goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Driejarig Brits meisje wil jongste tatoeeerder wordenRuzie over internet leidt tot familiedrama »
Advertentie

22-04-10

Advies: zelfmoord op straat laten plaatsvinden

Psychiaters krijgen van hun beroepsgroep het advies patiënten met een nadrukkelijke zelfmoordwens de straat op te sturen zodat ze daar zelf een einde aan hun leven kunnen maken. Dat blijkt uit een richtlijn van de commissie Hulp bij zelfdoding van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Met alle traumatische gevolgen van dien voor bijvoorbeeld machinisten die dit soort mensen voor de trein krijgen en de hulpdiensten die de lichaamsdelen van de rails moeten halen.

Wim Eilert, bestuurder van de VVCM-vakbond voor rijdend personeel bij de Nederlandse Spoorwegen, reageert verbaasd en geschokt op de richtlijn. Hij gaat het in het bestuur aan de orde stellen. ,,Dit is een fout signaal. Jaarlijks springen 200 mensen in Nederland voor de trein. Dat zijn gruwelijke ervaringen voor machinisten en ook voor conducteurs.

Follow up:

Sommigen komen nooit meer aan het werk. Daarom moet zelfmoord op het spoor zo veel mogelijk worden teruggedrongen. Als instellingen patiënten laten gaan om buiten zelfmoord te plegen, eindigt er altijd een aantal voor de trein omdat dit nu eenmaal een zekere weg naar de dood is.'' Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidale preventie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, begrijpt de richtlijn wel.

,,Het is de praktijk, maar het is een demonstratie van armoede omdat er geen alternatieven zijn.'' Kerkhof spreekt van een ,,ongelooflijk moeilijk'' probleem: ,,Zowel psychiater als patiënt zit gevangen. Het is ook niet humaan om iemand jaar in jaar uit op te sluiten in een isoleercel.'' Het grote probleem is volgens de hoogleraar het gebrek aan hulp bij zelfdoding.

,,Er zijn wel psychiaters die het doen, maar die lopen vervolgens het risico dat half suïcidaal Nederland bij ze op de stoep staat.'' Kerkhof pleit voor de opening van zogenaamde 'besluithuizen', waar patiënten worden opgevangen en desnoods geholpen bij een 'menswaardige zelfdoding', waarbij ze anderen niet belasten.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:41:50, 1957 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (925,302)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,363)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,208)
 • Redacteur gezocht! (166,227)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,263)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,041)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,535)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,420)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,193)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,407)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,664)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '422991',
FROM_UNIXTIME(1558691844), '/index.php/2010/04/22/advies-zelfmoord-op-straat-laten-plaatsv', 'direct', '', NULL, 1, '54.167.47.248', 675 )