goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Film in première op YouTubeJongen hangt zichzelf op in klas »
Advertentie

05-06-09

Bos: 3 zetels echte nederlaag

„Drie zetels zouden we echt als een nederlaag ervaren. Vier is jammer, maar realistisch”, zei partijleider Wouter Bos van de PvdA. Europees lijssttrekker Thijs Berman: „Ik had er meer gewild. Je wilt niet de grootste verliezer zijn.”

Het was duidelijk even doorbijten bij de sociaaldemocraten op de uitslagenavond voor de Europese verkiezingen. Bij de eerste signalen van verlies op de avond heerste diepe stilte in de lobby van het Lucent danstheater in Den Haag. Dat was niet alleen omdat het geluid van de NOS uitzending het niet deed. Hierdoor vielen wel de „aagghhs” toen de winst van de PVV voor het eerst gemeld werd extra op.

Follow up:

De nummer vijf René Cuperus die net niet naar Brussel mag: „Ik wil het nog niet geloven.” Hij probeerde tevergeefs op het partijcongres om op nummer drie van de lijst te komen.

Bedrukte gelaten, handen voor de monden. Vervolgens naarstig overleg over de reactie van partijvoorzitter Lilianne Ploumen. Zij, Bos, voorzitster Mariëtte Hamer van de Tweede Kamerfractie en andere PvdA-prominenten feliciteerden nadrukkelijk de PVV met de winst. Net als D66. De sociaaldemocraten hadden wel rekening gehouden met verlies. Bij de vorige Europese verkiezingen was de winst zo extreem, dat kon alleen maar minder worden, zei Bos. „We zijn de grootste linkse partij gebleven”, aldus Berman.

De PvdA heeft in de campagne een genuanceerd verhaal gehouden over Europa. De winnaars PVV en D66 kozen in de campagne juist nadrukkelijk voor een anti- of pro-Europa verhaal. En het CDA heeft nu eenmaal trouwere stembusgangers dan de PvdA, zei milieuminister Jacqueline Cramer.

„Ik vind het heel erg, dat de PVV zo gewonnen heeft”, zei een splinternieuw PvdA-lid uit Voorschoten. Haar vriendin, al wat langer lid: „Het ergste is dat de jongeren op de PVV stemmen. Zij hebben een heel verkeerd beeld van de maatschappij. Ik heb zelf ook drie kinderen die mogen stemmen.” Op welke partij? „De PVV. Wij zetten ons vroeger ook altijd af tegen onze ouders.”

Hamer ziet de winst van de PVV ook als een signaal dat mensen onzeker zijn en zorgen hebben. Zorgen die de PvdA volgens haar niet weg heeft kunnen nemen over globalisering, banen en de toekomst van Nederland. „Dat is altijd een aansporing om het beter te doen.”

Tags: europa

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 00:13:37, 10681 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Oktober 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (854,825)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (646,121)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (388,541)
 • Redacteur gezocht! (157,070)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,009)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (152,803)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,110)
 • Langste huwelijk ter wereld (121,856)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,956)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,552)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,076)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (97,472)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '8684293',
FROM_UNIXTIME(1540189796), '/index.php/2009/06/05/bos-3-zetels-echte-nederlaag', 'direct', '', NULL, 1, '54.166.207.223', 53 )