goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  




« Indringer Engelse kleedkamer zocht toiletCalifornië overweegt advertentiesysteem voor kentekenplaten »
Advertentie

22-06-10

Parkpop nog op zoek naar hoofdact

De dertigste editie van het Haagse popfestival Parkpop, dat over zes dagen plaatsvindt, is nog steeds op zoek naar een hoofdact. De gemeente verbood vorige week het optreden van rapper Snoop Dogg. Maar de organisatie zelf schoot de vervangende act, reggaeartiest Beenie Man, af vanwege zijn homofobe teksten.

Zo zong Beenie Man in een lied dat hij „de kelen van alle homomannen zou willen doorsnijden”. Een zegsvrouw van Parkpop liet weten dat met de reggaezanger was afgesproken dat hij geen homo-onvriendelijke teksten op Parkpop ten gehore zou gaan brengen. „Maar we hebben sinds het bekendmaken van zijn naam zo veel reacties gekregen, dat we geen enkel risico willen nemen”, legt ze uit. „De dertigste editie moet een feest zijn. En daar past deze commotie niet bij.”

Follow up:

Homobelangenorganisatie COC had de organisatie van Parkpop al opgeroepen af te zien van een optreden van Beenie Man en noemt het besluit „heel erg moedig”. Parkpop kan nog niet zeggen wie nu de hoofdact wordt.

De gemeente Den Haag gaf op veler verzoek een nadere toelichting op het verbieden van Snoop Dogg. De driehoek van burgemeester, politie en justitie had signalen ontvangen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. „De veiligheid van de bezoekers is het allerbelangrijkste”, stelde de burgervader. „Dat gaat boven alles. Daarom hebben wij ingegrepen.”

De signalen hielden „direct verband met het optreden van Snoop Dogg”. Parkpop is een open, gratis toegankelijk festival zonder toegangscontrole. „Dan heb je dus een andere veiligheidssituatie dan bij de podia waar Snoop Dogg elders in Nederland gaat optreden de komende tijd”, aldus burgemeester Van Aartsen.

De gemeente geeft meer uitleg over de kwestie in de beantwoording van de schriftelijke vragen die de gemeenteraad over de kwestie heeft gesteld. Wel stelt Van Aartsen in een verklaring nadrukkelijk dat het „niet aan de burgemeester is om de teksten van de artiesten die optreden te beoordelen. De gemeente gaat niet over de inhoud van de act zelf, dat is de artistieke vrijheid van de organisatie van Parkpop.” Dit gold zowel voor Snoop Dogg als voor de vervangende act Beenie Man.

Tags: muziek

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:57:40, 2170 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdag



Onze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View Results



Categoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (854,456)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,069)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,404)
 • Redacteur gezocht! (157,022)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,004)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,794)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,110)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,813)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,955)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,074)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,429)
 • More...


Archief


XML Feeds



Een onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8672637',
FROM_UNIXTIME(1540127430), '/index.php/2010/06/22/parkpop-nog-op-zoek-naar-hoofdact', 'direct', '', NULL, 1, '54.80.188.87', 53 )