goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Facebook baas meest populair op Google +Grolsch Veste deels ingestort »
Advertentie

07-07-11

Dode bij instorting stadion FC Twente

Bij het instorten van een deel van het dak van De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, is één dode gevallen. Er zijn vijftien gewonden, waarvan twee zwaargewond. Dit heeft burgemeester Den Oudsten om half drie bekendgemaakt in een persconferentie op het stadhuis in Enschede. Hij sprak van 'een groot drama'.

In eerste instantie werd gesproken over dertien gewonden. Later bleek dat twee licht gewonden op eigen houtje richting het ziekenhuis waren afgereisd, aldus een woordvoerder van de gemeente. Tien gewonden worden momenteel nog behandeld in het ziekenhuis.

De andere gewonden konden ter plaatse worden behandeld. Om 18.30 uur wordt op het stadhuis van Enschede opnieuw een persconferentie gegeven.

Over de aard van de verwondingen kon de burgemeester niets zeggen. Hij voegde daaraan toe: "Wij gaan ervan uit dat het allemaal bouwvakkers zijn'', aldus Den Oudsten.

Er wordt momenteel nog steeds met speurhonden en camera's gezocht naar mogelijke gewonden. Ook wordt er nog contact gezocht met de familie van de overledene en de gewonden.

Den Oudsten bezoekt samen met Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente, het stadion.

Follow up:

Bij het stadion staan enige tientallen belangstellenden. De sfeer is gelaten. Verscheidene media maken opnames. Er staan een handjevol straalwagens, waaronder een van het Duitse tv-station WDR.

Omstreeks 12 uur donderdagmiddag stortte een deel van het dak in. Er vindt een verbouwing in het stadion plaats. Waardoor de constructie in heeft kunnen storten is nog niet duidelijk.

Volgens Jan van Halst vorderde de verbouwing tot nu toe naar behoren. Volgens hem heerst er grote verslagenheid onder de spelersgroep. Supporters is opgeroepen niet naar het stadion te komen.

De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig. De brandweer probeert de dakconstructie op te tillen. Het gehele stadion is ontruimd.

Slachtoffers die niet gewond zijn geraakt, maar de instorting wel van dichtbij hebben meegemaakt worden opgevangen bij de nabijgelegen bioscoop Cinestar. In hotel De Broeierd in de Hengelosestraat is een opvanglocatie voor familieleden van de slachtoffers ingericht.

Familieleden van mogelijke slachtoffers kunnen bellen met het telefoonnummer 053-4818000. Voor algemene informatie rond de instorting is het telefoonnummer 053-4815000 opengesteld.

Ooggetuigen zagen rond het middaguur hoe bouwvakkers voor hun leven renden op het moment dat de dakconstructie het begaf en instortte. Volgens een getuige liepen er constructeurs op het dak toen dit inzakte.

''Het zakte met veel lawaai als een kaartenhuis in elkaar'', aldus de ooggetuige die het drama vanuit een kantoorpand naast het stadion zag. ''Het inzakken begon aan de buitenkant, aan de kant van het spoor.''

"Het leek alsof er een grote storm op komst was en alles in het gebouw begon te trillen. We dachten eerst aan een aardbeving", aldus een ooggetuige op de radio van RTV Oost, die op het moment van de instorting in het stadion aanwezig was. Het station sprak ook met een bouwvakker, die letterlijk voor zijn leven heeft moeten springen.

Het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste, was deze zomer toe aan zijn tweede grote uitbreiding. Door het verhogen van de korte zijde zou het onderkomen van de bekerwinnaar in het nieuwe seizoen plaats bieden aan ruim 30.000 toeschouwers.

Twee leden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar het stadion van voetbalclub FC Twente. ''We gaan ter plaatse kijken, maar bekijken pas later of wij ook daadwerkelijk een onderzoek uitvoeren’’, zei een woordvoerder.

Voorzitter Joop Munsterman heeft het trainingskamp van FC Twente in Zeeland inmiddels verlaten en is onderweg naar Enschede. De spelersgroep werd in het hotel op de hoogte gesteld van het ongeluk. Er heerst onder de spelersgroep grote verslagenheid.

Alle activiteiten die voor op het programma stonden, waaronder een persgesprek met Adriaanse, zijn afgelast. Ook de oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal, die voor op het programma stond, is afgelast.

De politie Twente heeft alle wegen rond de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, afgezet nadat een deel van het stadion donderdagmiddag was ingestort.

De afslag vanaf de A1 richting De Grolsch Veste, die ook de stad in leidt, is niet meer bereikbaar. Hierdoor moet het verkeer vanaf de snelweg op een andere manier zijn weg vinden naar de stad.

FC Twente moet binnen een maand zijn eerste wedstrijd in de eigen Grolsch Veste spelen. De Tukkers spelen op 26/27 juli of 2/3 augustus thuis in de derde voorronde van de Champions League.

Op 15 juli wordt geloot voor de derde voorronde en dan weet Twente wanneer het zijn eerste thuiswedstrijd afwerkt. De eerste wedstrijd van de club uit Enschede voor eigen publiek in de eredivisie staat voor 13 augustus op het programma, tegen AZ.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:09:22, 1070 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (853,362)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,010)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,295)
 • Redacteur gezocht! (156,963)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,998)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,777)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,108)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,758)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,951)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,065)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,379)
 • More...


Archief


XML Feeds