goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Scholen laks met radioactief materiaalPolitie pakt man op wegens klonen ov-chipkaarten »
Advertentie

07-08-10

Satellieten gaan 3d-opnames van de aarde maken

Duitse wetenschappers hebben vorige week met succes de TanDEM-X in een baan om de aarde gebracht. De satelliet voegt zich bij de TerraSAR-X om gezamenlijk 3d-beelden van de aarde te maken. In januari worden de eerste foto's verwacht.

Om goede 3d-beelden te krijgen, gebruikt het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt twee satellieten naast elkaar. Dit weekend komt een einde aan de 'lanceerperiode' en wordt de kunstmaan langzaam naar zijn vaste baan om de aarde gebracht. Het is de bedoeling dat eind juli de satellieten, TerraSAR-X en de vorige week gelanceerde TanDEM-X, elkaar tot 20km zijn genaderd. In oktober zullen de twee op een afstand van 200m naast elkaar in een baan om de aarde draaien; de uiteindelijke positie, vanwaar de 3d-beelden kunnen worden geschoten.

De satellieten vormen dan een paar 'ogen' op 500km hoogte. "Het duurt dan nog ongeveer drie maanden om ze voor te bereiden voor operationeel gebruik", zegt Michael Bartusch, manager van het TanDEM-X-project bij de DLR Space Agency in Bonn. De techniek is vergelijkbaar met die van stereoscopische camera's die binnen de dampkring worden gebruikt.

Follow up:

De aardobservatiesatelliet is pas een week geleden gelanceerd en heeft nu al zijn eerste beelden geproduceerd. De foto's, onder andere van het Moskouse Sheremetyevo-vliegveld, werden drieënhalve dag na de lancering ontvangen. Daarmee hebben de Duitsers hun eigen wereldsnelheidsrecord verbroken.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 07:45:00, 660 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,043)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,252)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,914)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,178)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds