goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 10 >>
Waarde LinkedIn is verdubbeld na beursgang
Starters verdienen het meest in farmasector
Wat doen hedgefondsen eigenlijk?
UWV hielp 'boven verwachting veel' mensen
Begrotingstekort valt hoger uit
Griekenland krijgt mogelijk miljardensteun
Landen in crisis
Minima laten elk jaar €800 liggen
'Eurolanden moeten Griekenland helpen'
Banenreductie treft Nederland nauwelijks
Rijlessen duurder door km-heffing
'Armoede slaat nog hard toe'
NL'ers amper risico op armoede
Begroting 2009 eindigt met tekort van zowat 20 miljard
Twee derde meer faillissementen
Super de Boer keert liquidatiebetaling uit[Super de Boer]
'Britse banken voor 3,3 miljard in Dubai'
Tiende Vlamingen onder armoederisicogrens
Besparen tijdens feestdagen
IJsland overtuigd van goedkeuring Icesave
Nederlanders kiezen goedkopere voedingsmiddelen
Philips investeert in Chinese campus
Boeren gieten miljoenen liters melk weg
Luxe Duitse automerken doen het voorzichtig beter
Bedrijven durven overnamepad weer op
Nederlanders financieel de weg kwijt?
Bos: zelf optreden tegen bonussen
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

20-05-11

Waarde LinkedIn is verdubbeld na beursgang

Het bedrijf achter de sociale-netwerksite LinkedIn heeft een succesvolle beursgang achter de rug. De waarde van de onderneming is met 109 procent gestegen. Volgens critici is de stijging dermate hoog dat een bubbel op de loer ligt.

Bij de beursgang werden de aandelen van LinkedIn aangeboden voor 45 dollar, maar die prijs steeg al snel. Op het hoogtepunt werden de aandelen voor 122 dollar verhandeld, 173 procent boven de startprijs. Met die prijzen was LinkedIn binnen enkele uren vier keer zoveel waard als aan het begin van deze week, toen de waarde van de aandelen op 32 tot 35 dollar werd geschat, schrijft de Financial Times. Op het toppunt van de handel zou LinkedIn 11,6 miljard dollar waard zijn.

Aan het einde van de dag daalde de prijzen van de aandelen tot 94 dollar, waarmee het bedrijf 8,9 miljard dollar waard zou zijn. De stijging van 109 procent is de grootste voor een Amerikaans bedrijf sinds 2006. De beursgang wordt als een opmaat gezien voor die van het veel grotere Facebook.

Lees meer »

Permalink 19:39:38, 9458 hits, CategoriŽn: Nu

30-04-11

Starters verdienen het meest in farmasector

Hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt krijgen de hoogste salarissen in de farmaceutische en chemische sector. Academici verdienen daar gemiddeld ruim 38.000 euro bruto per jaar, hbo’ers 32.500 euro.

Dat is de uitkomst van een onderzoek dat werkgeversvereniging AWVN naar buiten bracht.

In de sector ’overige zakelijke dienstverlening’, waaronder bijvoorbeeld internet- en detailhandelsbedrijven vallen, liggen de starterslonen het laagst. Een beginnende academicus krijgt daar een gemiddeld jaarloon van bijna 32.000 euro, voor een hbo’er ligt dat bedrag op krap 30.000 euro.

Begin 2011 begonnen veel academici en hbo’ers met een salaris rond of boven het modale Nederlandse inkomen van ongeveer 33.000 euro per jaar, aldus AWVN. Aan het onderzoek deden 62 ondernemingen mee, waarvan het gros meer dan vijfhonderd medewerkers heeft.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 11:54:51, 1407 hits, CategoriŽn: Nu

01-11-10

Wat doen hedgefondsen eigenlijk?

Hoe werken hedgefondsen? Aanleiding hiervoor is het feit dat hedgefondsen er de afgelopen week van beschuldigd zijn de AEX te manipuleren, omdat die maar niet door het schijnbaar belangrijke niveau van rond de 340/343 punten wil gaan.

Op het internet is binnen een paar muisklikken alles te vinden wat een mens zou willen weten, maar zoals we allemaal weten staat daar naast een hoop wetenschappelijke artikelen en onderzoeken ook veel onzin. Daarom is het zaak de betrouwbare bronnen uit de kletspraat te ziften. Hoewel onderstaande spoedcursus verre van wetenschappelijk is, wil ik op deze manier toch mijn bijdrage leveren aan de verheffing van de mensheid.

Ik begin met de vraag die vrijwel altijd als eerste gesteld wordt: wat is het verschil tussen een beleggingsfonds en een hedgefonds? Welnu, een beleggingsfonds mag alleen kopen (long gaan) en een hedgefonds kan ook anticiperen op een daling van de koersen (short gaan). Om als hedgefonds opgenomen te worden in de Hollandse Hedge Fund Index en de daarop gebaseerde tracker, is dan ook een van de voorwaarden dat er zowel long- als shortposities moeten kunnen worden ingenomen.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 11:36:47, 1743 hits, CategoriŽn: Nu

02-04-10

UWV hielp 'boven verwachting veel' mensen

De economische crisis heeft in 2009 bij uitkeringsinstantie UWV tot enorme drukte geleid. Er meldden zich ruim 676.000 werkzoekenden, bijna 200.000 meer dan in 2008. UWV hielp ruim een kwart miljoen mensen aan het werk.

Bestuursvoorzitter Joop Linthorst toonde zich bij de presentatie van het jaarverslag niet ontevreden. ,,We hebben boven verwachting veel mensen naar werk weten te begeleiden.'' Van deze groep hadden bijna 200.000 mensen recht op een werkloosheidsuitkering. Ook hielp het UWV elfduizend mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en 13.000 mensen die nog aan het werk waren maar met werkloosheid werden bedreigd. Door de steeds intensievere samenwerking met gemeenten kon het UWV 24.000 bijstandsgerechtigden en 9400 mensen zonder recht op een uitkering naar een nieuwe baan bemiddelen.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 11:00:42, 2249 hits, CategoriŽn: Nu

26-02-10

Begrotingstekort valt hoger uit

Het nationale begrotingstekort over 2009 valt hoger uit dan eind vorig jaar werd verwacht. Het tekort komt uit op 5,3 procent, waar in november nog gerekend werd op 5,1 procent. Op Prinsjesdag werd nog uitgegaan van een tekort van 4,8 procent.

Dat blijkt uit de Voorlopige Rekening die de afgetreden minister van Financiën Wouter Bos naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De verslechtering van 0,2 procentpunt ten opzichte van november komt door tegenvallers bij de belasting- en premie-inkomsten en bij de zorguitgaven. Ook is het saldo negatief beïnvloed doordat het Centraal Bureau voor de Statistiek een deel van de steun aan ABN Amro in 2009 meerekent bij het tekort.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 07:46:14, 1139 hits, CategoriŽn: Nu

22-02-10

Griekenland krijgt mogelijk miljardensteun

Het noodlijdende Griekenland krijgt mogelijk voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljard euro aan financiële hulp van de eurolanden. Het Duitse ministerie van Financiën heeft bekendgemaakt dat deze optie momenteel overwogen wordt, zo schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Elk euroland betaalt zijn deel naar gelang de hoeveelheid kapitaal die het bij de Europese Centrale Bank heeft staan, aldus Der Spiegel. De hulp zou deels uit kredieten, deels uit borgstellingen moeten bestaan. Dat laatste betekent dat de eurolanden zich garant stellen dat Griekenland zijn leningen terugbetaalt.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 19:46:33, 4534 hits, CategoriŽn: Nu

18-02-10

Landen in crisis

Steeds meer landen komen in de financiële problemen. Eerst was alle aandacht gericht op Griekenland, nu zijn er twijfels over andere Zuid-Europese landen. Kan Nederland ook zo in de problemen komen, ik beleg in Nederlandse staatsobligaties? Hoe kunnen die groeiende staatsschulden weer terugbetaald worden?

Het Centraal Planbureau verwacht dat eind 2010 de staatsschuld in Nederland rond de €381 miljard zal zijn. De toename ten opzichte van 2009 is ongeveer €35 miljard aan schuld. De staatsschuld per inwoner is eind 2010 ongeveer €23.000 per inwoner. Uitgaande van een rente van 3% betalen we dus gemiddeld per inwoner circa €690 rente per jaar.

Een gebruikelijke vergelijking tussen landen is die van de omvang van de staatsschuld met het bruto binnenlands product (bbp). In Nederland is de staatsschuld ongeveer 65% van het bbp. De norm in Europa is echter een staatsschuld van 60% van het bbp. In sommige andere landen is de schuld inmiddels boven de 100% van het bbp.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 15:43:53, 1074 hits, CategoriŽn: Nu

16-02-10

Minima laten elk jaar €800 liggen

Mensen met een laag inkomen kunnen zo slecht de weg vinden in het oerwoud van gemeentelijke en nationale regelingen om hun inkomen aan te vullen, dat veel voorzieningen onbenut blijven.

Zij lopen daardoor bedragen mis van tussen de €800 en €1500, concluderen medewerkers van Stimulansz, een stichting die gemeenten en dienstverleners adviseert over sociale zaken.

Woordvoerder Martijn Schut van Stimulansz: „De overheid, in het bijzonder de Belastingdienst en gemeenten, heeft allerlei regelingen om het minimuminkomen aan te vullen. Met name bij de Belastingdienst blijft veel geld liggen.” Gemiddeld gaat het volgens Schut om een bedrag van ongeveer €800, maar bij een grote groep minima loopt dat al snel op tot €1500.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 01:43:10, 1021 hits, CategoriŽn: Nu

10-02-10

'Eurolanden moeten Griekenland helpen'

De landen uit de eurozone moeten bereid zijn om Griekenland de helpende hand te bieden bij zijn financiële problemen. Dat zei de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, tegen het Franse radiostation RTL. ,,De eurolanden kunnen het zich niet veroorloven om Griekenland niet op de een of andere manier te helpen.''

Het IMF is zelf ook bereid om Griekenland bij te staan, voegde Strauss-Kahn eraan toe. ,,Als we worden gevraagd om in te grijpen, dan doen we dat. Maar ik begrijp het helemaal als de Europeanen het probleem zelf willen oplossen.''

Volgens Strauss-Kahn staat Griekenland ondanks het enorme overheidstekort en de torenhoge schuld niet op het punt failliet te gaan. Hij zei er alle vertrouwen in te hebben dat de Griekse regering de moeilijke maatregelen zal doorvoeren die nodig zijn om de tekorten terug te dringen.

Tags: economie

Permalink 13:43:17, 1333 hits, CategoriŽn: Nu

08-02-10

Banenreductie treft Nederland nauwelijks

De extra banenreductie bij Shell zal nauwelijks effect hebben op de Nederlandse onderdelen van het olieconcern. Dat heeft bestuursvoorzitter Peter Voser gezegd in een toelichting.

Shell wil nog eens duizend werknemers ontslaan om een kostenbesparing van ten minste 1 miljard dollar te realiseren. Vorig jaar werd het ontslag van vijfduizend werknemers aangekondigd. ,,Daarin zit het grootste effect op de Nederlandse activiteiten'', aldus Voser. Het gaat in Nederland om circa achthonderd banen.

Tags: economie

Permalink 21:43:03, 1096 hits, CategoriŽn: Nu

04-02-10

Rijlessen duurder door km-heffing

De kilometerheffing stuwt de prijzen voor rijlessen omhoog. Rijschoolhouders houden rekening met tariefstijgingen tot tien procent. Een rijbewijs wordt tientallen tot honderden euro's duurder.

Vooral rijschoolhouders die ver van de examencentra van het CBR gevestigd zijn, verwachten dat de heffing flink in de papieren zal lopen. Nadat de leerling thuis is afgehaald, moeten soms tientallen kilometers gereden worden voor het oefengebied bereikt is.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 19:43:38, 1572 hits, CategoriŽn: Nu

31-01-10

'Armoede slaat nog hard toe'

Ruim anderhalf miljoen Nederlanders lopen het risico door de crisis in armoede te raken. Daarvoor waarschuwt staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken).

"De cijfers tonen dat we misschien door het diepste dal van de crisis heen zijn, maar voor de lagere inkomens en mensen die komende tijd hun baan verliezen wordt het echt heel heftig", aldus Klijnsma in een exclusief interview met De Telegraaf. "De werkloosheid ijlt nog lang na."

Getroffen gezinnen moeten er rekening mee gaan houden dat ze soms nog maar de helft van hun oude inkomen kunnen uitgeven. "En dat zijn niet alleen mensen met een minimuminkomen. Ook modale gezinnen kunnen met de werkloosheidsgolf echt in de problemen komen vanwege hun hoge maandelijkse lasten die gewoon doorlopen", waarschuwt de PvdA-bewindsvrouw.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 09:43:53, 2357 hits, CategoriŽn: Nu

21-01-10

NL'ers amper risico op armoede

Van alle Europeanen behoren Nederlanders tot de groep die weinig kans loopt om in armoede te vervallen. Hier heeft slechts 11 procent een inkomen dat onder de armoedegrens ligt. Van de 27 EU-landen is dat alleen lager in Tsjechië (9 procent), meldde statistisch bureau Eurostat.

Het grootste gevaar op armoede lopen de inwoners van Letland. In deze Baltische republiek heeft 26 procent een inkomen onder de armoedegrens. Het EU-gemiddelde ligt op 17 procent, zo blijkt uit het onderzoek over 2008.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 01:54:51, 4310 hits, CategoriŽn: Nu

17-01-10

Begroting 2009 eindigt met tekort van zowat 20 miljard

België heeft 2009 afgesloten met een tekort op de begroting van 5,9 procent van het bruto binnenlands product (BBP) of ongeveer 20 miljard euro. Dat heeft de federale regering bekendgemaakt. De schuld bedroeg 97,9 procent van het BBP.

Dank zij een lichte herneming van de economie klokt het begrotinstekort net onder de zes procent van het BBP af, iets beter dan voorzien in oktober 2009.

De dalende fiscale inkomsten als gevolg van de economische crisis zijn de belangrijkste reden dat het tekort in 2009 snel is opgelopen.

De fiscale inkomsten daalden met 8,2 procent. Van 93,6 miljard in 2008 liepen ze vorig jaar terug tot 85,92 miljard.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 01:54:21, 978 hits, CategoriŽn: Nu

30-12-09

Twee derde meer faillissementen

Het aantal faillissementen in Nederland is dit jaar met 68 procent toegenomen tot 7045, vergeleken met 2008. Dat blijkt uit een gepubliceerd onderzoek van informatieleverancier Dun & Bradstreet.

Vooral de bouw, de industrie en financiële dienstverleners hadden het zwaar. In deze sectoren groeide het aantal faillissementen met 87 tot 105 procent. De maand mei liet met een percentage van 121 de sterkste groei zien van het aantal bedrijven dat op de fles ging. December wordt naar verwachting de maand met de kleinste toename van het aantal faillissementen.

Volgens de onderzoekers is het opvallend dat dit jaar veel grote ondernemingen failliet gingen. Te denken valt aan autobedrijf Kroymans, DSB Bank en de Entertainment Group van Marco Borsato.

Tags: economie

Permalink 15:14:10, 1588 hits, CategoriŽn: Nu

28-12-09

Super de Boer keert liquidatiebetaling uit[Super de Boer]

Supermarktconcern Super de Boer betaalt aan aandeelhouders 4,82 euro per aandeel als voorschot op de zogeheten liquidatie-uitkering. Dat meldde Super de Boer, dat is overgenomen door branchegenoot Jumbo,.

Het gehele vermogen dat voor aandeelhouders ter beschikking staat, is daarmee uitgekeerd, aldus Super de Boer. Er volgt dus geen slotuitkering aan aandeelhouders.

Door de overname wordt de beursnotering van Super de Boer op 19 januari 2010 beëindigd. Vanaf wordt de handel in de aandelen geschorst.

Tags: economie

Permalink 16:14:57, 922 hits, CategoriŽn: Nu

06-12-09

'Britse banken voor 3,3 miljard in Dubai'

Britse bankconcerns zijn voor een totaal bedrag van circa 3,3 miljard euro blootgesteld aan Dubai World. Daarmee hebben zij, van alle buitenlandse banken, het meeste geld uitstaan bij de in financiële problemen geraakte investeringsmaatschappij van het Arabische emiraat Dubai. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times.

Royal Bank of Scotland zou met een bedrag van tussen de 660 miljoen euro tot 1,3 miljard euro de grootste blootstelling hebben. HSBC, Standard Chartered en Lloyds draaien voor de rest van het bedrag op. Dubai kondigde vorige week aan de betalingen aan schuldeisers met een halfjaar op te schorten wegens de financiële problemen.

Tags: economie

Permalink 17:52:47, 1322 hits, CategoriŽn: Nu

05-12-09

Tiende Vlamingen onder armoederisicogrens

Eén op de tien Vlamingen leeft van een inkomen dat onder de armoederisicogrens ligt. Dat blijkt uit het Jaarboek 2009 over armoede en sociale uitsluiting van de universiteit Antwerpen.

Volgens de onderzoekers is dat een status quo tegenover het jaar voordien. Sommige groepen lopen een hoger risico.

Zo leeft 27,6 procent van de alleenstaande ouders in armoede. Ook voor alleenstaanden (21,7 procent) en 65-plussers (22,3 procent) ligt het armoederisico hoog.

Volgens socioloog Jan Vranken sluipt de armoede de middenklasse binnen.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 19:52:37, 1386 hits, CategoriŽn: Nu

19-11-09

Besparen tijdens feestdagen

Het is eenvoudig om te besparen op alledaagse uitgaven.

December is voor velen een dure maand, vanwege de cadeaus en luxe etentjes. Lezeres Everline Kok stuurde een originele bespaartip in. Zij bespaart op het inpakpapier waarmee presentjes ingepakt worden. "Ik gebruik altijd de bladzijden uit de oude speelgoedboeken van de grote speelgoedwinkels. Deze bladzijden zien er heel vrolijk uit en zijn ideaal om cadeautjes mee in te pakken. De buitenkant van het cadeau is dan al interessant voor de kinderen!"

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 07:39:53, 1281 hits, CategoriŽn: Nu

18-11-09

IJsland overtuigd van goedkeuring Icesave

De IJslandse minister van Buitenlandse zaken is vol vertrouwen dat het parlement volgende week goedkeuring zal geven de leningen terug te betalen aan Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om tegoeden van spaarders bij de IJslandse spaarbank Icesave, die vorig jaar failliet ging.

,,Ik ben vrij zeker dat het doorgaat. Net, maar het gaat door volgende week'', aldus Ossur Skarphedinsson in een interview met persbureau Reuters tijdens een bezoek in Brussel.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 12:39:50, 4413 hits, CategoriŽn: Nu

17-11-09

Nederlanders kiezen goedkopere voedingsmiddelen

Ruim de helft van alle Nederlanders kiest sinds de kredietcrisis voor goedkopere voedingsmiddelen. Dat blijkt uit nieuw consumentenonderzoek in opdracht van het Voedingscentrum.

Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking geeft aan dat ze minder te besteden hebben sinds de kredietcrisis. De resultaten van het onderzoek zijn op 17 november bekend gemaakt tijdens het symposium `Goedkoop eten moet gezonder!'.

Van de 900 ondervraagden geeft 61% aan vaker aanbiedingen te kopen in de supermarkt. 51% kiest vaker huismerken en goedkopere merken. Dit geldt vooral voor mensen die aangeven dat ze minder te besteden hebben.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 23:39:08, 2419 hits, CategoriŽn: Nu
Philips investeert in Chinese campus

Elektronicaconcern Philips investeert de komende vijf jaar 36 miljoen euro in een Chinese campus voor medische scanapparatuur. Er zullen ongeveer vijfhonderd mensen gaan werken.

Dat maakte Philips bekend. Het nieuwe complex combineert een onderzoekscentrum met productie voor de Chinese markt. De bouw van de campus moet in 2012 zijn afgerond.

Tags: economie

Permalink 14:39:09, 1231 hits, CategoriŽn: Nu

17-09-09

Boeren gieten miljoenen liters melk weg

Europese en Waalse melkveehouders zetten hun acties tegen de lage melkprijs voort. In Ciney verzamelden enkele duizenden melkboeren met honderden tractoren om er miljoenen liters melk weg te gieten.

Boze boeren hebben de voorbije dagen in Wallonië al honderdduizenden liters melk uitgegoten. De belangengroep MIG (Milk Producer Interest Group), die lid is van de Europese koepel EMB (European Milk Board), riep op 10 september een staking uit.

De Boerenbond distantieerde zich van de manier waarop landbouwers in Wallonië tegen de lage melkprijzen protesteren. Ook het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) vindt melk vergieten niet de juiste manier van actie voeren.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 23:55:01, 3284 hits, CategoriŽn: Nu

10-09-09

Luxe Duitse automerken doen het voorzichtig beter

Het lijkt wat beter te gaan met de verkopen van de luxe automerken BMW en Audi. BMW verkocht over de maand augustus bijna 92.000 auto’s, 9,7 procent minder vergeleken met augustus vorig jaar. De daling is echter minder scherp dan voorgaande maanden.

„Ik ben voorzichtig optimistisch dat we de komende maanden weer op het groeipad raken”, zegt Ian Robertson, commercieel directeur bij BMW.

Audi lukte het vorige maand niet om voor de derde maand op rij meer auto’s te verkopen. Toch presteerde het Volkswagenonderdeel beter dan de concurrenten met een daling van slechts 2,7 procent tot 65.900 auto’s.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 08:44:53, 1351 hits, CategoriŽn: Nu

09-09-09

Bedrijven durven overnamepad weer op

De economie trekt weer wat aan en de overnamemachine van het bedrijfsleven lijkt weer overuren te draaien. Logisch, volgens marktkenners: bedrijven met een flinke oorlogskas met de drang om te groeien zijn nu spekkoper.

De laatste weken verschenen tal van mediaberichten over grote overnames en fusies van vooral Amerikaanse concerns. Het overnamenieuws kwam vanuit alle hoeken, uiteenlopend van de voedingsmiddelentak tot de financiële sector. De overnameprooien worden vrijwel altijd betaald met contanten en, geholpen door de stijgende beurskoersen, eigen aandelen.

Het jongste voorbeeld is het miljardenbod van Kraft, eigenaar van onder meer chocolademerk Milka, op de Britse chocoladeproducent Cadbury. Cadbury heeft het bod van 16,7 miljard dollar (11,6 miljard euro) echter van tafel geveegd. Het vindt het te weinig.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 18:44:09, 1241 hits, CategoriŽn: Nu

08-09-09

Nederlanders financieel de weg kwijt?

Onlangs is een onderzoek gedaan naar de financiële kennis van Nederlanders. Daaruit concludeert men dat de Nederlander te weinig financiële kennis heeft. Misschien nog wel erger is dat zij dit niet of onvoldoende beseffen. Dat vormt een gevaarlijke cocktail met de kredietcrisis die van steeds meer Nederlanders financieel haar tol eist en nog zal gaan eisen.

De resultaten van het onderzoek zijn wat ongelukkig gecommuniceerd. Als men niet weet hoeveel rente er betaald moeten worden op een persoonlijke lening of op een negatief saldo op de betaalrekening, dan wil dat nog niet zeggen dat de financiële kennis onvoldoende is. Als u geen lening nodig heeft en niet rood staat, dan is de kans groot dat u daarvan niet op de hoogte bent.

Desondanks is het beeld wel herkenbaar. Wekelijks kunt u op de televisie in verschillende programma's zien hoe mensen in financiële problemen worden geholpen. We moeten aannemen dat dit het topje van de ijsberg is, want wie wil er met zijn of haar financiële problemen op televisie komen? Veel mensen met financiële problemen zullen dit net zolang mogelijk verborgen willen houden totdat het echt niet meer vol te houden is. Het werkelijke aantal mensen dat in financiële problemen is, zal aanmerkelijk groter zijn.

Het vreemde is dat we in Nederland in vergelijking met veel andere landen in de wereld rijk zijn. Hoe is het dan toch mogelijk dat er zoveel mensen in financiële problemen komen. De enige verklaring is dat steeds meer mensen niet (meer) met geld kunnen omgaan.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 15:44:36, 1310 hits, CategoriŽn: Nu
Bos: zelf optreden tegen bonussen

Minister Wouter Bos (Financiën) wil desnoods zelf optreden tegen bonussen in de bankwereld als er geen internationale afspraken komen over maatregelen. „We zullen niet terugschrikken om desnoods zelf iets te regelen”, zei Bos in het tv-programa NOVA.

Bos nam dit weekeinde in Londen deel aan voorbereidend overleg van ministers van Financiën van de G20, de twintig belangrijkste economieën. Nederland is geen G20-land, maar schuift dankzij een uitnodiging van de Amerikaanse president Barack Obama aan bij de G-20-top, eind deze maand in Pittsburgh..

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 00:44:47, 1354 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,070)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977908',
FROM_UNIXTIME(1566790981), '/index.php/economie:', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )