goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Huurprijzen winkels onlineNOS NieuwsFrankrijk en Italië: Schengen aanpassen »
Advertentie

27-04-11

Politie gestart met digibon

De politie in de regio’s Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond zijn in samenwerking met het OM gestart met een pilot met een digitaal bonnenboekje. Het doel hiervan is een verlichting van de administratieve last en kostenreductie.
Het digitale bonnenboekje is een innovatieve techniek waarmee met handterminals op straat digitaal een mini proces-verbaal kan worden opgemaakt. Dit is op zich niet nieuw maar de handterminals zijn uitgerust met intelligente software waardoor een aantal nieuwe toepassingen mogelijk zijn.

De software leidt de agent stapsgewijs door de procedure voor het opmaken van het mini proces-verbaal en maakt gebruik van een volledig geautomatiseerd feitcodeboekje (hierin staan alle overtredingen met hun specifieke kenmerken). Hierdoor wordt de kans op fouten minimaal.

De handterminal is uitgerust met GPS waarmee de exacte locatie bepaald kan worden. Ook wordt direct informatie opgevraagd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), want door de kentekenplaat te scannen krijgt de verbalisant de voertuiggegevens.

Follow up:

In de nabije toekomst kan via de barcode op het (nieuwe) rijbewijs ook informatie uit het rijbewijsregister opgevraagd worden. Daarnaast wordt het mogelijk door een automatische koppeling met de Gemeentelijke Basis Administratie middels het burgerservicenummer(BSN) van de verdachte informatie op te vragen.

Als het proces-verbaal compleet is kan deze met een druk op de knop worden verzonden naar de backoffice. De backoffice verzendt het proces-verbaal naar het CJIB.

Bij een bekeuring op staande houding is het gebruikelijk –maar niet wettelijk verplicht- dat de doordruk (het ‘geeltje’) van de handgeschreven bon wordt meegegeven aan de verdachte. Wordt een ‘digibon’ gemaakt, dan blijft dit, net als bij een bekeuring op kenteken, achterwege. Men krijgt dus ook geen geprinte ticket in handen. Dit hoeft ook niet, omdat de agent de bekeuring persoonlijk aanzegt.

In juli vindt een evaluatie van de pilot plaats. Op basis van de resultaten die uit de pilot naar voren komen, kan bijstelling van de werkwijze plaats vinden. Daarna wordt gekeken of de werkwijze verder in de korpsen wordt uitgerold. Dit is mede afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:54:46, 739 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,144)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,691)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,230)
 • Redacteur gezocht! (183,556)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,086)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,296)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,025)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345299',
FROM_UNIXTIME(1568579965), '/index.php/2011/04/27/politie-gestart-met-digibon', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )