakt.

Dit laatste is volgens privacycommissaris Hans-Peter Thür niet afdoende gebeurd. "Uit een groot aantal binnengekomen meldingen en eigen onderzoek blijkt dat Google Street View de gestelde voorwaarden niet heeft gerespecteerd. Veel gezichten en nummerborden waren niet of onvoldoende wazig gemaakt", aldus Thür tegenover Swissinfo.

Lees meer »

Permalink 16:48:51, 9449 hits, CategoriŽn: Nu

25-08-09

Blogger klaagt Google aan na vrijgeven persoonsgegevens

Een ontmaskerde blogger sleept Google voor de rechter, omdat de zoekgigant door de rechter was gedwongen persoonsgegevens aan een model te overhandigen. De 29-jarige vrouw eist een schadevergoeding van 15 miljoen dollar.

Modestudente Rosemary Port onderhield onder een pseudoniem een weblog op Blogger.com, de gratis te gebruiken blogdienst van Google. Daarop liet ze zich regelmatig beledigend uit aan het adres van het 37-jarige Canadese model Liskula Cohen. Het model pikte dit niet en stapte naar de rechter in New York. Daar wist ze vorige week af te dwingen dat Google de persoonsgegevens van Port moest prijsgeven. Vervolgstappen zette Cohen echter niet, mede omdat zij geen directe relatie zou hebben met Port.

Lees meer »

Permalink 19:48:53, 1117 hits, CategoriŽn: Nu

20-08-09

'Cybercrimineel' van Hyves gehaald

Het werk van cybercrimineel Stanislav zit er op. In een week tijd hebben zeker drie miljoen mensen ‘Stanislav’ aan het werk gezien. In totaal werd de film door Hyvers ruim zeven miljoen keer doorgestuurd aan vrienden en bekenden. Dit heeft het Ministerie van Justitie 19 augustus laten weten.

Daarmee is de beoogde doelgroep bereikt. Het internetfimpje is daarom niet meer te zien zijn op de Hyvespagina’s. Het Stanislav-filmpje is onderdeel van de overheidscampagne ‘Veilig Internetten’ en was alleen te zien op de netwerksite Hyves.

De start van het filmpje op woensdagochtend 12 augustus is niet vooraf aangekondigd, om het verrassingseffect zo groot mogelijk te houden. Het was de bedoeling dat de bekendheid van ‘Stanislav’ zich als een olievlek onder de Hyvegebruikers zou verspreiden.

Lees meer »

Permalink 01:04:44, 4228 hits, CategoriŽn: Nu

19-08-09

Hackers stelen miljoenen creditcardnummers

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van gegevens van 130 miljoen bankpassen en creditcards door in te breken op computersystemen. Dat maakten de openbaar aanklagers bekend.

Volgens het OM gaat het om de grootste hackaanval en diefstal van identiteitsgegevens ooit. De hackers braken in totaal vijf keer in op de systemen van de Amerikaanse betalingsverwerker Heartland Payment System, de supermarktketen 7-eleven en detailhandelsbedrijf Hannaford Brothers. Ook zou er twee keer ingebroken zijn in systemen van twee ondernemingen die niet bij naam zijn genoemd.

Lees meer »

Permalink 13:06:28, 1192 hits, CategoriŽn: Nu

16-08-09

Van Middelkoop bezorgd over satellietfoto's

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) neemt de zaak van de gedetailleerde satellietfoto's van Nederlandse militaire bases die zoekmachine Bing op internet heeft staan, zeer serieus. Dat zei hij.

Defensie heeft met Google en Microsoft (de makers van Bing) afspraken over het wazig en onherkenbaar maken van luchtfoto's van militaire bases. Na publicaties door Omroep Brabant over foto's van luchtmachtbases in Noord-Brabant onderzoekt Defensie of Bing zich aan de afspraken heeft gehouden.

Lees meer »

Permalink 11:28:38, 1594 hits, CategoriŽn: Nu

12-07-09

Netwerksite beschuldigd van identiteitsdiefstal

De Amerikaanse sociale netwerksite Tagged.com hangt een rechtszaak boven het hoofd wegens verdenking van identiteitsdiefstal. De procureur-generaal Andrew Cuoma van New York zegt de sociale netwerksite te willen aanklagen wegens misleidende marketing en inbreuk van de privacy.

Volgens Cuoma heeft Tagged.com de identiteiten van meer dan 60 miljoen internetgebruikers wereldwijd gestolen door e-mails te versturen vanaf privé accounts van nietsvermoedende gebruikers.

”Dit bedrijf heeft de adresboeken en identiteiten van miljoenen mensen gestolen”, aldus Cuomo in een verklaring. De privacy van consumenten is geschonden en ze zagen zich gedwongen om hun excuses aan te bieden aan al hun e-mailcontacten wegens Tagged’s onethische en illegale gedrag.”

Lees meer »

Permalink 09:56:18, 1251 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (850,879)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (645,778)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (387,554)
 • Redacteur gezocht! (156,771)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,980)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,720)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,103)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,591)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,943)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,012)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,206)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8589940',
FROM_UNIXTIME(1539671910), '/index.php/intenet:', 'direct', '', NULL, 1, '54.224.118.247', 454 )