goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Finse arts beboet voor tepelsabbelenMan bekent lekken sexy foto's Miley Cyrus »
Advertentie

06-01-11

PlayStation 3 definitief gekraakt

De PlayStation 3 is succesvol gekraakt, dat maken diverse bronnen bekend nadat in december tijdens een hackersconventie al exploits werden bekendgemaakt door enkele hackers. Ook de masterkey waarmee spelmakers hun code kunnen 'signeren' zodat de software draait op de PlayStation werd gehacked.

Met deze sleutel is het mogelijk willekeurige software werkend te krijgen op de console. Ook kan deze worden gebruikt om gekopiëerde spellen te spelen. Hiervoor was eerder nog een speciale usb-stick nodig die de console in de speciale debug modus zette. Dit is de modus die onder andere door spelontwikkelaars wordt gebruikt om hun software te testen. Hiervoor was het echter noodzaak de firmware van de PlayStation niet te upgraden naar de nieuwste versie, omdat Sony dit gat inmiddels had gedicht.

Deze nieuwe hack maakt de stick overbodig en is al bevestigd te werken onder de nieuwste firmware. Aangezien het gaat om de masterkey die is gekraakt is het voor Sony onmogelijk hiervoor een patch te maken in nieuwe firmware.

Follow up:

Zo werd al custom firmware vrijgegeven door een hacker. Deze firmware staat het toe homebrew software - zelfgemaakte programma's dus - te draaien op de console. In de firmware zit de code voor het draaien van illegale spelkopieën niet verwerkt, maar verwacht wordt dat een aangepaste versie waarmee dit wel mogelijk is nog zal worden vrijgegeven.

Sony heeft de hack overigens grotendeels aan zichzelf te danken. Nadat Sony met een firmwareupgrade onder meer de door Sony zelf geadverteerde mogelijkheid verwijderde om een ander besturingssysteem op de console te installeren, zwoer een grote groep gebruikers een manier te vinden deze mogelijkheid terug te krijgen. Dit is nu gelukt, met als bijverschijnsel de mogelijkheid gedownloade en gekopiëerde spellen te spelen.

Onlangs publiceerde de BBC een uitgebreid artikel over de hack. Hierin kwamen ook een aantal hackers aan het woord. Zij zeggen enorm te balen van het feit dat het kraken van de masterkey het spelen van illegale spellen mogelijk maakt, maar zij zich genoodzaakt voelden de hack toch te delen, omdat Sony zelf functionaliteit waarvoor gebruikers hadden betaald doelbewust hadden verwijderd.

Sony heeft nog niet op de hack gereageerd.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:40:23, 849 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,156)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,696)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,236)
 • Redacteur gezocht! (183,557)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,086)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,296)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,035)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345536',
FROM_UNIXTIME(1568580971), '/index.php/2011/01/06/playstation-3-definitief-gekraakt', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )