goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Gevangenisbewaakster heeft affaire met seksdeliquentVrouw met 93 huisdieren vindt nieuw huis »
Advertentie

02-06-11

Hout als alternatief voor zerk

Een houten grafmonument als alternatief voor een zerk: dat staat het bedrijf Houtenkruis uit Boekel voor ogen. Hout heeft een warmere uitstraling dan steen, is duurzaam en blijft er bovendien met weinig onderhoud netjes uitzien.

De grafmonumenten van Waltheer met voor beeldtekst op glas en hout. De grafmonumenten van Waltheer met voor beeldtekst op glas en hout. Foto: Rias Immink

Dat stellen de eigenaren Ery Waltheer en Mol Waltheer-Gijsbers. De goedkopere steensoorten, we hebben het dan niet over marmer of graniet, willen nogal eens beschadigd raken en er smoezelig uitzien. Waltheer: "Eén keer per jaar een kwast lijnolie over ons houten grafmonument en het ziet er weer fraai uit. Maar ook hier geldt: de nabestaanden moeten wel wat doen, anders raakt het kruis na enige tijd toch in verval."

Follow up:

Dat Waltheer (65) voor hout koos als materiaal voor een grafmonument is niet verrassend. Hij was namelijk tot zijn zestigste jaar werkzaam in de houthandel.

Hij kwam op het idee om iets met houten kruizen te gaan doen als markering van een graf, nadat het hem bij een begrafenis opeens opviel dat er zo weinig houten grafmonumenten zijn. "Terwijl je vroeger meer kruizen bij een graf zag staan. Simpel en sober. Ik wilde terug naar die tijd, temeer daar ik iets met hout heb. Samen met mijn vrouw Mol ben ik een concept gaan bedenken om een heel nieuw product aan te kunnen bieden."

De twee besloten inlands eiken, Azobé en Bilinga (de laatste twee zijn afkomstig uit West-Afrika) te gebruiken. Het zijn houtsoorten die het duurzame FSC-certificaat hebben. Niet alleen een kruis, maar ook een monument in de vorm van de letter Ypsilon en een met een ronding. De levering van een glasplaat erbij is mogelijk, al dan niet met tekst. In het hout kunnen woorden worden gefreesd.

De levertijd bedraagt ongeveer zes weken. Bij de begraafplaats of de gemeente dient een vergunning te worden aangevraagd. Niet overal is plaatsing toegestaan. Vaak wordt er niet moeilijk over gedaan, een andere keer gelden er allerlei bepalingen voor. Dat moet onderzocht worden door de nabestaanden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:39:39, 2610 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,746)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,870)
 • Redacteur gezocht! (184,224)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,166)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds