goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Balkenende: in 2015 evenwichtAnti-kerk borden verwijderd »
Advertentie

31-03-10

Internet in trein 'leuke bijkomstigheid'

Wat eerder met KPN niet lukte is de Nederlandse Spoorwegen (NS) met T-Mobile in zes maanden tijd wel gelukt. Treinreizigers kunnen sinds in de trein gebruik maken van een draadloze internetverbinding. De spoorwegen investeren hier ,,tientallen miljoenen euro's'' in. Dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro van het ministerie van Verkeer en Waterstaat kunnen reizigers er in ieder geval de eerste drie jaar gratis gebruik van maken.

Nu moeten reizigers nog geluk hebben om in een van de treinen met internet terecht te komen. Vanaf 2013 moeten alle intercity-treinen van de NS ermee zijn uitgerust. Het systeem wordt bij reguliere onderhoudsbeurten ingebouwd, wekelijks komen er treinen met internet bij. Ze zijn te herkennen aan het WiFi-logo op de deuren.

Follow up:

Voor de NS is het eigenlijk ,,een leuke bijkomstigheid, dat internet'', aldus president-directeur Bert Meerstadt. Het is de NS er vooral om te doen reizigers onderweg te informeren. ,,Ook als ze geen apparatuur bij zich hebben. Zodat ze kunnen zien waar ze moeten overstappen als een trein vertraagd is en of ze nog even tijd hebben voor een kop koffie.'' Beeldschermen in de coupés zorgen daarvoor. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) roemt vooral de mogelijkheid onderweg te kunnen mailen en chatten en het nieuws te kunnen lezen. ,,Een megavoordeel.''

Met het verzenden van een tweet, een bericht via Twitter, lanceerden Meerstadt en Eurlings het internet in de trein. Vrijdag, toen een trein gevuld met zakenrelaties al een proefrit maakte met de internettrein waren Twitteraars er ook als de kippen bij om te melden dat een NS-trein voorzien was van WiFi. En ook vliegen er berichten over rond: ,,Eerste NS-trein met gratis internet rijdt, amazing! Een NS-trein die rijdt!'' of ,,Sinds vandaag: eerste trein met WiFi. Nu pas?!''

Het heeft ook wel een paar jaar geduurd voordat de eerste trein van de NS over internet beschikte. ,,Het heeft lang geduurd omdat het goed moest zijn. Deze dienst doet het dan ook echt bij de introductie', zegt Meerstadt daarover. Begin vorig jaar bood vervoerdersbedrijf Arriva in het noorden van het land al gratis internet aan in de trein. Zij deden dat samen met KPN en ProRail. ,,Dat is alleen internet, wij willen vooral reisinformatie bieden.''

De NS doet dat nu samen met T-Mobile. ,,We hebben een soortgelijk systeem ook al in Engeland aangelegd'', zegt directeur Bart Weijermars van T-Mobile. ,,Het is toch nog redelijk ingewikkeld om het systeem werkend te krijgen, zonder onderbrekingen.'' Want dat beloven de NS en T-Mobile, een internetverbinding die niet wegvalt.

Wel kan die af en toe wat trager zijn als mensen massaal tegelijkertijd inloggen. Om te voorkomen dat het hele systeem vastloopt zijn sites zoals YouTube niet toegankelijk. ,,Het downloaden van filmpjes is niet mogelijk, e-mail binnenhalen en werken kan zeker'', stelt Weijermans.

Op het moment dat alle intercitytreinen voorzien zijn van draadloos internet zal de NS ook moeten beslissen of de dienst gratis blijft of niet. Meerstadt: ,,Dat zal er vanaf hangen hoe onmisbaar reizigers het vinden.''

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:00:12, 1235 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (924,694)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,239)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,060)
 • Redacteur gezocht! (166,047)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,262)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,015)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,529)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,274)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,191)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,300)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,547)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '410974',
FROM_UNIXTIME(1558560446), '/index.php/2010/03/31/internet-in-trein-leuke-bijkomstigheid', 'direct', '', NULL, 1, '54.157.61.68', 675 )