goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Vliegtuig kan niet landen door ruziende vrouwen'Bug in IOKit verleent hacker root-toegang op Mac OS X' »
Advertentie

05-07-10

Voortaan geen last meer van knoflookgeur

Je flink te buiten gaan aan een broodje shoarma met een flinke lading knoflook kan tegenwoordig. Wie na die tijd een AfterGarlic kauwtablet neemt is verzekerd van een frisse adem. Niek Arke en Carel van Helsdingen studeerden tijdens een minor ondernemerschap af op dit product. Inmiddels ligt de tablet in Nederland en België in de winkels.

Het idee ontstond toen de studenten technische bedrijfskunde een minor ondernemerschap volgden aan de Hogeschool van Amsterdam. Medestudenten die net een minor creativiteit hadden afgerond presenteerden het idee aan de verse groep studenten. Zij waren echter niet van plan dit product verder uit te werken. Arke en Van Helsdingen zagen er heil in en besloten het op te pakken. Met succes.

Het duo kwam in contact met distributeur Jacob Hooy die in het plan investeerde en samen met hen het product doorontwikkelde. „We zijn uiteindelijk anderhalf jaar bezig geweest met de ontwikkeling, contracten en de bescherming van ons product. In februari 2008 begonnen we met de minor en sinds september 2009 ligt AfterGarlic in de winkel’’, vertelt Van Helsdingen.

Follow up:

De vervelende knoflookgeur wordt veroorzaakt door zwavelmoleculen die niet automatisch worden afgebroken door het spijsverteringsstelsel in het lichaam. Deze moleculen worden opgenomen in het bloed en komen tot uiting via de mond en de poriën. AfterGarlic bevat natuurlijke bestanddelen, zoals peterselie extract en chlorella, die de zwavelmoleculen neutraliseren.

Het product werd op een originele manier getest. „We hebben een speeddate georganiseerd in een knoflookrestaurant. Na de maaltijd hebben we de deelnemers een AfterGarlic tablet laten eten en vervolgens werden er speeddatesessies gehouden. Eén persoon vond de kauwtablet niet lekker en wilde ’m niet eten. Dat was de enige persoon waarover we klachten ontvingen.’’

Naast deze test zijn er verschillende scheikundige tests uitgevoerd om het product nog verder te onderbouwen, voor de kauwtablet op de markt kon worden gebracht. „Het is toen snel gegaan. AfterGarlic is inmiddels verkrijgbaar bij 700 drogisterijen en 512 vestigingen van Albert Heijn. Ook de Belgische keten Essenza verkoopt de tabletten.”

Van een fulltime ondernemerschap is op dit moment nog geen sprake. „Alles wat we nu verdienen met AfterGarlic wordt direct weer geïnvesteerd, daarom werken we er nu nog naast. We hopen op meer naamsbekendheid en willen ons op het buitenland richten. Een nare knoflookgeur is natuurlijk een wereldwijd probleem.”

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:17, 2561 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (924,701)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,240)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,064)
 • Redacteur gezocht! (166,049)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,262)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,015)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,529)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,274)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,192)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,300)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,547)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '411145',
FROM_UNIXTIME(1558562106), '/index.php/2010/07/05/voortaan-geen-last-meer-van-knoflookgeur', 'direct', '', NULL, 1, '54.157.61.68', 675 )