goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« EA zit duidelijk niet stilVerkoop komkommers tot 30 procent lager »
Advertentie

07-06-11

Alarm om onveilige zwembaden

Het is bedroevend slecht gesteld met de veiligheid in zwembaden van vakantieresorts en aquaparken. Vooral afzuiginstallaties leverem in de helft van de gevallen gevaarlijke situaties op: kinderen en volwassenen kunnen onder water vastgezogen worden, met alle dramatische gevolgen van dien.

Maar liefst de helft van de Vakantieresorts in Turkije, Griekenland, Egypte, Italië levert het watercirculatiesysteem onveilige situaties op. Vaak staat er zo'n sterkte zuigkracht op de afzuiging dat het het gewicht van tien volwassenen kan aantrekken. Vooral in zwembaden met een glijbaan zou hier sprake van zijn, stellen onderzoekers van The Blue Cap Foundation.

"De wet- en regelgeving voor inrichting, beheer en onderhoud van zwembaden en aquaparken is redelijk op orde. De naleving en handhaving laat te wensen over", zegt Chris Geurts van Kessel, voorzitter van The Blue Cap Foundation. Inmiddels zijn gesprekken gevoerd met ANWB en ANVR. Ook reisorganisaties in binnen- en buitenland en reisverzekeraars worden benaderd om de veiligheid van zwembaden te verbeteren.

Follow up:

The Blue Cap Foundation is opgericht als nalatenschap van Willem, een jongen die in de zomer van 2010 om het leven kwam tijdens een vakantie in Italië toen hij vast werd gezogen aan een zwembadrooster. Ondanks hulp van drie volwassenen, overleefde de jongen zijn zwempartij niet.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:45:01, 1218 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,667)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,142)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,154)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds