goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Plasterk kraakt topsalarissen’Collectant’ ontmaskerd »
Advertentie

31-05-09

JPB en Bos ontkennen conflict

Premier Jan Peter Balkenende en minister van Financiën Wouter Bos ontkennen dat er tussen hen sprake is van een conflict over de oorzaken van de kredietcrisis en de manier waarop die aangepakt moet worden.

Balkenende zei tijdens het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer dat zowel het systeem als menselijk falen oorzaken waren voor de crisis. Bos zei dat hij en Balkenende „af en toe verschillende accenten” leggen, maar verder zeer wel in staat zijn tot een gemeenschappelijke aanpak. Balkenende zei dat hij geen behoefte had de zaak verder op te blazen.

Follow up:

Daarmee was een klein dreigend conflict, ondanks pogingen van de oppositie het aan te wakkeren, in de kiem gesust. Het begon allemaal vorige week met een opiniestuk van Balkenende in NRC Handelsblad. Die betoogde daarin onder meer dat „niet marktfalen maar menselijk falen” de kern van het probleem is. Tegelijkertijd erkende hij ook dat de „markt feilbaar” is.

Bos viel over de eerste zinsnede toen hij in het televisieprogramma Buitenhof te gast was en zei dat de analyse tekort schoot. Hij zei ook dat Balkenende het stuk als CDA-leider had geschreven en niet namens het hele kabinet. Maar dat bleek niet waar. Bos zei in de Kamer dat hij vantevoren het stuk van Balkenende kende maar dat zijn kritiek zich richtte op één concrete zinsnede. De oppositie in de Kamer kon niet anders dan zich neer te leggen bij de gesloten rijen in het kabinet.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:23:02, 868 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,744)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,869)
 • Redacteur gezocht! (184,223)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,165)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds