goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Nieuwe tv-zender TLC blijft onder 60.000 kijkersBritse bejaarde 27 uur ondersteboven »
Advertentie

08-07-11

Onderzoek naar tentamenfraude Inholland

De Hogeschool Inholland doet onderzoek naar fraude bij tentamens. Dit naar aanleiding van berichten dat studenten Mondzorgkunde in Amsterdam de vragen en antwoorden van een aantal tentamens hebben gefotografeerd. Een student van de opleiding Mondzorgkunde zegt in De Volkskrant dat er het afgelopen jaar bij vier belangrijke tentamens is gefraudeerd.

Tijdens inzagemomenten van onder andere 'kindertandheelkunde' en 'parodontologie' zouden volgens de anonieme student foto's zijn gemaakt. Die foto's, waar de opgaves en de juiste antwoorden op staan, werden doorgespeeld aan medestudenten.

Die studenten hoefden alleen nog maar de herkansing te maken, want het tentamen was hetzelfde. "Het is hier een leerfabriek. Men heeft geen zin om nieuwe toetsvragen te bedenken", zegt de student in de Volkskrant. De medestudenten konden daarmee "moeiteloos een 9 of 10" halen.

Follow up:

Of dit echt zo is gegaan, onderzoekt Inholland. "Het onderzoek loopt nu. We hebben wel al de cijfers van twee tentamenperiodes bekeken en daar zijn geen afwijkende resultaten te zien. Het is niet zo dat een hele klas een tien heeft," laat een woordvoerster weten. Volgens Inholland is een herkansing niet exact hetzelfde als het eerste tentamen.

Inholland betreurt het dat de student naar de media is gestapt. De school komt, nu deze zaak naar buiten is gekomen, weer negatief in het nieuws. Is het niet zo dat tentamenfraude vaker voorkomt, maar dat de focus nu op Inholland ligt vanwege de eerdere berichten over diplomafraude op de school?

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:39:28, 1029 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (853,774)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,044)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,356)
 • Redacteur gezocht! (156,974)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,002)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,788)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,108)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,770)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,953)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,072)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,388)
 • More...


Archief


XML Feeds