goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Miljonaire laat elke dochter een euro na'Scholen moeten slimmer werken' »
Advertentie

28-04-10

Auto Google Street View registreert je WiFi verbinding

De auto die in België de straten fotografeerde voor Google Street View heeft niet alleen foto's genomen. Hij heeft ook het wifi-netwerk opgeslagen van iedereen die naast het traject woont. Google heeft de unieke identificatienummers van alle draadloze routers (Mac-adressen) geregistreerd en hun geografische locatie opgeslagen, ook bij die van privépersonen.

Als je dan via je thuisrouter naar Google surft, weet Google via welke router je dat doet en kent het ook meteen je geografische locatie. Voor de inzameling van die gegevens heeft Google geen aanvraag gedaan bij de privacycommissie.

Het dossier van Street View vermeldt geen inzameling van wifi-gegevens, wat er nochtans wel in had moeten staan. 'We registreren wifi-netwerkinformatie in België en elders,' bevestigt Google-woordvoerder Alistair Verney aan de redactie van ZDNet.be, 'de informatie over wifi-locaties is van nature openbaar uitgezonden.'

Follow up:

Google verdedigt zich ook door te verwijzen naar wardriving. Daarbij rijden vrijwilligers met wifi-apparatuur rond om draadloze netwerken in kaart te brengen. De Duitse federale commissaris voor gegevensbescherming Peter Schaar was niet te spreken over Googles wifi-registratie. In een interview met de Duitse televisiezender ARD zei hij dat hij Google ging vragen om de verzamelde gegevens onmiddellijk te verwijderen en de ritten met Street View-wagens meteen te staken.

De Belgische privacycommissie reageert minder fel. 'Wij gaan dit bespreken in de Europese werkgroep rond artikel 29, of Groep 29. Daar wordt het gemeenschappelijk standpunt van de lidstaten tegenover Google bepaald,' zegt Emmanuel Vincart, woordvoerder van de privacycommissie. Duitsland zit ook in Groep 29 en heeft er een belangrijke stem in.

Het is dus niet ondenkbaar dat België een vergelijkbaar standpunt zal innemen als Duitsland. Een beslissing kan al binnen een termijn van een maand vallen. De verzameling gegevens over wifi-locaties moet Google helpen met geolocatiediensten. Als je bijvoorbeeld thuis Google Maps gebruikt, dan weet Google meteen waar je je bevindt op de aardbol. Bijgevolg kan het ook zinnige resultaten oplevert als je zoekt naar winkels in jouw buurt.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:39:11, 1529 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,186)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,699)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,242)
 • Redacteur gezocht! (183,560)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,089)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,296)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,035)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2346476',
FROM_UNIXTIME(1568585653), '/index.php/2010/04/28/auto-google-street-view-registreert-je-w', 'direct', '', NULL, 1, '35.172.100.232', 625 )