goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Verboden stoffen in huidbleekmiddelenFacebook-updates in Google »
Advertentie

27-02-10

3D komt eraan, met mate

Televisiefabrikanten brengen de komende maanden hun eerste tv's op de markt die beelden in 3D kunnen weergeven. Er is heilig geloof in de kracht van de technologie, maar de consument pikt het naar verwachting langzaam op.

Samsung heeft half maart in Nederland de primeur met een 3D-tv. Marketingmanager Raymond Mesterom spreekt van „de belangrijkste vernieuwing sinds de introductie van kleurentelevisie”. Samsung pakt het groots aan: met reclamecampagnes en displays die in winkels de technologie aan consumenten laten zien.

De tv-markt kan een nieuwe impuls gebruiken. Vorig jaar steeg de verkoop van televisies nog wel, maar niet meer zo hard als in 2008. Bovendien werden consumenten prijsbewuster. 3D-televisie overtuigt kopers misschien om toch voor een duurder exemplaar te gaan. Een 3D-exemplaar (ook geschikt voor gewoon tv-kijken) kost al gauw 1700 euro, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van een tv vorig jaar ruim 650 euro bedroeg.

Follow up:

De industrie wijst nu vooral naar het succes van de film Avatar om haar overstap te verklaren. Deze futuristische film van James Cameron trok miljoenen bezoekers naar de bioscoop, die bereid waren om met een speciale bril beelden met diepte te bekijken.

3D is door Avatar ook het gesprek van de dag in Hollywood. Er worden echter vooral veel plannen gemaakt. Op korte termijn zullen niet op grote schaal films met driedimensionale beelden verschijnen. Zeker niet voor de thuisbioscoop. „We willen het goed doen”, zei Danny Kaye, een topman van de Amerikaanse filmstudio 20th Century Fox bij een productpresentatie van Philips in Barcelona.

Het toepassen van de nieuwe technologie is een kostbare zaak. Oudere films oplappen kost een studio bijvoorbeeld al zo'n 8 miljoen dollar, om nog maar niet te spreken van het filmen van nieuwe producties in 3D. De grote studio's willen er zeker van zijn dat zij hun investering kunnen terugverdienen, aldus Wiebo Vaartjes van Philips Consumer Lifestyle.

Van alle grote tv-fabrikanten is Philips het voorzichtigst. Het concern brengt vooralsnog geen tv's uit waarin een 3D-zender is geïntegreerd. De duurdere modellen van Philips zijn 3D-ready, en kunnen met een uitbreidingsset beelden driedimensionaal weergeven. Sony, dat de geesten vorig najaar rijp maakte door openlijk te spreken over een snelle marktintroductie van 3D-tv's, gokt zowel op tv's die 3D-ready zijn als op tv's waar de technologie geheel is ingebouwd.

Philips vindt dat consumenten zelf maar moeten bepalen of ze willen investeren in 3D. Het zal in eerste instantie vooral een markt zijn voor 'frontrunners', mensen die snel nieuwe technologie omarmen. Met 3D-ready zijn tv's er in ieder geval klaar voor, zo straalde Philips uit in Barcelona.

Mesterom van Samsung denkt dat de verkoop van 3D-televisies dit jaar tegen de 10 procent van de totale Nederlandse markt kan uitmaken. Dit is ook het aandeel dat duurdere tv's al hebben, zo zegt hij. Massale adoptie duurt „enkele jaren”, denkt studiobaas Kaye. „3D begint langzaam, consumenten zullen het moeten ervaren.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:46:32, 1937 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (925,302)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,363)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,208)
 • Redacteur gezocht! (166,227)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,263)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,041)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,535)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,420)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,193)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,407)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,664)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '422997',
FROM_UNIXTIME(1558691954), '/index.php/2010/02/27/3d-komt-eraan-met-mate', 'direct', '', NULL, 1, '54.167.47.248', 675 )