goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Hackers kraken Zune HD'CDA wil twee extra kerncentrales' »
Advertentie

20-04-10

Gemeente Almere start met ‘Bomenbank’

De gemeente Almere geeft, met het initiatief de bomenbank, Almeerse bomen een tweede leven in de stad. 'Via de bomenbank gaat de gemeente Almere zich meer inzetten om grotere bomen die moeten wijken, maar geschikt zijn voor herplant, te verplanten binnen de gemeentegrenzen', meldt de gemeente Almere.

Wethouder Arno Visser (beheer en leefomgeving) heeft 16 april het startsein gegeven voor de bomenbank. Hij verplaatste drie volwassen bomen uit Muziekwijk naar de nieuwe wijk Noorderplassen-West. De bomen zijn geplant aan de Boelijn.

Wethouder Visser: “In de bestaande stad komen de bomen inmiddels tot volle wasdom. Dan ontstaat vaak de situatie dat daar de bomen moeten worden gedund, om de boomstructuur te verstevigen. Vanaf dit jaar streven we er naar om deze bomen te herplanten in nieuwe gebieden of in wijken waar groot onderhoud plaats vindt. Dit laatste hebben we recent toegepast in De Wierden in Almere Haven. Grotere bomen geven een nieuwe wijk meteen een groener aangezicht. Groen is een belangrijk onderdeel van het woongenot en de leefbaarheid in de wijk.”

Follow up:

De bomenbank is een lijst waarop de locaties met geschikte bomen staan. Dit zijn bomen die verplantbaar zijn en die we ergens anders kunnen hergebruiken. De lijst beperkt zich tot duurzame soorten als eik, beuk, es, plataan en linde.

De capaciteit en de variatie in boomsoorten van de bomenbank is nog beperkt. Op termijn zal de bomenbank groeien in variatie en omvang. De meeste aanplant in nieuwe ontwikkelingsgebieden blijft bestaan uit jonge kwekerijbomen. Maar de markante en opvallende plekken worden voorzien van bomen uit de bomenbank.

De mogelijkheden van de bomenbank sluiten aan bij de duurzaamheidgedachte van de gemeente Almere. Het combineert de groei van de stad met de mogelijkheden die de bestaande groenstructuur al biedt. Verder gebruiken we bomen opnieuw, waar ze anders gekapt werden.

Daarnaast is het een mooi voorbeeld van een gezond systeem voor stadsinrichting. Maar vooral verbetert de inzet van de bomenbank de aantrekkelijkheid van het groen en verhoogt de waardering voor de gebieden waar de bomen een nieuwe locatie krijgen.

Tags: natuur, trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:41:31, 1110 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (923,238)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (654,884)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (397,829)
 • Redacteur gezocht! (165,591)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,258)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (154,952)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,519)
 • Langste huwelijk ter wereld (128,952)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,186)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,600)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,095)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,297)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '373139',
FROM_UNIXTIME(1558261889), '/index.php/2010/04/20/gemeente-almere-start-met-bomenbank', 'direct', '', NULL, 1, '3.80.223.123', 675 )