goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Heerlense Taptoe stoptMagisch moment waarop dove baby stem van mama hoort »
Advertentie

08-06-10

Hete lucht doet onkruid in Hoogeveen verdwijnen

AREA Reiniging bestrijdt sinds dit seizoen het onkruid in de gemeente Hoogeveen op milieuvriendelijke en duurzame wijze. In samenwerking met de Firma Donker wordt namelijk de Zacho ingezet: een machine die met behulp van hete lucht het onkruid blijvend verwijderd. In de gemeente Hoogeveen rijden er drie Zacho's rond. Met de Zacho verwacht AREA op de meest duurzame en milieuvriendelijke wijze onkruidvrije paden en wegen te realiseren.

De machine gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien is het resultaat van de Zacho behoorlijk duurzaam: de hete lucht behandeling pakt het onkruid tot en met de wortel aan. Hierdoor is de bestrijding bijzonder effectief.

De Zacho is een Deense uitvinding. De machine bestrijdt onkruid met behulp van hete lucht. Deze hete lucht dringt door tot in de wortel van het onkruid. De plant droogt uit, verlept en wordt na een aantal dagen geel/bruin waarna het onkruid zal verdwijnen. Na meerdere behandelingen sterft ook de wortel af en zal de plant niet meer terugkomen. Het resultaat is niet direct na de eerste behandeling zichtbaar: het uitdrogingsproces komt na verloop van enkele uren op gang. Om het gewenste resultaat te behalen is een herhaling van ongeveer 6 keer per jaar nodig.

Follow up:

AREA Reiniging gebruikt de nieuwe machine met ingang van dit seizoen. Tot en met 2009 is het onkruid in de gemeente Hoogeveen verwijderd met behulp van een borstelmachine. Met borstelen worden de wortels van het onkruid niet verwijderd, maar lopen snel weer uit. Dit geeft een wisselend beeld; immers na het verwijderen van het onkruid is het direct netjes. Ook werd op sommige paden in Hoogeveen chemisch gespoten. Dit leverde een mooi schoon straatbeeld op, want met gif is onkruid natuurlijk goed in de hand te houden.

Het grote nadeel is de milieuonvriendelijkheid van deze methode. AREA Reiniging dringt met de inzet van de Zacho het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen steeds verder terug. In 2008 en 2009 zijn op enkele plaatsen in Nederland proeven gehouden met de Zacho om het onkruid op duurzame wijze te bestrijden. De resultaten van deze pilots waren goed !

Tags: natuur

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:40:56, 4653 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (924,361)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,173)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,017)
 • Redacteur gezocht! (165,943)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,261)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,006)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,527)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,199)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,191)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,266)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,473)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '405412',
FROM_UNIXTIME(1558493064), '/index.php/2010/06/08/hete-lucht-doet-onkruid-in-hoogeveen-ver', 'direct', '', NULL, 1, '3.80.223.123', 675 )