goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Canon overweegt compact camera zonder spiegelhuisOnderwijs gezien door een Leek. »
Advertentie

09-07-11

Koude kernfusie binnenkort commercieel levensvatbaar

Koude kernfusie bestaat maar de media besteden er nog geen aandacht aan. Experimenten worden rond de hele wereld uitgevoerd en er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs.

Het is nu mogelijk om energie te produceren met behulp van veel voorkomende hulpbronnen zonder te vervuilen. Het plan is om voor 2012 koude kernfusiecentrales te bouwen.

Gecontroleerde experimenten zijn uitgevoerd in Rusland, de Amerikaanse staat Californië, Italië en Japan en het blijkt keer op keer dat koude kernfusie echt is. Eén van de experimenten is uitgevoerd door professor Yoshiaki Arata van de Universiteit van Osaka in Japan.

Follow up:

Daarnaast werd de E-Cat of Energy Catalyzer van Andrea Rossi dit jaar op verschillende plaatsen getest. Op 14 januari jongstleden organiseerden de uitvinders Focardi en Rossi een persconferentie om hun 10-kW generator te introduceren. Een ander experiment, uitgevoerd door de Universiteit van Bologna, toonde aan dat het apparaat 18 uur lang 15 kW genereerde. Er zijn plannen om voor het einde van dit jaar 200 kleine eenheiden aan elkaar te koppelen om een 1 megawatt centrale te construeren.

Maar hoe werkt het? Koude kernfusie is niet magisch maar kan een miraculeus effect op onze toekomst hebben. Het gaat om een chemische reactie waarbij warmte vrijkomt. Vindt deze reactie plaats in water dan neemt de temperatuur van het water toe. Nikkelpoeder wordt gebruikt als brandstof, één van de meest voorkomende metalen op Aarde.

Stoommachines verhitten water met behulp van kolen. Bij koude kernfusie wordt het water verhit door de consumptie van nikkel in plaats van de verbranding van bijvoorbeeld kolen.

De herontdekking komt op een goed moment en kan de olie-industrie geheel overbodig maken. Waarom besteden de media geen aandacht aan koude kernfusie? Het is erg aannemelijk dat een aantal grote corporaties, zoals oliebedrijven, de mediakanalen opdracht geven niets naar buiten te brengen over koude kernfusie. Wanneer koude kernfusiecentrales worden gebouwd zou de prijs van energie drastisch omlaag gaan waardoor de huidige energiebedrijven overbodig worden.

Een ontdekking van deze omvang kan echter niet lang meer stil worden gehouden. Het ligt derhalve in de lijn der verwachting dat we tegen het einde van dit jaar meer gaan horen over koude kernfusie.

Dr. Brian Josephson won in 1973 de Nobelprijs voor de Natuurkunde en heeft onlangs onderstaande video gepubliceerd op YouTube waarin hij samen met professor Judith Driscoll van de Cambridge Universiteit probeert de media wakker te schudden over dit onderwerp.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:39:16, 2413 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (853,616)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,024)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,327)
 • Redacteur gezocht! (156,970)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,999)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,782)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,108)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,952)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,069)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,384)
 • More...


Archief


XML Feeds