goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Burger speurneus' veraadt scooterdiefMiljonaire laat elke dochter een euro na »
Advertentie

28-04-10

Piratenpartij heeft genoeg handtekeningen voor verkiezingsdeelname

De Piratenpartij heeft genoeg handtekeningen verzameld om aan de Tweede Kamerverkiezingen mee te mogen doen. Daardoor wordt de partij toegelaten tot de verkiezingen en kan in heel Nederland op de piraten worden gestemd.

Dat maakte de partij dinsdagmiddag bekend. In alle negentien kiesdistricten zijn de vereiste ondersteuningsverklaringen ingeleverd; per district moesten er dertig handtekeningen worden ingezameld. Volgens lijsttrekker Samir Allioui is de partij daarin ruimschoots geslaagd.

"We gaan nu direct door met het ontwikkelen van onze standpunten en het voeren van campagne", zegt Allioui. Vooral in de grote steden kwamen veel toezeggingen binnen. Ook in Overijssel, waar de lijsttrekker vandaan komt, was veel aanhang; daar werden twee keer zoveel handtekeningen gezet als nodig.

Follow up:

De Piratenpartij wil onder meer de duur van het auteursrecht verkorten naar vijf jaar - op dit moment is dat zeventig jaar na de dood van de langstlevende auteur - en het auteursrecht voor niet-commercieel gebruik opheffen. Daarnaast zegt de partij zich te zullen inspannen voor privacy en burgerrechten. Begin maart meldde Tweakers.net dat de partij mee wilde doen aan de verkiezingen. Om mee te mogen doen moest 12.000 euro worden betaald, waarvan een deel als borg, en moesten de handtekeningen worden verzameld.

Volgens eerdere berichten dreigde de partij handtekeningen te kort te komen, onder meer omdat er op gemeentehuizen weinig voorbereiding was en mensen die hun krabbel wilden zetten zelfs naar huis werden gestuurd. Volgens lijsttrekker Allioui heeft zijn partij dat een 'beetje overdreven' om mensen ertoe aan te zetten alsnog hun handtekening te zetten voor de partij. "Het was tactiek", zegt hij. Er zouden wel daadwerkelijk problemen zijn geweest bij het zetten van de handtekeningen.

Overigens kan de Kiesraad nog beslissen om handtekeningen ongeldig te verklaren, maar Allioui zegt er vertrouwen in te hebben dat zijn partij kan meedoen. Volgens de voorman heeft de partij hiermee ook recht op de wettelijke zendtijd voor politieke partijen op de publieke omroep. Hij roept internetters op om zelf filmpjes op YouTube te zetten en deze naar de partij te sturen, waarna de filmpjes kunnen worden uitgezonden.

Eerder deze maand ontstond enige ophef over een kandidaat-kamerlid van de partij. Reinier Bakels werkte op een borrel een student journalistiek tegen de grond. Daarop is de kandidaat van de lijst gehaald. Volgens de voorzitter van de partij, Thijs Markus, 'keurt de partij alle vormen van fysiek geweld sterk af'.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:39:41, 1074 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (950,732)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,464)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,676)
 • Redacteur gezocht! (174,065)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,527)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,434)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,745)
 • Langste huwelijk ter wereld (134,995)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,394)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,732)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,651)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,519)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1491765',
FROM_UNIXTIME(1563547839), '/index.php/2010/04/28/piratenpartij-heeft-genoeg-handtekeninge', 'direct', '', NULL, 1, '34.229.113.106', 187 )