goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Dronken kinderen doelwit boa'sGestolen fiets na 18 jaar weer bij eigenaar »
Advertentie

11-07-11

Lange Frans en Baas B sluiten ‘vrede’

Lange Frans en voormalig rappartner Bart Zeilstra hebben definitief een punt gezet achter hun financiële conflict én hun vriendschap. Na maanden van zakelijk onenigheid hebben Frans en Bart een overeenkomst gesloten.

Maar van de jarenlange vriendschap is niets meer over. „Er is echt teveel gebeurd”, vertelt Frans. Frans en zijn vrouw Daniëlle halen opgelucht adem. Eindelijk is er een definitief einde gekomen aan een periode die zij omschrijven als ’een hel’. Frans kreeg problemen met de belastingdienst en moest zijn studio opgeven. Daarbij kwam dan nog de arrestatie van Daniëlle inclusief twee nachten in de cel. Allemaal voortvloeisels uit een financieel conflict tussen twee zangers, Lange Frans en Baas B., die ooit elkaars beste vrienden waren.

Alle studioapparatuur behoort aan Frans toe, een nog openstaande bankrekening lossen ze samen af en Bart draagt de aandelen van hun voormalige gezamenlijke bv over aan Frans. Dat zijn afspraken die in de overeenkomst worden genoemd. Frans en Daniëlle: „We kunnen dit boek eindelijk dichtslaan en weggooien.”

Follow up:

Voor het eerst sinds ruim een jaar heeft Frans zijn vroegere allerbeste vriend, met wie hij opgroeide in Diemen, weer in de ogen gekeken in de kamer van zijn advocaat Thomas van Vugt. Frans: „De sfeer was vreemd, maar Bart liet wel merken dat hij ook graag wilde dat hier een einde aan kwam.”

Ooit vormden Frans en Bart het succesvolle duo Lange Frans en Baas B. Ze scoorden hits met ondermeer de nummers Moppie, Zinloos en Het land van… Totdat Bart in een dip raakte en besloot gas terug te nemen. Hij vertelde eerder in deze krant: „Doordat ik te hard had gewerkt, was ik mijn inspiratie kwijtgeraakt. Ik dacht dat ik die nooit meer zou terugkrijgen. Toen ook nog mijn vriendin nog opstapte, raakte ik zwaar in de put.” Bart doelde met deze uitspraak op zijn verbroken relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Bart krabbelde weer overeind maar gaf in maart 2009 aan toch te willen stoppen. Frans: „Doordat onze toenmalige manager en boekhouder de zaken niet goed hadden geregeld, is er van alles misgegaan. Helaas heeft Bart nooit de moeite genomen om mee te werken aan een oplossing en moest ik alles alleen opknappen.”

Daniëlle, die over ruim drie maanden een dochtertje verwacht, is het zakelijke conflict tussen Frans en Bart niet in de koude kleren gaan zitten. Zij hield Bart al tijden verantwoordelijk voor de financiële chaos waar het gezin zich vorig jaar in bevond. „Bart kwam naar mijn mening zijn afspraken niet na en liet Frans voor alle kosten opdraaien. Nadat Frans jarenlang voor suikeroom had gespeeld, en wij zelf problemen kregen met de belastingdienst, heb ik Frans voor het blok gezet.”

De rapper en zijn vrouw zijn toen ook tijdelijk uit elkaar geweest. „Ik kon het niet aanzien. Ik heb Frans zijn ogen laten openen en hem de ruimte gegeven dit op te lossen door even apart te wonen. Vriendschap maakte in dit geval echt blind. Gelukkig kwam hij daarna weer thuis.”

Hoewel Frans en Daniëlle hun huwelijkscrisis samen overwonnen, werd het zakelijk conflict met Bart niet opgelost. In oktober liep bij Daniëlle de emmer over en ging zij samen met haar moeder op weg naar Bart om verhaal te halen. Dat eindigde in een arrestatie omdat er in de bestelbus waar Daniëlle vermoedelijk in reed een wapen werd gevonden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:39:55, 1261 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,094)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,720)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,522)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1978843',
FROM_UNIXTIME(1566796849), '/index.php/2011/07/11/lange-frans-en-baas-b-sluiten-vrede', 'direct', '', NULL, 1, '18.205.176.100', 625 )