goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Afweermechanisme: Valse HoopHet slachtofferbewustzijn.... »
Advertentie

25-09-09

Het angstbewustzijn..

Link: http://nlforum.merudi.net/ubbthreads.php/topics/72550/Het_angstbewustzijn.html#Post72550

Angst is een van de meest voortkomende gevoelens in het dagelijkse leven. Niet zomaar vliegangst of hoogtevrees, maar eerder een angst die je niet kan verklaren omdat je de oorsprong er (nog) niet van kent. Het voelt allemaal duister aan en wordt vaak weggestoken onder woorden zoals zenuwachtig zijn of ‘stress’ hebben of gewoon verlegen zijn. Het zit dieper dan dit. Het is verbonden met een gemis aan iets dat je niet kan plaatsen, een soort kosmische eenheid. Je bent vergeten dat jij een engel (je ware Zelf) bent, en het ego laat je denken dat je op zich bestaat. Uit dit geloof komt veel eenzaamheid en angst voort.

Vervolgens zal het ego dat steeds handelt vanuit angst de dingen om hem heen trachten te controleren omdat het hier een innerlijke drang naar heeft. Als je omgeving is hoe jij (je ego) denkt dat die moet zijn, dan zal alles wel goed komen. Het bewustzijn heeft nog niet het juiste begrijpen van het leven in eenheid met de geest verworven. Zo zal het ego de dingen naar zijn hand willen zetten vanuit een innerlijke drang (angst) in plaats van alles te laten zijn en weten dat alles in Waarheid goed is. Hierin herkennen we weer duidelijk de gedachte aan afgescheidenheid.

Follow up:

Wat is angst en waar komt het oorspronkelijk vandaan?
Angst is het gevoel dat je ervaart als je niet weet wie je in werkelijkheid bent. Angst bestaat eigenlijk helemaal niet, daarom voelt het ook aan als angst. Het IS niet, maar de mens die het Licht nog moet ontdekken, kan niet anders dan geloven in iets dat niet van het Licht komt. Het Licht bestaat, het IS, en daarom voelt het aan als Liefde. Angst kan je dan ook alleen maar voelen indien het ego-bewustzijn denkt dat hij op zich bestaat en daarom vreest dat er iets buiten hem bestaat waar hij geen controle over heeft. Daarom zie je mensen die nog volop vanuit het ego-bewustzijn leven gedreven door angst de dingen trachten te controleren. Als dit niet lukt zal de ene zich innerlijk terugtrekken, en de andere zal overgaan tot nog brutalere actie tot hij verkrijgt wat hij wilt, of beter gezegd, wat het ego wilt. Eens je dit doorziet, zal je een patroon herkennen en merken dat bij alle mensen een soortgelijke oerangst bestaat. Deze oerangst komt oorspronkelijk van een ‘loskomen’ van de Goddelijke Moeder, het begin van het IK-bewustzijn. Het is bij de herkenning van de Goddelijke Moeder, ofwel een soort voedende Geestesenergie, dat je inziet dat je leven vanuit het ego niets dan angst in zich droeg. Dit zal veranderen in de Nieuwe Tijd

Op een bepaalt moment in jouw transformatie van het ego naar het ware Zelf zal je inzien dat vrijwel alle mensen handelen en leven vanuit angst. Deze angst wordt voor velen reeds zichtbaar. Het is het herkennen van ‘het handelen vanuit het ego’ waar Eckhart Tolle in zijn boek een nieuwe Aarde ook over spreekt. Het is de eerste stap naar het Christus-bewustzijn. Laat mij u zeggen dat dit werkelijk een openbaring is in je eigen bewustzijn. Plots kan je alles relativeren en begrijp je dat hetgeen echt belangrijk is nooit pijn gedaan kan worden, want in God bestaat er geen pijn. Eens dat je dit inziet is het makkelijker om je broeder te vergeven als zij jou ooit pijn hebben gedaan. Vergeef, laat los en ga verder, zo kom je bij God.

Inner Teaching:
“Angst is gelijk aan ‘niet zijn’. Liefde is gelijk aan Zijn. De kern van angst staat daarom het verste af van wie jij in werkelijkheid bent, een stralende zon in je binnenste. Dus als de mens angst ervaart wil dit zeggen dat je niet bij je ware Zelf bent, maar dat je je laat leiden door wat je ego je zal influisteren. Tracht daarom intuïtief te luisteren naar wat je innerlijke Stem je vertelt. Het is de Stem van de Geest die je in alle Waarheid zal leiden naar het Goddelijke Licht.”

uit inner teaching, becomming the Christ Within)

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:31:33, 2179 hits, CategoriŽn: Jij

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,541)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,209)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,149)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395221',
FROM_UNIXTIME(1568851569), '/index.php/2009/09/25/het-angstbewustzijn', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )