goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Het angstbewustzijn..Afweermechanismen, hoe we ze allemaal gebruiken »
Advertentie

25-09-09

Het slachtofferbewustzijn....

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72547/Het_slachtofferbewustzijn.html#Post72547

Iedereen heeft een slachtoffer-verhaal, een herinnering van een situatie waarin je je machteloos voelde, waarin je de controle leek te verliezen of hopeloos was. De details van het slachtoffer-verhaal lijken werkelijk zeer echt te zijn en dienen als een herinnering dat, ondanks onze meest oprechte pogingen, we kunnen overweldigd worden door mensen of gebeurtenissen die ons leven in een oogwenk kunnen veranderen. Het doet er niet toe wanneer het slachtofferbewustzijn het eerst ontstond, ieder detail lijkt geëtst in onze geest als een herinnering dat we slechts één kleine stap verwijderd zijn van de totale 'ramp'. Maar dit is niet de bedoeling van onze slachtofferervaringen. Ieder van ons gaat door verschillende aspecten van slachtofferschap in het leven, te beginnen met je kindertijd, toen je kwetsbaar en afhankelijk was, overgaand naar de volwassenheid waarin we trachtten onze dromen te verwezenlijken ondanks vele uitdagingen die onoverkomelijk leken te zijn. We worden deze tijd gevraagd om duidelijk te kiezen : de keuze voor ofwel slachtofferschap of om uit te rijzen boven onze schijnbare limieten en in onze kracht te stappen.

Follow up:

Het slachtofferbewustzijn is een paradigma dat de hele mensheid kan en dient te overwinnen en daarvan loskomen maakt deel uit van onze collectieve spirituele reis. Ons slachtofferverhaal begon in de kindertijd, waaruit we ons incidenten herinneren waarin we werden overweldigd door anderen, onze ouders waren emotioneel of fysiek niet in staat om al onze behoeften te kunnen vervullen. Of er gebeurde iets, zoals een ziekte, misbruik, een moeilijke thuissituatie, de dood van één van onze ouders of gebeurtenissen die trauma creëerden en het slachtoffer-paradigma creëerde in ons leven. Zonder het ons te realiseren werd dit paradigma de ‘mal’ voor ons die dan bepaalde welke vorm ons leven zou aannemen. Toen begonnen we mensen aan te trekken en situaties die hiermee in verband stonden en dit vergrootte slechts ons slachtofferbesef. Dit was omdat dit de basis-energie was waarmee we zelf resoneerden. Toen stelden we ons de vraag waarom mensen ons niet met respect behandelden, ons niet leken tegemoet te komen in onze wensen of er op uit leken ons te blokkeren bij iedere stap die we namen. Ons slachtofferschap leek gerechtvaardigd en werd alleen maar groter iedere keer we ons afvroegen waarom ons leven zo hard of moeilijk leek, we ongelukkig zijn, ongeluk hebben, onvervuld lijken. De verklaring hiervoor ligt dus in het slachtofferparadigma. We kunnen ons heel erg alleen voelen in ons verhaal, maar in feite heeft iedereen heeft zo’n verhaal. Zelfs diegene die in onze ogen het meeste succes hebben, of het meest verwezenlijkt hebben herbergen in zichzelf een geheim verhaal, waarin ze slachtoffer waren van een of ander vergeten incident uit hun verleden. ze vrezen een nieuwe gebeurtenis die hen kan overschaduwen waarbij ze oog in oog staan met een strijd die hun zwakheid aan het daglicht kan brengen.

We kunnen onszelf voorhouden geen slachtoffer te zijn, onze gedachten, geloofssystemen en daden vertellen dikwijls een heel ander verhaal. Een slachtoffer heeft vele problemen, ontgoochelingen, onuitgesproken en onvervulde verwachtingen, ontgoochelingen en onvervulde dromen. Ze denken dikwijls dat anderen meer geluk hebben, begiftigd zijn, gezegend zijn of meer connecties hebben dan zijzelf. Een slachtoffer deelt zijn slachtofferverhaal met iedereen want hij wil sympathie en ergens wil hij ook graag weten dat hij niet alleen staat in zijn ongelukkig-zijn. Bovendien kunnen ze zelf ‘slachtoffertraining’ gekregen hebben van hun familie, wat resulteerde in algemene patronen van slachtoffergeloof. Uiteindelijk worden ze het slachtoffer van hun eigen slachtofferverhaal. Slachtoffers trekken andere slachtoffers aan, of mensen die hen uitbuiten, want als we slachtoffer zijn, trekken we gewelddadigers aan, mensen die anderen willen controleren omdat ze zich eigenlijk ook machteloos voelen maar op die manier proberen dit uit alle macht te onderdrukken. Als we leven vanuit het slachtofferparadigma, dan zenden we in stilte signalen uit naar anderen dat we krachteloos zijn en dat zij meer macht hebben dan wij. Als we hulp nodig hebben, kunnen we iemand vinden die onze roep beantwoordt, maar als wij onze macht aan hem/haar weggeven in ruil voor hulp, dan duwen we onszelf nog dieper in het slachtofferparadigma. Uiteindelijk zal onze redder en hulpverlener de persoon kunnen worden die ons controleert, en de redder wordt een tiran en we stappen van de ene slachtofferrol naar de volgende.Hoe kunnen we dit slachtoffer-paradigma dan loslaten, iets waarin al vele lichtwerkers zijn geslaagd. Eerstens moeten we de reden begrijpen voor het slachtofferparadigma en vervolgens moeten we de keuze maken om dit los te laten, zelfs als we ons nog midden in de slachtoffercyclus bevinden.

Onze spirituele reis kan worden vergeleken met een ceremonie van de oorspronkelijke Amerikaanse inheemse bevolking waarbij de sjamaan de zoeker helpt om herintegratie van de ziel te bekomen door middel van het heroveren van die stukjes van de ziel die doorheen trauma’s uit andere levens zijn verloren geraakt. In ieder leven worden we voorzien van de mogelijkheid om deze oude trauma’s die verborgen liggen in onze zielenherinnering en ons emotionele DNA en onszelf terug te brengen in ons spirituele centrum, waar we beginnen terug verbinding te maken met onze kracht en onze reis om ons te herverbinden met onze kracht. Dit is ook de geschiedenis van de reis van de mensheid vanaf het begin tot nu, de tijd waarin we overgaan naar nieuwe vibraties van zijn. Als een menselijke familie, hebben we de gelegenheid om uit ons slachtofferschap te stappen en onze Bronverbinding te herinneren, onze goddelijkheid en kracht. Onze slachtofferverhalen stammen in feite uit dit leven en vorige levens. Er zijn omstandigheden waarin mensen ons misbruikten, voordeel haalden uit ons en niet deden wat wij van hen verwachten. Maar in ieder van deze slachtofferverhalen is een karmische les, een zielencontract, een nieuw startpunt op onze reis naar vergeving, transformatie en groei.

We hebben de keuze om in slachtofferschap te blijven en te blijven lijden in onmacht of om de verwonde stukken van onze ziel samen te brengen als overwinnaars, spirituele meesters die het grotere plaatje begrijpen en heling verkiezen boven pijn, het huidige moment belangrijker vinden dan het verleden en een leven van overvloed en vervulling boven een leven van tekort en gebrek. Ieder van ons krijgt nu de gelegenheid om deze slachtofferstatus te herkennen en een ander gezichtspunt te kiezen, een nieuw paradigma voor de wereld, waarin er geen slachtoffers meer zijn en dit paradigma voor eeuwig te bevrijden uit de energie van de aarde.

Deze keuze ligt nu bij ons...

Copyright © New Earth Connection. All rights reserved.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:31:34, 2252 hits, CategoriŽn: Jij

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,720)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,124)
 • Redacteur gezocht! (184,497)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,431)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,702)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,993)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,745)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441594',
FROM_UNIXTIME(1569125233), '/index.php/2009/09/25/het-slachtofferbewustzijn', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )