goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« KPN mag geen gratis internet meer aanbieden aan scholenNederlanders laks over hun verzekeringen »
Advertentie

08-09-09

Nederlanders financieel de weg kwijt?

Onlangs is een onderzoek gedaan naar de financiële kennis van Nederlanders. Daaruit concludeert men dat de Nederlander te weinig financiële kennis heeft. Misschien nog wel erger is dat zij dit niet of onvoldoende beseffen. Dat vormt een gevaarlijke cocktail met de kredietcrisis die van steeds meer Nederlanders financieel haar tol eist en nog zal gaan eisen.

De resultaten van het onderzoek zijn wat ongelukkig gecommuniceerd. Als men niet weet hoeveel rente er betaald moeten worden op een persoonlijke lening of op een negatief saldo op de betaalrekening, dan wil dat nog niet zeggen dat de financiële kennis onvoldoende is. Als u geen lening nodig heeft en niet rood staat, dan is de kans groot dat u daarvan niet op de hoogte bent.

Desondanks is het beeld wel herkenbaar. Wekelijks kunt u op de televisie in verschillende programma's zien hoe mensen in financiële problemen worden geholpen. We moeten aannemen dat dit het topje van de ijsberg is, want wie wil er met zijn of haar financiële problemen op televisie komen? Veel mensen met financiële problemen zullen dit net zolang mogelijk verborgen willen houden totdat het echt niet meer vol te houden is. Het werkelijke aantal mensen dat in financiële problemen is, zal aanmerkelijk groter zijn.

Het vreemde is dat we in Nederland in vergelijking met veel andere landen in de wereld rijk zijn. Hoe is het dan toch mogelijk dat er zoveel mensen in financiële problemen komen. De enige verklaring is dat steeds meer mensen niet (meer) met geld kunnen omgaan.

Follow up:

Dat is nu precies de reden om de website www.wijzeringeldzaken.nl te lanceren. Dit is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin 40 partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samenwerken om de financiële kennis van consumenten te verbeteren en hen te wijzen op het belang daarvan. Bij de partners moet u denken aan de AFM, de DNB, de Belastingdienst, de Consumentenbond, Nibud, hogescholen, belangenverenigingen zoals de VEB en de Vereniging Eigen Huis.

Het is nauwelijks voor te stellen, maar 1,1 miljoen Nederlanders heeft telkens aan het einde van de maand geen geld meer. Ruim 5 miljoen Nederlanders zijn niet voorbereid op een forse onverwachte inkomensdaling of een grote onverwachte uitgave.

Bijna een kwart van de Nederlanders is min of meer financieel de weg kwijt: zij hebben moeite om goede en relevante informatie te vinden over hun financiën. Voor hen is niet of lastig te achterhalen welke informatie betrouwbaar is en welke niet.

De website is gemakkelijk toegankelijk en met een kennisquiz kunt u er achter komen hoe het met uw kennis in vergelijking met andere Nederlanders is gesteld. De meeste toegevoegde waarde biedt de checklist om uw geldzaken (weer) op orde te krijgen. Het gaat om simpele doeltreffende tips om weer zicht op en controle over uw eigen geldzaken te krijgen. Dat is wel zo handig in deze financieel minder rooskleurige tijden.

Tags: economie

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:44:36, 1304 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (950,728)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,464)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,676)
 • Redacteur gezocht! (174,064)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,526)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,434)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,745)
 • Langste huwelijk ter wereld (134,995)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,394)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,732)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,651)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,519)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1491626',
FROM_UNIXTIME(1563547490), '/index.php/2009/09/08/nederlanders-financieel-de-weg-kwijt', 'direct', '', NULL, 1, '34.229.113.106', 187 )