goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Prachtige zomer voor dierentuinenSpeel-o-theek voor honden in Westdorp »
Advertentie

22-09-09

Groen gezicht cosmeticabedrijven vaak cosmetisch

De cosmetica-industrie mag zich dan net als veel andere sectoren ook storten op de biologische trend, verantwoord zijn de crèmes met natuurlijke ingrediënten allerminst. Dat stelt promovenda Jetske Ultee, hoofd huidtherapie bij de Velthuis Kliniek in Rotterdam. Zij doet samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek naar cosmetische producten en cosmetisch gedrag bij vrouwen.

Yves Rocher opende kort geleden de vernieuwde brandstore in Rotterdam. Het bedrijf, dat vijftig jaar bestaat, produceert al jaren cosmetica op basis van enkel natuurlijke ingrediënten, maar gebruikte dat minimaal in de marketing. Nu steeds meer concurrenten wel op die groene trend inhaken, wil Yves Rocher niet achterblijven. Het Franse bedrijf heeft in die vijftig jaar veel ervaring opgedaan met de verwerking van natuurlijke stoffen in cosmetica. Yves Rocher teelt en oogst al vanaf het ontstaan zelf de ingrediënten voor de producten.

Follow up:

Grote concerns als LVMH en The L'Oréal Group willen nu ook meedoen en werken daarom ook aan een groen imago. Vooral L'Oréal is nu aan het stunten met producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo bracht het al eerder een eco-deodorant op de markt en krikt het met de aankoop van de biologische merken Sanoflore en Khiel's het biologische gehalte van het bedrijf nog verder op.

Ultee is kritisch over de groene aspiraties van cosmeticabedrijven. Ze doen het volgens haar vooral vanuit commercieel oogpunt; gewoon omdat het de trend is. „Van een heel klein deel van de natuurlijke ingrediënten in cosmetica is maar bewezen dat het werkt. Dat is nog geen 20 procent.” Ze vindt het gevaarlijk dat de natuurlijke ingrediënten nu worden aangeprezen alsof dat bescherming zou bieden.

„Dat is een grote misvatting. Er zijn goede en heel slechte ingrediënten die uit de natuur worden gehaald. Lavendel is leuk voor de tuin, maar verwerkt in cosmetica kan het voor sommige huidtypen heel irriterend zijn.” Ze is ook kritisch over stoffen als rozemarijn, pepermunt, mint, eucalyptus en citrusachtige stoffen.

Van de honderd natuurlijke stoffen die worden gebruikt, is volgens Ultee grofweg een kwart goed getest. „Er worden ook heel veel extracten gebruikt, maar het maakt heel veel uit hoe die zijn verwerkt: zijn ze gedroogd, gedestilleerd of gekookt?“

Directeur Wouter Pfeifer van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) bevestigt dat niet alle partijen het eens zijn over werking van allerlei stoffen in de potjes. „Maar als meerdere experts stoffen als ongewenst bestempelen, dan stopt de fabrikant er mee om die erin te stoppen”, aldus Pfeifer. Hij vindt het niet meer dan logisch dat cosmeticabedrijven inspelen op de groentrend. „Daar kun je maatschappelijke gezien ook niet omheen, maar dat betekent niet dat alle natuurlijke producten ook automatisch goed zijn. Dat is een groot misverstand. Soms zijn synthetische stoffen beter dan bestanddelen direct uit de natuur.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 16:50:01, 1446 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,563)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,209)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,149)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395519',
FROM_UNIXTIME(1568853034), '/index.php/2009/09/22/groen-gezicht-cosmeticabedrijven-vaak-co', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )