goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« IsoHunt moet inbreukmakende torrents offline halenVertrouwen in economie groeit »
Advertentie

04-04-10

Drie aanhoudingen voor fraude met illegaal kansspel

De Politie Utrecht heeft op 16 februari drie mannen aangehouden voor het organiseren van een illegale lotto en het witwassen van de opbrengsten daaruit. De Belastingdienst legde aan de organisatoren een naheffing kansspelbelasting op van 1,5 miljoen euro. Dit heeft de politie Utrecht bekend gemaakt.

De afdeling Zware Criminaliteit van de Divisie Recherche van de Politie Utrecht deed onderzoek naar een criminele organisatie. Die organiseerde een illegale lotto in o.a. Utrecht, Bussum, Huizen, IJmuiden, Amsterdam, Alkmaar en Groningen. De organisatie maakte hierbij gebruik van een groot aantal tussenpersonen. Deelname aan de illegale lotto kon plaatsvinden via horecagelegenheden en gemakszaken, onder meer de stad Utrecht. De verdachten incasseerden de opbrengst van de loten. Vermoedelijk wasten ze de opbrengst vervolgens wit.

Follow up:

De hoofdverdachten van de organisatie zijn twee mannen in de leeftijd van 48 en 50 afkomstig uit Nieuwegein en Houten. Die waren ook actief in de vastgoedsector. Ze hadden een groot aantal panden in bezit in met name de stad Utrecht. Onduidelijk is of dit geld uit de illegale lotto zijn weg vond in het vastgoed van de beide verdachten.

Bij de aanhoudingen doorzocht de politie tevens vijf panden. Daarbij nam de politie bij de twee kopstukken thuis zeven vuurwapens, een hoeveelheid contant geld (ruim € 12.000,-) en twee exclusieve auto's in beslag.

In dit onderzoek werkte de politie nauw samen met de Belastingdienst. De Belastingdienst liet beslag leggen op ruim 20 panden en banktegoeden van de hoofdverdachten. De Belastingdienst constateerde dat de organisatoren van de illegale lotto geen aangifte voor de kansspelbelasting hadden gedaan. De Belastingdienst is inmiddels begonnen met onmiddellijke invordering.
Daarnaast probeert het Openbaar Ministerie door toepassing van de zogenoemde Plukze-wetgeving ook nog om criminele winsten te ontnemen.
De beide hoofdverdachten zitten op dit moment nog vast.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:00:01, 758 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,081)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,257)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds