goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Volvo roept bijna 30.000 auto's terugAmsterdam denkt aan inzetten van 'lokjoden' »
Advertentie

23-06-10

Google verkreeg e-mailwachtwoorden met Street View-data

Google heeft met zijn Street View-auto's wachtwoorden van e-mailaccounts verzameld. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse autoriteiten. De zoekgigant houdt vol dat het deze 'payload data' niet opzettelijk heeft verzameld.

Google kwam in opspraak nadat bekend werd dat de auto's die foto's voor zijn Street View-dienst maken, privédata van onbeveiligde wifi-netwerken opsloegen. Volgens het bedrijf gebeurde dit per ongeluk. In reactie op de commotie beloofde de zoekservice de data te verwijderen en een derde partij in te huren om te controleren of dat ook goed was gebeurd.

Het verwijderen van de data stopte toen bleek dat de autoriteiten van onder andere Duitsland, Spanje en Frankrijk er onderzoek naar wilden doen. Uit de eerste onderzoeksresultaten van de Franse autoriteiten blijkt nu dat Google wachtwoorden van e-mailaccounts en uittreksels van verzonden berichten heeft opgevangen.

Follow up:

De Franse nationale commissie voor informatie en veiligheid, CNIL, die zich hiermee bezighoudt, schreef in een rapport: "Het is nog te vroeg om te zeggen wat er als gevolg van dit onderzoek zal gebeuren. We kunnen echter nu al stellen dat Google inderdaad wachtwoorden van e-mailadressen en uittreksels van e-mailberichten heeft opgevangen." In die opgevangen e-mailberichten bevindt zich volgens CNIL-voorzitter Alex Turk 'data die normaalgesproken alleen door medische instellingen en het bankwezen mag worden ingezien'.

Amerikaanse advocaten suggereren zelfs dat Googles privacyschendingen geen louter toeval zijn. Uit een patentaanvraag uit 2008 blijkt dat dat het bedrijf software heeft gemaakt voor het vergroten van de nauwkeurigheid bij locatiebepaling, inclusief het onderscheppen en analyseren van opgevangen gegevens. Deze octrooiaanvraag zou volgens Google volledig losstaan van de privacyschendingen. Het bedrijf verklaarde bij monde van Christine Chen aan Gizmodo dat: "Octrooiaanvragen bestaan uit een verscheidenheid aan ideeën van onze ingenieurs. Sommige ideeën monden uit in concrete producten of diensten en sommige niet."

Wanneer het CNIL-onderzoek zal zijn afgerond, is nog onbekend.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:57:56, 2448 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (925,292)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,363)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,207)
 • Redacteur gezocht! (166,226)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,263)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,041)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,535)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,419)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,193)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,406)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,663)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '422882',
FROM_UNIXTIME(1558691153), '/index.php/2010/06/23/google-verkreeg-e-mailwachtwoorden-met-s', 'direct', '', NULL, 1, '54.167.47.248', 675 )