goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Vrouw zwanger van twaalfling'Hyves weert pedojagers »
Advertentie

18-08-09

Onderzoekers ontwikkelen 'vloeibare' oled

Japanse onderzoekers hebben een manier gevonden om oleds flexibeler en betrouwbaarder te maken. In plaats van een vaste film als halfgeleiderlaag maakten de onderzoekers gebruik van een vloeibaar materiaal.

De onderzoekers Denghui Xu en Chihaya Adachi van de Center for Future Chemistry bij de Kyushu University maakten voor de vloeibare halfgeleiderlaag gebruik van ethylhexil carbazol, afgekort EHCz. Voor deze stof werd gekozen vanwege zijn hoge mobiliteit van elektronengaten en zijn goede elektrische geleiding.

Follow up:

Aan EHCz werd rubreen in vaste vorm toegevoegd. Deze laatste stof, die bekendstaat om zijn hoge fotoluminescentie-efficiëntie, wordt ook in de huidige oleds toegepast. Het vloeibare halfgeleidermateriaal werd door de onderzoekers op een substraat geplaatst met een anode en kathode aan respectievelijk de voor- en achterkant, terwijl een glaslaagje beide zijden afschermt.

Oleds op basis van de nieuwe technologie zouden buigbaarder zijn en een langere levensduur hebben dan de oleds die worden gemaakt op basis van de vacuum thermal evaporation-techniek. Deze laatste techniek wordt onder meer door LG en Samsung bij de productie van oleds gebruikt. Ook zou het mogelijk zijn de vloeibare halfgeleiderlaag 'na te vullen'. Al eerder hebben fabrikanten experimentele oleds op basis van polymeren ontwikkeld, maar het is voor het eerst dat een vloeistof als halfgeleidermateriaal in een werkend prototype wordt gebruikt.

De nieuwe techniek is nog lang niet productierijp: hoewel de onderzoekers bij het nieuwe oled-procedé met het blote oog de uitstraling van licht hebben waargenomen, is de lichtopbrengst nog zeer gering. De onderzoekers denken dit in de toekomst nog te kunnen verbeteren.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 20:06:46, 1099 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (853,208)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (645,998)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,265)
 • Redacteur gezocht! (156,958)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,996)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,772)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,108)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,754)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,951)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,063)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,375)
 • More...


Archief


XML Feeds