goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Kinderen balen van maandagSony beëindigt verkoop walkman in Japan »
Advertentie

01-11-10

Trends in speelgoedland

Speelgoed slaat een nieuwe weg in. 2010 is het begin van een ommekeer in veel speelzaken. Zo is de invloed van de crisis sterk merkbaar, is milieu een sterk thema en zijn er minder nieuwe ontwikkelingen over de hele breedte in speelgoed. Maar als er nieuwe technieken worden toegepast, dan is het resultaat opzienbarend.

Was techniek vroeger speelgoed, tegenwoordig is speelgoed techniek. Tenminste, dat geldt voor het meest innovatieve speelgoed van 2010. Paper Jamz is de naam. Bijzonder omdat deze gadget eigenlijk alleen een vel papier is. In het papier liggen elektroden die bij een vingerdruk de boodschap doorgeven. Bij Paper Jamz is die boodschap muziek.

Techniek en milieu is een steeds belangrijker thema in de maatschappelijke beweging. Zo is er toenemende aandacht om eigen groenten te kweken, eigen groene energie te produceren en zoveel mogelijk eigen afval te recyclen. Belangstelling voor de werking van producten is terug te zien in technisch speelgoed. Sterk in opkomst is ook de belangstelling voor milieu gericht speelgoed. Educatieve speelthema’s leren kids om goed met energie om te gaan en zelfs hoe ze die met natuurlijke stoffen kunnen opwekken.

Follow up:

Een andere opvallende en voor de consument heel prettige ontwikkeling is de sterk verlaagde prijsstelling. Bij veel speelgoed en vooral bij bordspellen is dezelfde speelwaarde te koop voor veel minder geld.

Verder zit er komend jaar behoorlijk wat muziek in het speelgoed. Eind jaren ’90 was er een kleine terugslag in muziekinstrumenten als speelgoed. Kinderen kozen voor computers en lieten de gitaar links liggen. Begin 21e eeuw veranderde dit met spellen als Guitar Hero. Eind 2010 komen er een aantal leuke speelgoedinstrumenten op de markt. Voor groot en klein. Er zijn zelfs speelgoedgitaren die om te toveren zijn tot drumstel.

Speelgoed en spelers. Waar het speelgoed zich in aanbod telkens aanpast doet de jeugd dat ook. Het idee dat kinderen altijd hetzelfde blijven mag in de grond waarheid zijn maar hun belangstelling voor speelvormen is de laatste halve eeuw wel drastisch gewijzigd. Net als papa en mama zijn ze dol op elektronisch gadget-achtig speelgoed. Dit begint dus vroeg en is daarna leeftijdloos. Dat betekent mobiele spelcomputers voor de allerjongsten. Liefst zo klein als voor de motoriek van de gebruikertjes mogelijk is. En met gadgets die ook bij de telefoons van hun ouders te zien zijn. Denk daarbij uittrekbare toetsenborden en bijvoorbeeld vergelijkbaar design.

Voorbeelden anno 2010 zijn de dagboeken voor meisjes die niet langer worden vol gepend maar in plaats daarvan vol getypt. En geen sleutel meer om de nek want het elektronisch dagboek opent door stemherkenning. Feit is dat de wereld van nu sneller is en dat kinderen daaraan gewend zijn.

Natuurlijk is eeuwig teuten met aankleden en zomaar dralen in een zonnig hoekje nog net zo belangrijk als vroeger. Door te dromen geeft een kind zijn eigen dagen en toekomst vorm maar tijdens het spelen wordt beduidend meer actie gevraagd dan vroeger. De aandacht verslapt sneller en om betrokken te blijven zijn meer prikkels nodig. Aan de andere kant doen kids daarmee nou net wat ze al die jaren al deden, namelijk het gedrag van hun ouders kopiëren.

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:36:15, 1028 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (852,327)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (645,905)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (387,846)
 • Redacteur gezocht! (156,845)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,991)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,746)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,106)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,656)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,947)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,038)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,281)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8621139',
FROM_UNIXTIME(1539853821), '/index.php/2010/11/01/trends-in-speelgoedland', 'direct', '', NULL, 1, '54.145.83.79', 454 )