goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Canada en VS mengen zich in Blackberryverbod'Dode' baby komt tot leven »
Advertentie

12-08-10

Vraag naar expertise stijgt door vergrijzing

Bauke Bokma de Boer houdt zich met zijn bedrijf InMarket bezig met productinnovatie voor de horeca én de gezondheidszorg. In de eerste sector geniet hij bekendheid dankzij het Aquafox glazenspoelsysteem, dat tot wel 20.000 liter water per maand bespaart. Voor de zorg is hij ruim een half jaar geleden ContinYou Advies gestart, dat niet alleen hulpmiddelen (op maat) voor mensen met een lichamelijke beperking ontwikkelt, maar ook ervaren revalidatie-experts detacheert bij gemeenten, kennisinstellingen en verzekeringsmaatschappijen.

Joost Veenendaal (l.) en Bauke Bokma de Boer bij een van hun voorzieningen voor mensen met een fysieke beperking: ,,Kwaliteit boven kwantiteit.'' Foto: Jos van Leeuwen

Een groeimarkt, volgens Bokma de Boer en Joost Veenendaal, algemeen directeur van ContinYou Advies. Want door de vergrijzing neemt de grootste doelgroep die een beroep doet op voorzieningen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) de komende jaren flink toe.

Follow up:

"Vanuit de wmo zijn gemeenten verplicht ervoor te zorgen dat mensen kunnen blijven participeren in de maatschappij. Onderdeel hiervan is mobiliteit in en om de woning en het verstrekken van hulpmiddelen, zoals een rolstoel. Als iemand aangeeft een beperking te ondervinden, zal de gemeente middels breed onderzoek de problemen in kaart moeten brengen en op basis hiervan de noodzakelijke compensaties bepalen. Het kan dan gaan om een zitje in de douche, steun bij opstaan van het toilet, een traplift, hulp in de huishouding et cetera", legt Veenendaal uit.

Veel gemeenten, maar ook verzekeraars, kampen met capaciteitsproblemen. Ze hebben meer aanvragen dan het eigen personeel binnen de gestelde termijn kan afhandelen.

"Ook is soms het kennisniveau op bepaalde vlakken te beperkt om indicatierapporten van voldoende kwaliteit te kunnen schrijven. De wmo is soms ruim te interpreteren. Als de juiste kennis ontbreekt kunnen indicatierapporten worden afgegeven die niet bestand zijn tegen bezwaar en beroep, met alle bijkomende kosten van dien", zegt Bokma de Boer. "In beide gevallen kunnen wij hulp bieden."

"Gemeenten hoeven niet bang te zijn dat ContinYou vooral adviseert een heel regiment externen in te huren", zegt Bokma de Boer lachend. "Wij zitten hier niet met 100 man. Op dit moment werken er zes adviseurs bij ons en elk jaar komen daar hooguit drie bij. Kwaliteit stellen we graag boven kwantiteit."

Mensen die wegens fysieke beperkingen arbeidsongeschikt dreigen te raken, helpt ContinYou ook graag in het arbeidsproces te houden middels op maat gemaakte hulpmiddelen. Veenendaal: "Zo werden we gebeld door een manager van een universiteit, die dermate ernstige rugklachten heeft dat zij volgens Arbo-onderzoek geen zittend werk meer kan verrichten. Zij wilde echter dolgraag blijven werken en de universiteit wilde haar specialistische kennis niet kwijt. Uiteindelijk hebben wij ervoor gezorgd dat ze liggend op een chaise longue haar werkzaamheden kan uitvoeren."

Bokma de Boer: "Wij hebben ook een zelfstandig ondernemer geholpen die door een ernstige schouderblessure arbeidsongeschikt was geraakt en volgens zijn fysiotherapeut was uitbehandeld. Uit ons onderzoek bleek dat er nog wel degelijk behandelmethoden mogelijk waren. Na acht sessies bij een manueel therapeut heeft hij voor 100% zijn werk kunnen hervatten. Hij blij, wij blij en vooral ook zijn verzekeringsmaatschappij was heel tevreden. Juist door specialistische kennis in te zetten kunnen uitkerende instanties, zoals overheden, bedrijfsleven en verzekeraars op de middellange termijn enorm op de kosten besparen."

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:45:33, 946 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,048)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,667)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,193)
 • Redacteur gezocht! (183,514)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,351)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2342816',
FROM_UNIXTIME(1568563689), '/index.php/2010/08/12/vraag-naar-expertise-stijgt-door-vergrij', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )