goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Koude kernfusie binnenkort commercieel levensvatbaarVodafone lanceert eigen kanaal in Android Market »
Advertentie

09-07-11

Onderwijs gezien door een Leek.

Kinderen kunnen tot hun 18e jaar studeren en een diploma gaan halen, wat uiteraard goed is. Wat wel opvalt is dat als ze een werkstuk maken en een goed cijfer halen en je nadien vraagt hoe kom je aan het verhaal en vertel er iets over, dan weten ze maar erg weinig, en als je vraagt heb je het van Google afgehaald dan beantwoorden ze dat bevestigend. Deze instelling is iets nonchalant en heeft weinig meerwaarde. Zou het ook zo gaan met andere onderwerpen vraag je bij jezelf dan af.

Ze leren veel vakken om algemene kennis te verwerven, en als ze dan verder willen studeren maken ze geen echte keuze voor hun toekomst als werknemer of werkgever in de maatschappij. Ze blijven gewoon studeren om maar diploma’s te halen want dat staat goed op hun sollicitatie lijst en kunnen ze een hoger inkomen verwerven. Daar is niets op tegen, maar veel mensen komen later in een veel lagere functie terecht doordat ze geen juiste mentaliteit of karakter eigenschappen hebben. Dat is mede het gevolg van de zesjes cultuur wat te betreuren is. Ze worden te nonchalant.

Follow up:

Komen ze van een universiteit met een diploma, dan moeten ze nog geplaatst zien te worden in de maatschappij, en hebben op hoge leeftijd nog maar weinig ervaring en moeten vaak van onderaf beginnen, maar wensen wel een top salaris en dan kom je al gauw bij een overheidsinstelling als ambtenaar terecht. In het bedrijfsleven zijn ze vaak in aanvang ook te nonchalant en denken gelijk manager te zijn, maar dan moet je wel de kwaliteiten bezitten en met werknemers die ongeschoold zijn om kunnen gaan, want deze mensen weten vaak meer uit de praktijk dan wat anderen op school geleerd hebben, en dat wordt vaak onderkend.

Een ander eikel punt is dat veel afgestudeerden terug gaan naar het land van herkomst of emigreren gaan, en dan is het interessant dat ze hier goed opgeleid zijn, maar heeft onze maatschappij er weinig aan. Dan vraag je bij jezelf af is dat nu de bedoeling van het kosten verslindende studeren van veel mensen die nadien vertrekken. Uiteraard is het zinvol dat er hoog geschoolde mensen en wetenschappers zijn, maar als men veel onderzoek gaat doen om mensen 1000 jaar te willen laten worden is dat verspilling van kapitaal waar men beter onderzoek kan doen om mensen tot 90 jaar een zinvol leven voor te bewerkstelligen zonder dat ze met een ondraaglijke ziekte moet leven.

Hoe realistisch zijn wij met elkaar bezig?

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:39:18, 1261 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (853,596)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,023)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,322)
 • Redacteur gezocht! (156,970)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,999)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,782)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,108)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,764)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,952)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,069)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,384)
 • More...


Archief


XML Feeds