Bestsellers zijn nieuw hoofdstuk voor De Slegte
Het gaat eindelijk weer wat beter met boekhandel De Slegte. Het geplaagde bedrijf is afgelopen week een 'nu al succesvol' experiment begonnen met de verkoop van hagelnieuwe boeken. De top 50 uit de bestsellerlijst komt naast het assortiment van 2,5 miljoen tweedehandsboeken te liggen.
In 6 van de 27 vestigingen van De Slegte zijn sinds kort 50 nieuwe titels te koop. Volgens Annet Scheermeijer van De Slegte gaat het weliswaar om een test, maar zijn de eerste resultaten bemoedigend.
De Slegte heeft een roerige periode achter de rug. Vanwege de toenemende concurrentie van boekverkoop via internet tijdens de eerste jaren van de 21e eeuw werd De Slegte in 2006 en 2007 gedwongen om acht filialen te sluiten. Tientallen medewerkers verloren hun baan.
De boekhandelsketen was twaalf jaar geleden pionier op het gebied van online boekverkoop. De website ging echter tijdens de internethype uit de lucht. De keten slaagde er ook niet in zijn database aan titels te koppelen aan websites als Marktplaats. Daarmee kregen bedrijven als Bol.com alle ruimte om die markt op te slokken.
Begin 2010 is al de gerevitaliseerde online boekverkoop opgevoerd met 80.000 titels van nieuwe boeken.
Volgens Scheermeijer blijft de basis echter verkoop van tweedehands. "Wij willen vooral een snuffelwinkel blijven."