goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Marco Borsato al twee jaar gevolgd door camera’sTaiwanese whisky beter dan Schotse »
Advertentie

03-02-10

Stickers in plaats van duur noodpakket

Studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft bedachten een manier om de 'Denk Vooruit'-campagne waarmee de overheid de Nederlandse burgers zelfredzamer wil maken bij calamiteiten, meer impact te geven.

In het kader van het Vak Explore Labs van de minor Sustainable Design, hebben ze een stickervel ontwikkeld waarop alle voorwerpen staan die mensen tijdens een rampsituatie nodig kunnen hebben, samen met een afbeelding van een huis.

Het is de bedoeling dat mensen hierop kunnen aangeven waar ze deze voorwerpen kunnen vinden door de stickers op de afbeelding van het huis te plakken. Door dit te doen, staan mensen stil bij hun zelfredzaamheid. Op 26 januari 2010 presenteren de studenten hun idee aan minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken.

Follow up:

"Het is onze bedoeling dat alle Nederlandse huishoudens het stickervel op de mat krijgen", zegt Niels van de Water, student Industrieel Ontwerpen. "Tijdens ons onderzoek hebben we gemerkt dat veel mensen de moeite niet willen nemen om een noodpakket aan te schaffen omdat ze niet het directe nut zien en daarvoor de prijs veel te hoog vinden.

Bovendien hebben veel mensen zelf een groot deel van de producten die in het noodpakket zitten al in huis. Daarom hebben we deze suggestie ontwikkeld voor de 'Denk Vooruit'-campagne als goedkoop alternatief voor het noodpakket. We denken dat het voor mensen een aanleiding kan zijn om even stil te staan bij de inhoud van het noodpakket en de voorwerpen die nog ontbreken aan te schaffen. Door meteen concreet iets te doen, krijgt de boodschap ook meer impact."

Met de 'Denk Vooruit'-campagne wil de Nederlandse overheid de burger ertoe aanzetten om zich voor te bereiden op mogelijke noodsituaties, zoals langdurige stroomuitval of extreem weer. Mensen wordt aangeraden om te zorgen dat ze o.a. voldoende water, voedsel, kaarsen en een radio in huis hebben om zichzelf 72 uur te behelpen.

In het kader van hun opdracht besloten de zes studenten om zelf te ervaren hoe het is om 72 uur thuis te overleven zonder hulpmiddelen van buiten, een zogenoemde 'bodystorm'. Ze sloten zichzelf op en maakten geen gebruik van water, gas en elektra. "We hadden vrijwel geen water in flessen, maar bijvoorbeeld wel bier, dus hebben we geëxperimenteerd met het koken van bijvoorbeeld spaghetti in bier", vertelt George-emile Tokaya, die ook deel uitmaakte van het team. "Dat was wel een succes, maar moeilijk binnen te houden. Ook probeerden we of we konden koken op een vuurtje van kaarsen en olijfolie" Een collega-student sloot zich alleen op en ervoer hoe frustrerend het is om geen informatie van buiten te krijgen. Maar het meest opvallend was wel dat alle studenten na 3 dagen lichte uitdrogingsverschijnselen hadden, ondanks pogingen om regenwater op te vangen, spoelbakken leeg te halen e.d.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:43:33, 951 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (852,179)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (645,899)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (387,807)
 • Redacteur gezocht! (156,845)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,990)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,745)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,106)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,656)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,947)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,038)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,270)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8616205',
FROM_UNIXTIME(1539830866), '/index.php/2010/02/03/stickers-in-plaats-van-duur-noodpakket', 'direct', '', NULL, 1, '54.166.207.223', 454 )