goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Vrouw laat lijk moeder tussen troep liggenVan miljonair tot pizzabakker »
Advertentie

08-08-10

Zomaar Zaterdag

Zaterdag is een dag waarop ik normaal gesproken de hele dag werk en dus verder weinig mee maak. Ja, je zou het misschien niet denken maar niet elke dag van mijn leven is spannend hoor! Maar om toch mijn trouwe lezers vrolijk te maken met een blog, kies ik voor de “Zomaar Zaterdag” blog. Zodat ik op de zaterdagen over alles kan schrijven. Zonder dat ik er een spannend avontuur voor heb hoeven meemaken. (Want geloof mij maar als ik zeg dat die spannende avonturen er aankomen. Meer dan genoeg.)

Vandaag ben ik echter vrij en ik geniet hier natuurlijk ook volop van. Een dagje vrij van werk is nooit mis. Dat betekende dus ook dat ik heerlijk kon uitslapen vanochtend en door het huis kon slenteren met mijn badjas aan. Natuurlijk gaat dan net de bel op het moment dat je er het minst op zit te wachten. Met mijn haar in wir-war stijl en badjas aan, trek ik de deur open. Voor mijn neus staat een klein jongetje die mij met grote ogen aanstaart. De moeder die naast hem staat geeft hem een duwtje tegen de rug en zegt: “Vraag maar !”
Het jongetje blijft staren. Ik begin mij lichtelijk ongemakkelijk te voelen en kijk naar de moeder, die op haar beurt ook naar mij aan het staren is. Eenmaal uitgekeken vertelt de moeder mij dan dat ze hier zijn voor een goed doel. Ik luister aandachtig en in de hoop nog een beetje normaal gevonden te worden stem ik in met een kleine donatie. Ik knik vriendelijk en laat ze weten dat ik even wat geld zal pakken.

Follow up:

Terwijl ik omdraai zie ik mijzelf in de spiegel. Want deze ‘hahaha- je- ziet- er -niet -uit’ spiegel vertelt mij zoals de naam al doet vermoeden, dat ik er niet uit zag. Slobber badjas, een kapsel dat alle kanten op stond en mascara die overduidelijk nog bij gewerkt moest worden. Dan ben ik toch nog blij dat ik jaren geleden de eendjes pantoffels heb laten liggen in de winkel. Al hadden ze mijn look wel afgemaakt.
Terwijl ik mij diep schaam pak ik wat geld en loop ik weer naar de deur. Stiekem hoopte ik dat ze weg waren maar ze stonden nog altijd te wachten. Iets zegt mij dat het niet om het geld was, maar gewoon zodat ze mij nog even konden bekijken.
Wanneer ik vriendelijk knik en het geld overhandig bedenk ik eindelijk een plan. Een verrekt goed plan als je het mij vraagt.

Terwijl ik ze aankijk, doe ik een stapje naar binnen, trek ik mijn badjas extra strak aan en hoest ik nog even flink. Ik snif er ook nog bij en trek een zielig gezicht. De vrouw veranderd van gezichtsuitdrukking en vraagt mij: “Och, ben je ziek? We hebben je toch niet uit bed gebeld?”
Voor een seconde denk ik erover na om zielig ja te knikken maar bedenk dan dat zij hun best doen voor een goed doel. En dan probeer ik ze ook nog een schuldgevoel aan te praten terwijl ik degene ben die lui bezig is!? Nee dat was niet eerlijk geweest.

“Nee hoor mevrouw ik was al wakker. ”
Op dat moment komt de ‘luie donder dat je bent’ uitdrukking op haar gezicht weer terug. Ik zucht en kijk de jongen dan maar aan. “Wil jij misschien ook wat lekkers? Een snoepje?” De jongen kijkt eerst dol gelukkig, maar al snel zakt de glimlach weer weg en kijkt hij zijn moeder aan. Die blik zei alles. Hij wou heel graag, maar moederlief was er niet van gediend. “Nee lieverd, straks geven ze je bij elk huis snoep. Dan kan ik elke week met je naar de tandarts. Anders vraag je haar of ze iets van fruit heeft?”

Het jongetje kijkt mij aan met een teleurgestelde blik en vraagt het. Ik knik en loop voor de tweede keer naar binnen. Ik kruip de voorraadkast in en open daar een plastic doos. Ik haal er wat uit en loop richting voordeur, terwijl ik al in de gang zeg: “Ik heb kersen, is dat goed?” De vrouw roept terug dat dit prima is. Ze is nog niet uitgesproken of ik kom al aan bij de deur. Met een grote grijns geef ik de jongen de kersen. Waarop de jongen zegt: “Haha! Mama kijk! Een snoep-kersje!”

De moeder keek verbaast van het snoepje naar haar zoon en van haar zoon weer naar mij. Ik knipoogde naar de jongen. De moeder had gelukkig toch nog een vorm van humor en er verscheen dan ook een glimlach op haar gezicht. Ze bedankte mij voor het geld en liep met haar zoon naar het volgende huis.

Dat noem ik nou problemen oplossen met humor!

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:06:19, 1824 hits, CategoriŽn: Nu, Fun

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (852,177)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (645,899)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (387,805)
 • Redacteur gezocht! (156,845)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,990)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,745)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,106)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,656)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,947)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,038)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,270)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8616145',
FROM_UNIXTIME(1539830768), '/index.php/2010/08/08/zomaar-zaterdag', 'direct', '', NULL, 1, '54.166.207.223', 454 )