goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Storing in een op vijf ov-chipkaartautomaten'YouTube moet jeugd op rechte pad houden' »
Advertentie

27-08-09

Doorbraak blu-ray in pc's blijft uit

erwijl de markt voor losstaande blu-ray-spelers flink groeit, blijft de inbouw van blu-ray-drives in pc's achter. Verwacht wordt dat in 2013 nog slechts 16,3 procent van de dan geleverde desktop-pc's en notebooks met een blu-ray-drive is uitgerust.

De cijfers zijn afkomstig uit een rapport van onderzoeksbureau iSupply over de huidige en verwachte marktpenetratie van blu-ray voor inbouw in desktop-pc's en notebooks. Volgens Michael Yang, analist bij iSupply en de opsteller van het rapport, zijn er drie redenen waarom de overstap van dvd naar blu-ray als primaire optische drive zo traag verloopt.

Follow up:

De belangrijkste oorzaak is volgens Yang dat blu-ray-drives nog altijd vrij hoog geprijsd zijn. Daarnaast wordt er nog relatief weinig blu-ray-content aangeboden, wat voor gebruikers de prikkel om blu-ray op hun pc te willen hebben vermindert. Als laatste reden noemt Yang dat veel gebruikers nog tevreden zijn met de opslagcapaciteit van dvd-schijfjes. Een omslagpunt waarbij ineens massaal naar een andere drive-technologie werd overgestapt, zoals destijds bij de overgang van de 3,5"-diskette naar de beschrijfbare cd en vervolgens van de cd naar de dvd, is daardoor nog niet bereikt. Mogelijk heeft de hoge prijs van lege blu-ray-schijfjes de populariteit van blu-ray in pc's tegengewerkt.

"Het staat buiten kijf dat blu-ray een beter beeld en geluid, en meer opslagcapaciteit biedt voor home entertainment. Maar deze voordelen hebben weinig tot geen waarde als de content op een relatief klein desktop-computerscherm of laptop-scherm wordt afgespeeld, en met slechte speakers", aldus Yang.

Momenteel wordt slechts 3,6 procent van de geleverde desktop-pc's en laptops met een blu-ray-drive uitgerust. Yang verwacht dat dit in 2013 naar nog een steeds vrij schamele 16,3 procent gestegen zal zijn. Helaas is niet bekend wat de verhouding is tussen blu-ray-lezers en -branders.

Tags: techniek

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:48:02, 1207 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (925,290)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,361)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,207)
 • Redacteur gezocht! (166,226)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,263)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,041)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,535)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,419)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,193)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,406)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,663)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '422849',
FROM_UNIXTIME(1558690740), '/index.php/2009/08/27/doorbraak-blu-ray-in-pc-s-blijft-uit', 'direct', '', NULL, 1, '54.167.47.248', 675 )