goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Bijen steeds vaker slachtoffer van diefstalMeer huis-verboden opgelegd »
Advertentie

04-06-09

We kiezen als een kind

Of je nu zelf gaat stemmen of je stem laat uitbrengen door je kleine kinderen, de kans is groot dat het resultaat ongeveer hetzelfde zal zijn. Dat staat te lezen in het medisch weekblad de Huisarts.

Bij de keuze om al dan niet voor een bepaald politicus te stemmen, gaan we af op de eerste indruk die zijn uiterlijk op ons maakt. Extra informatie over de betrokken kandidaat beïnvloedt ons kiesgedrag niet in belangrijke mate.

Onderzoekers hebben daarom intensief bestudeerd hoe mensen precies het uiterlijk van anderen beoordelen. Mannen worden vooral aantrekkelijk gevonden als ze 'rijpe' gezichtstrekken hebben: een hoekig gezicht, een brede kin en zware wenkbrauwen. Omgekeerd hebben vrouwen succes als ze wat meer 'kinderlijke' gezichtstrekken hebben: een rond gezicht, een fijne onderkaak en dunne wenkbrauwen.

Follow up:

Volgens sociologen sluit dit aan bij de rollenpatronen die onze maatschappij aan de man en vrouw toekent. De man moet dominant en dus 'volwassen' zijn, van de vrouw wordt verwacht dat ze zacht is 'als een kind'.

Biologen beweren dan weer dat we ons allemaal natuurlijkerwijze aangetrokken voelen tot de meest 'fitte' individuen, die zichzelf en de soort in stand kunnen houden. Mannen met 'rijpe' gezichtstrekken hebben een hoger testosterongehalte, waardoor ze fitter zijn en dus ook aantrekkelijker.

Kortom, er bestaat een verband tussen onze voorkeur voor bepaalde aspecten van het uiterlijk en ons alomtegenwoordige overlevingsinstinct.

In een studie werden universiteitsstudenten geconfronteerd met foto's van echte kandidaten. Men vroeg de deelnemers om personen te verkiezen aan de hand van hun op het zicht beoordeelde competentie. Het kiesgedrag van de studenten voorspelde voor 72% de uitslag van de echte, toenmalige verkiezingen.

Dan verschenen de kinderen ten tonele. Ze waren tussen 5 en 13 jaar oud en moesten de foto's rangschikken naargelang de betrokkenen hen het meest geschikt leken 'om kapitein te worden van hun schip'. De 681 deelnemertjes waren daartoe in de juiste sfeer gebracht met een computersimulatie over een reis op zee. En hier komt het slechte nieuws: de keuze van de kinderen voorspelde voor 71% de echte verkiezingsuitslag.

Bovendien was de juistheid van de voorspelling niet minder goed bij jongere dan bij oudere kinderen. Als men 160 volwassenen vroeg aan het spelletje mee te doen, dan bracht hun keuze geen enkele verschuiving van de uitslag teweeg. De kinderen stemden volgens hetzelfde patroon als de volwassenen.

Tags: europa

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 18:53:43, 1016 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (925,306)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (655,363)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (398,208)
 • Redacteur gezocht! (166,228)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,263)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (155,041)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,535)
 • Langste huwelijk ter wereld (129,420)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,193)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,602)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (110,407)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (104,664)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '423068',
FROM_UNIXTIME(1558692738), '/index.php/2009/06/04/we-kiezen-als-een-kind', 'direct', '', NULL, 1, '54.167.47.248', 675 )