goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Avebe moet ontslagen rokers weer aannemenNOS op 3FBI onderzoekt hacken van sterren »
Advertentie

16-09-11

Google koopt duizend patenten van IBM voor verdediging Android

Google heeft in totaal 1023 patenten overgenomen van IBM, om zo zijn Android-besturingssysteem beter te kunnen verdedigen tegen bedrijven die patentzaken aanspannen. Veel Android-fabrikanten zijn in dergelijke rechtszaken verwikkeld.

De internetgigant bevestigde de aankoop van de patenten tegenover Bloomberg, maar liet niet weten hoeveel het ervoor heeft betaald. Het bedrijf wil zich met de patenten wapenen tegen bedrijven als Microsoft en Apple, die Android-fabrikanten aanklagen wegens patentinbreuk. De internetgigant gaf zelf verder geen details over de aankoop, maar op de website van de Amerikaanse USPTO is een lijst te vinden met alle patenten die van eigenaar verwisselen. De patenten beschrijven vele technieken, maar zijn waarschijnlijk vooral gericht op gebruik voor mobiele apparaten.

Follow up:

Eerder liet Google al weten dat een aantal concurrenten, waaronder Microsoft en Apple, een campagne tegen Android voert door patenten op te kopen. Onlangs slaagden Microsoft en Apple erin om, in samenwerking met andere bedrijven, patenten van Nortel te bemachtigen. Google had ook op de patenten geboden. Zelf nam de internetgigant onlangs Motorola Mobility over voor 12,5 miljard dollar.

Onder andere Samsung, HTC en Motorola zijn gewikkeld in een juridisch gevecht met Microsoft en Apple op het gebied van patenten. Er zijn verscheidene aanklachten ingediend in diverse landen. Onlangs werd bekend dat HTC inbreuk maakt op twee patenten van Apple en werd een verkoopverbod ingesteld voor de Galaxy-tablets in Duitsland.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:41:42, 3211 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,748)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,871)
 • Redacteur gezocht! (184,224)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,166)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds