goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Waterschoen' hit onder hardlopersSchoonmaker vindt 2,8 miljoen »
Advertentie

08-09-09

Nieuwe tv-kijken nog ver weg

Slechte verkoopcijfers of niet, de show must go on; ook tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn. Het publiek moet de nieuwe dvd-standaard Blu-ray nog omarmen, maar met internettelevisie en 3D staat het nieuwe televisiekijken al weer voor de deur. Hoe huiskamerproof zijn de vergezichten?

In de Sony-stand krijgt de consument het gevoel alsof die een andere planeet betreedt. Over een zwart plastic 'grasveld' wordt hij naar het nieuwe millennium geleid. Twee grote kolossen tonen de vier categorieën waarin het Japanse elektronicaconcern 3D-tv laat zien (sport, entertainment, gaming en animatie). „Vanaf volgend jaar willen we 3D-tv op de markt brengen waar je met een zogeheten actieve bril naar moet kijken”, zegt woordvoerder Hans den Heijer.

Follow up:

Sony meent dat kinderen, gamefanaten, sport- en filmliefhebbers wel bereid zijn om met bril die extra kijkervaring te beleven. De consument lijkt te twijfelen op de beurs. „Het is leuk om het even te zien, maar om nu een avond met een bril op naar een film te kijken...”, reageren verschillende bezoekers. Voor de 'banksporter' duurt het overigens nog wel even voordat alle partijen zo ver zijn om 3D-televsie te gaan uitzenden, geeft Den Heijer toe: „Maar het is wel de toekomst.”

Ook elektronicagigant Samsung lijkt vuur te spuwen in de stand. Ook hier ligt de nadruk op de mogelijkheden van 3D. Realistisch lijkt het nog allerminst. Samsung mag dan de 3D-televisie laten zien waar je zonder bril naar kan kijken, geschikt voor de huiskamer is het nog niet. De kijker moet hierbij echt grote stappen terugdoen, want het full-HD kijken, waar de consument net aan gewend is, valt compleet weg.

Van alle drie de elektronicagiganten lijkt Philips nog het meest voorzichtig met 3D. De Nederlandse onderneming laat het wel zien, maar schreeuwt het niet van de daken. Het lijkt meer te geloven in 3D-tv zonder bril, maar dat gaat nog zeker vijf jaar duren. Philips zet op televisiegebied veel meer in op ambilight de derde generatie aurea en de 9000-serie, die de meest hoogwaardige kwaliteit biedt. Voor de nieuwe tv in deze serie ontving het bedrijf dit jaar de EISA-award, de meest prestigieuze prijs in de audiovisuele sector.

Tussen al het 3D-geweld kruipt ook internet-tv de huiskamer binnen. Alle partijen laten dat al enkele jaren zien op de IFA-beurs, maar vooralsnog loopt de consument nog maar langzaam warm voor al die nieuwigheden. Voor al die nieuwe snufjes moet de consument toch een nieuwe tv kopen en dus diep in de buidel tasten. Volgens tv-man Marc Harmsen van Philips zijn er twee momenten waarop mensen een nieuwe tv aanschaffen: „Dat is een verhuizing en als er een nieuw interieur wordt aangeschaft.” Gezien de economische tijding zijn die momenten vergezichten geworden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:44:25, 1654 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (950,303)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,399)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,598)
 • Redacteur gezocht! (173,953)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,496)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,432)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,743)
 • Langste huwelijk ter wereld (134,909)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,392)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,696)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,650)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,449)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1479561',
FROM_UNIXTIME(1563477790), '/index.php/2009/09/08/nieuwe-tv-kijken-nog-ver-weg', 'direct', '', NULL, 1, '54.161.118.57', 187 )