goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Lottomiljonair is weer vuilnismanNieuwste hype heet baltrappen, Auw »
Advertentie

10-06-10

Beatrix begint donderdagavond met consultaties

Koningin Beatrix ontvangt donderdagavond haar vaste adviseurs om te overleggen over de uitslag van de verkiezingen en de eerste stappen voor de vorming van een nieuw kabinet.

Haar vaste adviseurs zijn de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, René van der Linden en Gerdi Verbeet, en de vicepresident van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink.

Het is na verkiezingen gebruikelijk dat de koningin deze mensen spreekt. Meestal volgen daarna gesprekken met alle fractievoorzitters.

Of dat nu ook gebeurt, en hoe snel, hangt onder meer af van de Tweede Kamer zelf die nog moet besluiten of er een debat over de verkiezingsuitslag moet komen.

Als daartoe wordt besloten, is dat debat er op z'n vroegst volgende week want pas dan is de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend.

Follow up:

VVD-leider Mark Rutte is donderdagochtend met gejuich onthaald door zijn fractiegenoten in de Tweede Kamer.

De VVD lijkt met een zetel meer dan de PvdA de winnaar te worden van de gehouden verkiezingen. Nog niet alle stemmen zijn geteld. Zo volgt de definitieve uitslag.

Rutte werd door de nieuwe VVD-fractie unaniem herkozen tot fractievoorzitter. Hij was dat al sinds eind juni 2006.

Behalve gejuich was er ook gebak bij de liberalen. Rutte wilde voorafgaande aan het fractieberaad niet vooruitlopen op de komende kabinetsformatie.

''Alles wat ik er over zeg maakt het alleen maar moeilijker om tot een werkbare coalitie te komen'', aldus Rutte. Wel gaf hij aan dat de PVV grote winst heeft geboekt.

De VVD-leider wil nog steeds tempo maken met de vorming van een kabinet, ondanks dat de uitslag een formatie complex maakt.

De kans dat er 1 juli een kabinet is, zoals eerder door Rutte bepleit, wordt volgens de VVD-leider groter als de Kamer niet eerst een debat over de uitslag gaat houden. Een besluit daarover valt later op.

Twee, drie uur hadden ze geslapen, sommigen misschien helemaal niet. Maar de leden van de fiks uitgedijde VVD in de Tweede Kamer waren bij het begin van de fractievergadering zeer energiek en nog steeds opgewonden.

Iedereen feliciteerde iedereen, er werd gezoend en op schouders gemept, taartjes en bloemen stonden in de aanslag. Mark Rutte werd opnieuw juichend binnengehaald.

''De tafel was de afgelopen jaren een beetje groot, Paul de Krom kon zijn papieren toen nog breed uitspreiden'', lachte Rutte. Het wordt een beetje inschikken, al blijft de fractiekamer groot genoeg: de VVD is in het verleden weleens groter geweest.

Een zwaar aangeslagen, bijna gehalveerde CDA-fractie is begonnen aan een vergadering waarin onder meer de uitslag zal worden geëvalueerd. Volgens Joop Atsma zal er in de loop van de middag een opvolger zijn voor Jan Peter Balkenende.

De vergadering moet plaats bieden aan alle emoties, aldus Atsma, maar ''de kopjes moeten wel omhoog''. ''We moeten en willen verder'', aldus het Kamerlid, dat zei dat deze nederlaag niet was voorzien.

Maxime Verhagen noemde de uitslag desastreus. ''We zoeken de oorzaak om ervan te leren.'' Hij wilde niet ingaan op de leiderschapskwestie, dat is nu nog puur een zaak van de fractie. Ab Klink zei wel een naam in zijn hoofd te hebben.

Nederland heeft een ruk naar rechts gemaakt, dat beaamde PvdA-leider Job Cohen voorafgaand aan het eerste overleg van de nieuwe PvdA-fractie. Cohen zei verder dat met hem overal over is te praten als het gaat om regeringsdeelname.

''Wij hebben geen breekpunten''. Cohen pleitte voor een sterke en krachtige regering, iedereen moet dan volgens hem wat inleveren van zijn standpunten. Cohen werd door de nieuwe PvdA-fractie met applaus gekozen tot fractievoorzitter.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 16:11:20, 532 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,710)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,112)
 • Redacteur gezocht! (184,477)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,421)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,692)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,983)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,745)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441524',
FROM_UNIXTIME(1569124805), '/index.php/2010/06/10/beatrix-begint-donderdagavond-met-consul', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )