goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« De Mol wil nieuwe Big Brother variantAmsterdam stelt examen taxi's uit »
Advertentie

20-12-09

Groot Kerstcircus met dieren is niet van deze tijd

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren protesteert in een brief aan de gemeenteraad en college van B&W van Vlissingen tegen het toelaten van circus Althoff. Althoff komt naar Vlissingen voor het Groot Kerstcircus met veel dieren, waaronder zeeleeuwen.

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren doet een klemmend beroep op de gemeente Vlissingen om beleid te formuleren waardoor circussen met dieren voortaan worden geweerd. De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vindt het onwenselijk dat deze vorm van dierenleed in de Zeeuwse gemeente wordt getolereerd.

Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland: het welzijn van dieren in circussen is ernstig in het geding. Veelvuldig is door deskundigen vastgesteld dat dieren geen goed welzijn kan worden geboden in een reizend bedrijf als een circus. Een mobiel bedrijf kent daarvoor veel te grote, aan het reizen inherente, beperkingen. De hoeveelheid ruimte die aan dieren geboden kan worden en de inrichtingen van de verblijven voldoen in geen enkel opzicht aan de biologische behoeften van dieren. Een dierentuin die haar dieren onder vergelijkbare omstandigheden houdt als een willekeurig circus zou onmiddellijk worden gesloten.

Follow up:

De onnatuurlijke kunstjes die de dieren onder dwang krijgen aangeleerd en moeten uitvoeren en het houden van dieren in totaal onnatuurlijke en kleine huisvesting, leiden tot een verkeerd beeld van deze dieren en tot onverschilligheid over hun lot in de natuur. Entertainment met dieren geeft toeschouwers, en vooral kinderen, een slecht voorbeeld over de omgang met en de waarde van dieren. Dat is onwenselijk, hoe schoon de kooien er ook uit mogen zien. Deze vorm van dierenleed is volledig onnodig en uit de tijd aldus Ossewaarde. Een gemeente zou dit niet meer moeten toestaan aldus de werkgroep.

De Partij voor de Dieren benadrukt dat binnen de mogelijkheden sommige circussen ongetwijfeld hun best doen. Dat is echter niet voldoende. Niet voor niets bestaan er in veel landen, waaronder Oostenrijk, Engeland, België, Denemarken, Finland, Kroatië, Slowakije, Malta en Israël op nationaal of gemeentelijk niveau inmiddels verboden voor alle wilde dieren in het circus of specifieke diersoorten. Voortschrijdend inzicht in het welzijn van dieren en moderne ethische standpunten hebben hieraan ten grondslag gelegen. Het geeft geen blijk van vooruitstrevendheid van de gemeente Vlissingen om deze tendens te negeren aldus de werkgroep.

Tags: natuur

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:52:08, 891 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (924,693)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,234)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,058)
 • Redacteur gezocht! (166,046)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,262)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,015)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,529)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,274)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,191)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,300)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,547)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '410921',
FROM_UNIXTIME(1558559937), '/index.php/2009/12/20/groot-kerstcircus-met-dieren-is-niet-van', 'direct', '', NULL, 1, '54.157.61.68', 675 )