goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 20 >>
Prostaattumor bevroren onder MRI
Hygiëne wapen tegen darmbacterie EHEC
Veel mis bij Nederlandse shoarmazaken
Nederlander met EHEC opgenomen
'EHEC-bacterie ook op Nederlandse komkommer'
De peuter van zestig kilo
'1 op 8 krijgt borstkanker'
Spinazie maakt echt sterker
Suikerziekte niet alleen door overgewicht
Delen van moeder leven nog
Apotheker belangrijker dan moeder
Teenslippers schadelijker dan stilletto's
'Klink kocht onterecht 34 miljoen vaccins'
Hoe langer je zit, hoe korter je leeft
Onderzoekers laten konijnengewricht teruggroeien
Dementie bestrijden
Gel laat gaatjes in tanden binnen maand verdwijnen
Vrouwen selectief over sperma
Huisartsenauto maakt plaats voor ‘ambulance’
Medicijn veroorzaakt vitaminetekort
Nieuwe kliniek voor bekkenbodemklachten
'Zonnen is gezond'
Hartklepoperatie via schouder
Chocopasta is best gezond
Te weinig slapen is gevaarlijk
Ondeugdelijke borstimplantaten van M-implant
Chilipepers zorgen voor doorbraak in pijnmedicatie
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

06-07-11

Prostaattumor bevroren onder MRI

Radiologen en urologen van het UMC St Radboud zijn er als eersten in Nederland in geslaagd om bij een patiënt met prostaatkanker de tumor lokaal te bevriezen onder geleide van een MRI. Op die manier worden de cellen vernietigd.

Met een MRI kan de radioloog precies zien waar de tumor zit. Vervolgens wordt die bevroren. Met het resultaat is het mogelijk de tumor heel gericht te behandelen.

Interventieradioloog Jurgen Futterer tegen De Gelderlander: "We kunnen precies zien waar de tumor zich bevindt en hoe agressief deze is. We brengen in en rondom de tumor speciale naalden in. Deze worden extreem koud gemaakt. Daardoor kunnen we de tumor bevriezen en de cellen vernietigen. Het lichaam ruimt de tumorcellen vervolgens zelf op."

Lees meer »

Permalink 15:39:22, 18105 hits, CategoriŽn: Nu

30-05-11

Hygiëne wapen tegen darmbacterie EHEC

Waar komt de EHEC-bacterie vandaan en wat kun je doen om te voorkomen dat je ziek wordt?

De EHEC-bacterie is een variant van de E.coli-bacterie. Deze komt vooral voor in de darmen van koeien en schapen. Ook kan hij bewoner zijn van mensendarmen, meestal in onschuldige vorm. Maar van de EHEC-bacterie kun je ziek worden. Infectie met de EHEC-bacterie leidt in sommige gevallen tot een dikkedarmonsteking, met nierfalen als mogelijke complicatie.

De darmbacterie kan in ons voedsel zitten. Meestal zijn vlees of rauwe melk de bron. Het is ook mogelijk dat de bacterie in groenten zit. In Nederland heeft de Voedsel- en Warenautoriteit de bacterie niet in voedingsmiddelen aangetroffen.

Besmetting kan ook tot stand komen door aanraking met koeien- en schapenmest en door zwemmen in besmet water. Dragers van de EHEC-bacterie zijn besmettelijk. Overdracht van mens op mens kan gebeuren via het toilet.

Lees meer »

Permalink 19:39:55, 3285 hits, CategoriŽn: Nu

29-05-11

Veel mis bij Nederlandse shoarmazaken

Ratten, muizen en kakkerlakken in de keukens, spinnen in het eten, bedorven vlees. Het zijn enkele van de vele misstanden bij shoarmatenten in Nederland. Gemiddeld voldoet bijna de helft van de gecontroleerde zaken niet aan de Warenwet, blijkt uit gegevens van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). In het AD van de resultaten van een onderzoek.

Zacky Faltas (57) van shoarmazaak Jeruzalem in Delft geeft het toe. In zijn keuken lopen, net als in veel andere horecazaken in het stadscentrum, muizen rond. 'Maar,' zegt hij stellig, 'dat maakt mijn zaak nog niet slecht.'

Hij haalt zijn schouders op als hij geconfronteerd wordt met de vaststellingen van de VWA over shoarmatenten. Wie het rapport doorleest, voelt zijn maag al omdraaien. Het is bijna een wonder als je er zonder een flinke darminfectie vandaan komt. 'Maar dit gebeurt evengoed in andere sectoren. Goede en slechte zaken heb je overal,' zegt Egyptenaar Faltas die zijn tent al 31 jaar runt.

Lees meer »

Permalink 19:39:25, 1364 hits, CategoriŽn: Nu

28-05-11

Nederlander met EHEC opgenomen

Een Nederlander is opgenomen met een EHEC-besmetting. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat bekendgemaakt.

De persoon heeft de besmetting opgelopen in Duitsland. Volgens een woordvoerder van het RIVM ligt de patiënt niet op de intensive care. Hij of zij wordt behandeld wegens complicaties.

Het RIVM doet verder geen mededelingen over leeftijd, geslacht, plaats van opname of ernst van de complicaties.

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) begint een onderzoek naar de vraag of er in Nederland groenten uit Duitsland worden verkocht.

"We werken nauw samen met de Duitse autoriteiten", aldus de zegsvrouw. Over eventuele vervolgstappen wanneer er besmette Duitse groenten in Nederland wordt gevonden kan de nVWA nog niets zeggen. "We beantwoorden eerst de vraag óf er het er is."

Lees meer »

Permalink 11:39:19, 8209 hits, CategoriŽn: Nu

27-05-11

'EHEC-bacterie ook op Nederlandse komkommer'

De gevaarlijke EHEC-bacterie is in Duitsland aangetroffen op drie komkommers die afkomstig zijn van een teler in het Spaanse Málaga. Een vierde gecontroleerde komkommer zou afkomstig zijn uit Nederland.

De Spaanse autoriteiten zouden in het bezit zijn van een brief uit Hamburg met die informatie, meldt de Duitse krant Bild.

De Spaanse teler in Málaga ontkent dat de besmetting op zijn bedrijf heeft plaatsgevonden.

Een infectie met de EHEC-bacterie heeft in Duitsland een vierde mensenleven geëist. Een oudere vrouw uit Cuxhaven stierf in een ziekenhuis in Bremen, meldde het ministerie van Gezondheid van de deelstaat Nedersaksen aan de publieke zender ARD.

Lees meer »

Permalink 14:55:04, 1107 hits, CategoriŽn: Nu

23-03-11

De peuter van zestig kilo

De knaap is daarmee maar liefst vijf keer zwaarder dan zijn leeftijdsgenoten. De ouders van de peuter zijn zo bang dat hun oogappel een van zijn befaamde woedeaanvallen krijgt, dat ze hem hele borden vlees en rijst laten verorberen. "Als hij geen derde of vierde portie krijgt, blijft hij non-stop huilen", aldus de radeloze moeder tegen Chinese media.

Pogingen om de enorme eetlust van het jochie in te dammen, liepen op niets uit. Sinds begin dit jaar is de peuter opnieuw tien kilo aangekomen. Vanwege zijn gewicht mag de flinke jongen niet meer naar de crèche, omdat hij een gevaar zou vormen voor andere kinderen.

Opvallend: Lu Hao woog bij zijn geboorte slechts 2,6 kilogram.

Permalink 07:00:54, 2321 hits, CategoriŽn: Nu

05-02-11

'1 op 8 krijgt borstkanker'

Als we doorgaan met de huidige levensstijl zal een op de acht vrouwen borstkanker krijgen. Dat suggereren cijfers van Cancer Research UK. De laatste tien jaar is het aantal gevallen van borstkanker al flink gestegen.

Die stijging kan toegeschreven worden aan veranderingen in de levensstijl, zoals meer alcohol drinken, meer eten, minder bewegen en steeds later kinderen krijgen. Toch overleeft tweederde van de borstkankerpatiënten de ziekte twintig jaar of meer, omdat het steeds vroeger wordt gediagnosticeerd en overlevingskansen zijn verbeterd. Bijna de helft van de patiënten zijn vrouwen op middelbare leeftijd en een derde is gepensioneerd. Slechts een op de vijf vrouwen met borstkanker is tussen de 25 en 49 jaar oud.

Lees meer »

Permalink 15:22:41, 1497 hits, CategoriŽn: Nu
Spinazie maakt echt sterker

U kent hem wel, Popeye, de stoere zeebonk die na het verorberen van een blik spinazie plotseling beresterk werd. Uit onderzoek blijkt nu dat de tekenfilmheld wel degelijk gelijk had, of in elk geval voor een groot deel. Spinazie maakt je echt sterker, al is het wel door het nitraat in de groente, en niet het ijzer zoals vaak gedacht. Sporters zouden zelfs daardoor tot een kwart beter kunnen presteren. Het onderzoek is gevoerd door enkele Zweedse wetenschappers.

Zij hebben een groep proefpersonen elke dag een nitraatpil gegeven met het equivalent van één bord spinazie. Na enkele tests bleek dat hun spieren 23 procent meer energie leverden en de proefpersonen verbruikten ook minder zuurstof. Toch raden voedingsexperten ten stelligste af om nu als een gek spinazie te gaan eten. “Twee maal nitraatrijke voeding per week volstaat. Nitraten zijn geen nieuw wondermiddel: in grote hoeveelheid zijn ze zelfs erg ongezond”, klinkt het. In ons lichaam wordt het nitraat immers omgezet in nitriet en volgens sommigen is de stof kankerverwekkend. Voor wie geen spinazie lust, zijn er nog een heleboel alternatieven vol nitraat: andijvie, venkel, bleekselderij en diverse slasoorten.

Permalink 09:22:30, 1288 hits, CategoriŽn: Nu

24-12-10

Suikerziekte niet alleen door overgewicht

Mensen met overgewicht en een eetpatroon dat vooral bestaat uit friet, snacks en frisdrank hebben meer kans op diabetes dan mensen met overgewicht die weinig van deze producten eten en drinken.

Die conclusie trekt Florianne Bauer uit het eetgedrag en de gezondheid van 20.000 Nederlanders. Zij promoveert binnenkort aan het UMC Utrecht.

Bauer analyseerde het eetgedrag van ruim 20.000 Nederlanders met overgewicht (een BMI van 25 of meer). Op basis hiervan maakte ze twee eetpatronen. Een patroon bestaande uit voornamelijk vis, wijn, rauwe groenten en kip; en een ander patroon bestaande uit voornamelijk friet, snacks en frisdrank. De vragenlijsten zijn halverwege de jaren negentig afgenomen, in de tien jaar erna volgden onderzoekers de gezondheid van de deelnemers. In totaal kregen 831 personen diabetes.

Lees meer »

Permalink 07:05:39, 1317 hits, CategoriŽn: Nu

11-10-10

Delen van moeder leven nog

Haar cellen hielpen het polio-virus onder controle te krijgen. Ze werden gebruikt om te kijken of de mens in de ruimte zou kunnen overleven. Haar cellen waren de eerste die gekloond werden en de eerste waarvan het genoom werd ontcijferd. En toch kent bijna niemand haar naam: Henrietta Lacks.

"Haar cellen zijn een van de belangrijkste hoofdstukken in de geschiedenis van de geneeskunst", stelt Rebecca Skloot, die een boek schreef over Henrietta, haar beroemde HeLa-cellen en haar bijna volledig genegeerde familie. Henrietta was een arme zwarte vrouw, geboren in 1920 in het zuiden van de VS. Op haar veertiende kreeg ze haar eerste kind van een neef en later verhuisden ze naar Baltimore. Daar werd bij haar baarmoederhalskanker vastgesteld, waaraan ze op 31-jarige leeftijd zou komen te overlijden.

Lees meer »

Permalink 15:40:48, 1867 hits, CategoriŽn: Nu

23-09-10

Apotheker belangrijker dan moeder

Met de start van het schooljaar beginnen ook de kinderkwaaltjes. Wanneer jonge moeders advies vragen over genezing van deze kwaaltjes blijken zij niet het eerst bij hun eigen moeder advies te vragen. De meest geraadpleegde adviseur blijkt namelijk de apotheker.

Bijna driekwart van de jonge moeders geeft aan bij de apotheek advies te vragen over kinderkwaaltjes. De drogist en internet blijken voor 54% van de ondervraagde moeders ook een sterke adviesfunctie te hebben. Moeders van jonge moeders komen uiteindelijk op plaats vier. De huisarts (42%), vriendinnen (36%) en zussen (14%) blijken minder in trek. Dit blijkt uit onderzoek van VSM naar gebruik van homeopathische geneesmiddelen bij kinderen onder tweeduizend jonge moeders.

Lees meer »

Permalink 19:10:20, 1011 hits, CategoriŽn: Nu

05-08-10

Teenslippers schadelijker dan stilletto's

Flipflops zijn tijdens de zomermaanden erg in trek. Maar teenslippers zouden op lange termijn meer schade veroorzaken dan stilletto's.

Teenslippers zouden verzwikte enkels, beenvliesontstekingen, gewrichtspijnen en vallen veroorzaken.

Uit Brits onderzoek blijkt dat jaarlijks rond de 200.000 vrouwen gewond raken door het dragen van flipflops.

Een op de vijf vrouwen geeft aan minstens een paar teenslippers in de kast te hebben. Deze worden niet alleen op het strand of aan het zwembad gedragen.

Tegenwoordig zijn teenslippers in allerlei kleuren en modellen te vinden. De bekende Havaianas zijn zo populair dat ze door sommigen zelfs op de werkvloer worden gedragen.

Lees meer »

Permalink 13:45:13, 218 hits, CategoriŽn: Nu

02-08-10

'Klink kocht onterecht 34 miljoen vaccins'

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) kocht vorig jaar onterecht 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

Klink zou adviezen om veel minder vaccins te kopen in de wind hebben geslagen. Nederland heeft twintig miljoen vaccins over, die inmiddels onbruikbaar zijn.

Volgens RTL Nieuws kreeg de minister vooraf adviezen om veel minder vaccins aan te schaffen dan de twee per Nederlander die uiteindelijk gekocht werden. Een tweede prik zou voor vaccinatie namelijk helemaal niet nodig zijn, had het Nederlands Vaccin Instituut vastgesteld.

Lees meer »

Permalink 13:45:22, 1158 hits, CategoriŽn: Nu

01-08-10

Hoe langer je zit, hoe korter je leeft

Mensen die minstens zes uur per dag zittend doorbrengen sterven eerder dan mensen die minder dan drie uur per dag zitten. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers na een studie van 14 jaar. Ook mensen die veel zitten én weinig bewegen lopen een hoger risico om te sterven. Het effect is volgens de onderzoekers groter voor vrouwen dan voor mannen.

Hoofdonderzoeker Alpa Patel en zijn collega's begonnen in 1992 met hun studie. Ze bestudeerden de gegevens van 53.440 Amerikaanse mannen en 69.776 vrouwen die bij aanvang van de studie tussen de 50 en 74 jaar oud waren. De vrijwilligers werd gevraagd hoeveel ze het afgelopen jaar op een gemiddelde dag bewogen en hoeveel tijd ze zittend doorbrachten. De onderzoekers hielden er ook rekening mee of de vrijwilligers rookten en hoe zwaar ze wogen en hoe lang ze waren.

Lees meer »

Permalink 23:45:41, 2347 hits, CategoriŽn: Nu

30-07-10

Onderzoekers laten konijnengewricht teruggroeien

Wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waarmee botten in de toekomst mogelijk uit zichzelf kunnen herstellen van een breuk.

Het lukte de onderzoekers om de schouderbotten van konijnen terug te laten groeien door de gebruik te maken van de stamcellen van de dieren.

Dat schrijven ze in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Het is voor het eerst dat de oppervlakte van een compleet gewricht geregenereerd is. Eerder lukte het al in laboratoria om kunstmatig weefsel te laten groeien uit stamcellen, maar nu is het ook in het lichaam gelukt.

Bovendien is het voor het eerst dat zulke grote hoeveelheden bot en kraakbeen zijn teruggegroeid, met behoud van functie van het gewricht.

Lees meer »

Permalink 01:45:55, 1503 hits, CategoriŽn: Nu

08-07-10

Dementie bestrijden

Wie veel kauwt, heeft minder kans op geheugenverlies en andere psychische beperkingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Kauwen stimuleert de hersenen. Voor oudere mensen is het dus cruciaal om hun eigen gebit zo lang mogelijk te houden. Bij senioren die niet kauwen, kunnen de hersencellen afsterven. Het brein kan ook gaan krimpen. De wetenschappers benadrukken wel dat kauwen niet slimmer maakt. "Je moet het andersom zien: niet kauwen - stilstand dus - leidt tot achteruitgang. Het is net als met lopen. Wanneer iemand in beweging is, prikkelt dat de hersenen. Dat geldt ook voor kauwen. Met name voor alzheimerpatiënten is het belangrijk dat ze blijven kauwen." De onderzoekers benadrukken wel dat het fenomeen sterk persoonsgebonden is.

Permalink 07:01:35, 1150 hits, CategoriŽn: Nu

02-07-10

Gel laat gaatjes in tanden binnen maand verdwijnen

U kent dat wel: een stekend gevoel in uw kies, oftewel: een gaatje. Dat betekent: boren en vullen. Wetenschappers pakken die ellende nu aan met een gel die ervoor zorgt dat tanden zichzelf herstellen.

De eerste tests zijn veelbelovend: de gaatjes verdwijnen door toedoen van de gel binnen een maand! Elk jaar boren en vullen tandartsen miljoenen gaatjes. De methode is veilig en effectief. Maar veel patiënten kunnen het geluid van de boor zelfs maanden na hun bezoek aan de tandarts nog horen. In het ergste geval gaan ze de tandarts zelfs mijden. Om dat te voorkomen, proberen de wetenschappers het bezoek aan de tandarts wat plezieriger te maken.

De gel kan naast een gaatje geplaatst worden en doet vervolgens zijn werk. “Het is geen tandpasta,” vertelt onderzoeker Nadia Benkirane-Jessel. “We proberen de gaatjes nadat deze zich ontwikkeld hebben te controleren.” In de gel zitten peptiden – MHS – die cellen in de tanden aanmoedigen om zich te regenereren.

Lees meer »

Permalink 18:01:03, 119 hits, CategoriŽn: Nu

29-06-10

Vrouwen selectief over sperma

Het vrouwelijk lichaam is onbewust selectief als het om spermacellen gaat. Zaadcellen van sommige mannen worden doorgelaten, terwijl het zaad van minder geschikte mannen wordt gedood. Sarah Robertson, professor aan de Universiteit van Adelaide, zei dat haar onderzoek suggereerde dat sperma "signaalmoleculen" bevat, die de immuniteit van de vrouw verandert zodat haar lichaam het zaad accepteert.

Maar sommige gezonde zaadcellen activeren deze veranderingen niet, wat suggereert dat het vrouwelijke systeem "kieskeurig" is over haar biologische partner, zei ze. "Het werkt beide kanten op", aldus Robertson. "De man geeft informatie dat de kans op bevruchting verhoogt, maar het vrouwelijk lichaam heeft een kwaliteitscontrolesysteem dat overtuigd moet worden dat zijn sperma verenigbaar is."

Permalink 23:35:32, 2467 hits, CategoriŽn: Nu

26-06-10

Huisartsenauto maakt plaats voor ‘ambulance’

Na ruim 250.000 kilometer visites rijden over de Drentse wegen in pakweg 5 jaar, werd hij vervangen, het eerste van de in totaal zeven Drentse huisartsenvoertuigen. Het gebeurde in Hoogeveen.

Er komen de komende maanden op alle locaties nieuwe exemplaren. Auto’s die helemaal voldoen aan nieuwste wet- en regelgeving, met prominent het woord ‘ambulance’ op de flanken en de motorkap in plaats van het vertrouwde ‘Huisarts’ en een twee-tonige in plaats van de vertrouwde drie-tonige sirene. De huisartsendienst vervangt na een kwart miljoen kilometers trouwe dienst niet alleen auto’s, ze heeft inmiddels voor alle voertuigen ook een slim volgsysteem laten installeren. Op de huisartsenposten kan zo altijd de dichtstbijzijnde auto naar een spoedgeval worden gestuurd. Het systeem levert verder een schat aan gegevens op over bijvoorbeeld aanrijdtijden, afgelegde kilometers en andere informatie die kan helpen de voertuigen optimaal in te zetten.

Lees meer »

Permalink 19:35:57, 12537 hits, CategoriŽn: Nu

06-06-10

Medicijn veroorzaakt vitaminetekort

Metformine, een medicijn dat veel diabetespatiënten slikken om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, kan een tekort aan vitamine B12 veroorzaken. Dat hebben Maastrichtse en Drentse onderzoekers ontdekt in een studie naar langdurig medicijngebruik bij mensen met diabetes type 2. Een tekort aan vitamine B12 leidt tot klachten als vermoeidheid, bloedarmoede en geheugenproblemen. Tot nu toe namen artsen aan dat dergelijke klachten door de diabetes kwamen en dat er niets aan te doen zou zijn.

In Nederland hebben ongeveer 800.000 mensen diabetes type 2. Hun aantal groeit snel, vooral doordat steeds meer mensen ernstig overgewicht hebben. De onderzoekers waarschuwen dat hun vinding „maar weer eens aantoont dat zelfs bij geneesmiddelen die miljoenen mensen al heel lang gebruiken nog belangrijke bijwerkingen kunnen worden ontdekt.”

Lees meer »

Permalink 19:40:20, 1380 hits, CategoriŽn: Nu
Nieuwe kliniek voor bekkenbodemklachten

In Ziekenhuis Sint-Jan in Brussel is zopas een gespecialiseerde afdeling voor bekkenbodemklachten geopend.

De bekkenbodemkliniek wil vrouwen behandelen die problemen ondervinden aan de bekkenbodem. Veel voorkomende klachten zijn: moeite met ophouden van urine, onderbuikpijn, pijn in de liezen en het ‘gevoel hebben dat er iets uit de schede komt’.

Deze klachten vormen een taboe voor vrouwen, zodat weinige ze onder handen nemen. Met deze gespecialiseerde kliniek wil het Brussels ziekenhuis het taboe doorbreken. ‘Verschillende diensten van het ziekenhuis werken aan het initiatief mee. We willen vrouwen aansporen om naar de kliniek te stappen als ze last ondervinden van de bekkenbodem’, zegt communicatieverantwoordelijke Isabelle de Meyere van het Sint-Jan-ziekenhuis. ‘Voordien vonden vrouwen slechts moeizaam de weg naar de juiste specialist.’

Lees meer »

Permalink 01:40:58, 1643 hits, CategoriŽn: Nu

23-05-10

'Zonnen is gezond'

Zonnen is gezond en vaak vrezen we het zonlicht voor niets. Althans, dat zegt dermatoloog Han van der Rhee, 'de huidarts die ongelimiteerd, maar verantwoord zonnen promoot.'

Van der Rhee, die het boek ’Zonnen mag’ schreef, pleit voor verantwoord zonnen. Volgens de arts blijkt de mens door regelmatig te zonnen minder kans te lopen op verschillende soorten kanker. Zonaanbidders zouden hun kans op kanker aan borst, prostaat of dikke darm met ongeveer 20 procent verlagen.

"De laatste jaren wijst een toenemende stroom wetenschappelijke onderzoeken op flinke gezondheidsvoordelen die we uit de zon kunnen halen", aldus Van der Rhee in Trouw.

Lees meer »

Permalink 17:31:48, 1918 hits, CategoriŽn: Nu

08-05-10

Hartklepoperatie via schouder

Artsen van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum hebben bij twee patiënten met succes een lekkende hartklep gerepareerd via een ader in de schouder. Het ziekenhuis heeft dat bekendgemaakt. De ingreep is een uitkomst voor patiënten die te zwak zijn om een openhartoperatie te ondergaan. Tot nu toe konden deze mensen niet worden geholpen.

Het gaat om patiënten die problemen hebben met de zogenoemde mitralisklep, één van de vier hartkleppen die helpen de doorstroming van het bloed door het hart te regelen. Bij oudere mensen kan het gebeuren dat de klep niet meer goed sluit. Het bloed kan hierdoor terugstromen. De patiënt kan hieraan overlijden.

De artsen brengen met de ingreep een katheter, een dun slangetje, via een ader onder het sleutelbeen naar het hart. Daar wordt met staafjes het ophangsysteem van de hartklep verstevigd, zodat het ding weer beter sluit.

Lees meer »

Permalink 07:32:39, 2303 hits, CategoriŽn: Nu

06-05-10

Chocopasta is best gezond

Ja, het is vet, en het bevat veel suiker, maar helemaal ongezond is chocopasta niet.

Chocopasta met hazelnoten bevat lecithine, een soja-extract dat rijk is aan proteïnes, calcium en ijzer. Het beschermt je beenderen, geeft je energie en zorgt voor een langer voldaan gevoel.

De antioxidanten uit de cacao helpen bovendien om je bloeddruk te controleren en bloedklonters te beperken. De hazelnoten zijn een goede bron van poly- en mono-onverzadigde vetten, vitamine E om je immuunsysteem te stimuleren en vitamine B om de energieproductie en je humeur te verbeteren.

Dat wil nog steeds niet zeggen dat je je te buiten moet gaan aan chocopasta. Het bevat veel vet en suiker, wat slecht is voor de lijn en voor de gezondheid.

Permalink 15:32:25, 1566 hits, CategoriŽn: Nu

05-05-10

Te weinig slapen is gevaarlijk

Te weinig slaap kan leiden tot een vroegtijdige dood en te veel slaap kan wijzen op een slechte gezondheid. Dat besluiten Britse en Italiaanse onderzoekers in het tijdschrift Sleep na het bestuderen van de relatie tussen slapen en sterven.

Uit een studie van zestien onderzoeken bij 1,5 miljoen mensen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Europa en Oost-Azië blijkt dat mensen, die minder slapen dan de vereiste zes à acht uur per nacht, twaalf procent meer kans hebben om vroegtijdig te sterven. Maar wie meer dan negen uur slaapt, kan een slechte gezondheid hebben.

“De gemiddelde nachtrust is fors verminderd in de moderne maatschappij. Meer mensen werken fulltime en ervaren meer sociale druk door bijvoorbeeld lange werkuren waardoor ze minder kunnen slapen. Aan de andere kant zijn er mensen die meer slaap nodig hebben dan de vereiste hoeveelheid en dat kan dan weer wijzen op een slechte gezondheid”, stelt professor Francesco Cappuccio van de Britse University of Warwick.

Lees meer »

Permalink 20:32:51, 1221 hits, CategoriŽn: Nu

29-04-10

Ondeugdelijke borstimplantaten van M-implant

Borstimplantaten van het merk M-implant scheuren en lekken snel. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft deze borstimplantaten daarom verboden. Dit meldt de Consumentenbond.

Vrouwen met deze borstimplantaten wordt geadviseerd deze te laten controleren bij de instelling waar ze zijn ingebracht. Bestaat deze instelling niet meer, dan kunnen zij bij ziekenhuizen of klinieken terecht die verzekerde zorg mogen verrichten.

De IGZ heeft een lijst opgesteld van klinieken waar de implantaten zijn gebruikt. Het gaat om Sihouetkliniek in Breda, kliniek Sportstad in Heerenveen, Medisch Centrum Scheveningen en de Citykliniek in Den Haag. Zowel de Silhouetkliniek als de Citykliniek zijn reeds gesloten.

Lees meer »

Permalink 17:39:29, 1377 hits, CategoriŽn: Nu

28-04-10

Chilipepers zorgen voor doorbraak in pijnmedicatie

Een soort capsaïcine, die voor de branderige sensatie bij rode chilipepers zorgt, veroorzaakt pijn in het menselijke lichaam. Wetenschappers van de Amerikaanse University of Texas hebben ontdekt dat het blokkeren van die stof kan leiden tot nieuwe effectieve pijnstillers.

Capsaïcine is het ingrediënt in rode chilipepers die zorgt voor de typische brandende sensatie. De stof stimuleert de receptoren op de tong die gevoelig zijn voor hitte en pijn waardoor je een branderig gevoel ervaart.

Het onderzoeksteam heeft nu ontdekt dat een soortgelijke stof in het lichaam precies voor hetzelfde effect zorgt. Als een persoon bijvoorbeeld een wonde oploopt dan laat het lichaam capsaïcine-achtige moleculen vrij. En die veroorzaken pijn.

Lees meer »

Permalink 23:39:31, 1275 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,060)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977473',
FROM_UNIXTIME(1566787210), '/index.php/gezondheid:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )