goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Man geeft hond levende katjes te etenStudenten moeten ov-chipkaart voor 16 maart activeren »
Advertentie

23-02-10

"Viermansbob nog gevaarlijker"

Hij begeleidt in Whistler tijdens de Winterspelen de Japanse bobvrouwen en adviseert tussendoor ook zijdelings de Nederlandse teams. Rob Geurts, oud-bobsleeër, voorziet voor de viermanswedstrijd op de sterk bekritiseerde Canadese baan nog veel meer problemen dan in de tweemansraces. „De eerste viermanstraining is afgebroken nadat er vier sleeën op de kant gingen. Deze baan is levensgevaarlijk. We gaan nog wat crashes zien.”

Geurts keek met lede ogen naar de verrichtingen van Edwin van Calker in de tweemansslee. De Nederlander leek door de goede prestaties van de afgelopen seizoenen een kandidaat voor een hoge klassering, maar legde geen goede afdaling af in de kleine slee en eindigde slechts als veertiende. „Hij is gewoon een medaillekandidaat, zeker weten. Maar je neemt hier veel dingen mee de slee in. De dood van de Georgische rodelaar, de vele crashes en het feit dat hijzelf hier vorig jaar met de viermansslee een flinke schuiver heeft gemaakt. Al die dingen bij elkaar maken het moeilijk voor Van Calker.”

Follow up:

Volgens Geurts is de moeilijkheid van de baan niet het enige probleem in Whister. „Ook hebben ze hier geen goede ijsmeesters, die de baan optimaal kunnen prepareren. Ze hadden allang maatregelen moeten nemen. Net als bij het rodelen, gewoon lager starten. Maar dat doen ze niet. Dit zijn de Winterspelen en het moet spectaculair zijn.”

De viermanssleeën gaan moeilijke dagen tegemoet denkt Geurts. „Een viermansbob stuurt anders dan een tweemansslee. De kleine slee kun je nog uit een fout halen, bij een viermansslee lukt dat niet meer. Die reageert veel trager. Het is net een bus. Als een touringcar gaat schuiven, gaat het meestal ook goed mis.”

Volgens Geurts zal het voor Van Calker moeilijk zijn het juiste spoor weer te vinden. „Hij maakt in vier runs op dezelfde plek - bocht elf - steeds dezelfde fout. Dat hij hier vorig jaar met de viermansbob een flinke crash meemaakte, kun je ook niet uitschakelen. Met drie topatleten achter je staat er veel druk op de piloot. Hij heeft een paar goede trainingen nodig. Anders wordt het moeilijk.”

Tags: sport

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 00:30:14, 1249 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (924,693)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,234)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,058)
 • Redacteur gezocht! (166,046)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,262)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,015)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,529)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,274)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,191)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,300)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,547)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '410925',
FROM_UNIXTIME(1558559964), '/index.php/2010/02/23/viermansbob-nog-gevaarlijker', 'direct', '', NULL, 1, '54.157.61.68', 675 )